Кефір з кокосової води для поліпшення здоров’я

· Лютий 11, 2019
Кефір з кокосової води для поліпшення здоров’я

Кефір – продукт, який отриманий через процес бродіння, що містить пробіотики. Кефір містить ряд бактерій, корисних для організму в цілому.

Зернистий вигляд  кефіру нагадує цвітну капусту, але цей продукт м’якіший, схожий на желе, а також наділений цілющими властивостями.

До того ж, мікроорганізми в кефірі – це лактобактерії та дріжджі. Однак інгредієнти можуть різнитися залежно від регіону виготовлення продукту, а також від методу виробництва.

У традиційному рецепті використовують коров’яче молоко, що надає готовому продукту смаку та консистенції, подібної до йогурту.

Кефір можна також приготувати з кокосової води, завдяки чому продукт міститиме більше корисних мінералів і буде низькокалорійним.

Нижче хочемо розповісти про те, як приготувати кефір з кокосової води, щоб отримувати від страви максимальну користь та насолоджуватися неперевершеним смаком.

Спробуйте!

Кефір з кокосової води для поліпшення стану здоров’я

кефір з кокосової води поліпшить здоров'я

Кефір з кокосової води – це ферментований продукт, виготовлений з органічної кокосової води, що не піддається процесу термічної обробки.

Поєднання молочних пробіотиків з електролітами та поживними елементами кокосової води сприяє гарному самопочуттю.

У процесі бродіння натуральний цукор перетворюється на лактобактерії. Пізніше вони поглинаються організмом, що сприяє здоров’ю кишківника.

До того ж, в продукті містяться корисні мінерали – калій, натрій та магній, що є необхідними для правильної гідратації клітин, правильного функціонування м’язів та мозку.

Властивості цього натурального продукту також впливають на правильне функціонування нирок, покращуючи виведення  токсинів і металів, через які утворюються камені та створюються інші перешкоди в протоках.

Антиоксиданти поліпшують кровопостачання органів,  оптимізуючи процес клітинної оксидації, а також функціонування серцево-судинної системи.

Насправді, це чудова страва у раціоні харчування, що допомагає контролювати рівень холестерину і стабілізувати високий кров’яний тиск, завдяки вмісту вітаміну E та жирних кислот.

Корисні бактерії збалансовують мікрофлору кишківника. Це зміцнює захисні функції та підвищує здатність боротися зі шкідливими мікроорганізмами, що атакують організм.

Дізнатись більше: Кефір – натуральний спосіб зміцнити імунітет!

Приготування кефіру з кокосової води

спосіб приготування кефіру з кокосової води

Щоб отримувати насолоду та переваги від кефіру з кокосової води, треба виконати лише декілька рекомендацій.

Переконайтесь, що ви придбали справді натуральну кокосову воду, оскільки деякі комерційні продукти не містять тих самих властивостей, що натуральні продукти.

Інгредієнти

  • 1 літр кокосової води
  • 100 грамів зерен кефіру

Необхідний посуд

  • Скляна банка

Спосіб приготування

  • Помістіть зерна кефіру у скляну банку, налийте кокосову воду.
  • Накрийте продукт та залиште у прохолодному і темному місці на 48 годин.
  • Після цього ви помітите, що кефірні зерна піднялися на поверхню.
  • Процідіть суміш, зберігайте зерна у холодильнику, щоб можна було їх використати ще раз.
  • Кефір повинен бродити ще впродовж 2 днів, потім він буде готовий до споживання. Кришку з банки треба зняти, щоб банка не вибухнула під тиском накопичених газів, що відбувається у процесі бродіння.

Спосіб споживання

  • Можна споживати кефір з кокосової води без додавання жодних інгредієнтів, а можна додавати у страву горіхи, ягоди, що надасть смаку.
  • Радять споживати кефір натщесерце, щоб корисні властивості діяли впродовж всього дня.
  • Можна також пити кефір, коли відчуваєте втому або хочете щось перекусити.

Читайте статтю: 7 причин їсти більше горіхів

Запам’ятайте!

переваги кефіру для організму

Кефірні зерна можна використовувати повторно багато разів, оскільки процес ферментації зберігає їх у прекрасному стані.

Тому після приготування напою, дотримуйтесь таких порад:

  • Помістіть кефірні зерна в півлітрову місткість з водою, додавши дві столові ложки цукру.
  • Залиште на 2 або 4 дні, час від часу відкриваючи кришку.
  • Коли знову маєте бажання приготувати корисний кефір, дістаньте зерна і знову змішайте з кокосовою водою.

Як бачите, приготування кефіру з кокосової води в домашніх умовах дуже проста справа.

Придбайте інгредієнти і готуйте за рецептом. Насолоджуйтесь корисними властивостями страви щодня!

  • Shahina K.K. (2010). Mother, shall I put you to sleep?. Tehelka Magazine.
  • Rees R., Barnett J., Marks D., George M. (2012). Coconut water-induced hyperkalaemia. British Journal of Hospital Medicine.