Корисна кокосова олія підсолодить ваше життя
Як ви підсолоджуєте свою ранкову каву? Цукром, скоріш за все? Тоді ви повинні знати, що ви втрачаєте багато переваг і ваш рівень енергії впаде протягом півгодини. Ви здивовані? А чи відомо вам, що корисна кокосова олія – це натуральний підсолоджувач?
З іншого боку, якщо ви додаєте чайну ложку кокосової олії, то починаєте свій день набагато краще, з більшою енергією. Цю олію виробляють із натуральної кокосової целюлози, вона є природною скарбницею переваг, до яких варто придивитися.
Дізнайтеся більше про користь кокосової олії в цій статті та зробіть своє життя солодшим у найздоровіший спосіб.
Стежте, скільки цукру ви вживаєте кожного дня
Ми знаємо, що справді важко повністю вилучити цукор зі свого життя. Його використовують, щоб підсолодити десерти чи чай. Що ж робити? Відмовитися складно, але варто зважити на шкоду, яку це може заподіяти вашому організму. Розгляньмо детальніше:
- Цукор – один із найбільш оброблених харчових продуктів. Він вже далеко не абсолютно натуральний, що вже казати про його користь. Він є небезпечним на рівні глюкози, а це означає, що згодом перетворюється в жир на животі, стегнах і навіть у венах і артеріях, а це вже важко усунути.
- Якщо організм звик до великої кількості цукру, ви, у результаті, опинитеся з високим рівнем холестерину або проблемами з серцем. Чи воно того варте? Звичайно, ні.
- Цукор – це “солодка отрута”, яка послаблює імунну систему і викликає такі захворювання, як діабет і гіпертонія. Більше того, він може бути невиразною причиною появи різних видів раку.
Якщо ви вирішили відмовитися від цукру, який же здоровий спосіб підсолодити своє життя? Кокосова олія.
Корисна кокосова олія – найкращий підсолоджувач
Кокосову олію легко знайти. Її продають в органічних магазинах і супермаркетах, які спеціалізуються на природних здорових продуктах харчування. Вона може бути трохи дорожча в порівнянні зі звичайним цукром, але, з огляду на її переваги, це невелика ціна.
Хочете знати, чому це один із найздоровіших натуральних підсолоджувачів? Зверніть увагу:
1. Кокосова олія смачна і не містить цукру
Кокосова олія не містить жодного з типів цукру, навіть фруктозу. Проте її смак неймовірно приємний і такий солодкий, що він вас здивує. Насправді, вона ідеально підходить для приготування десертів, але ви можете додати її в будь-яку страву; вам також сподобається те, що вона не містить жодного грама вуглеводів.
2. Кокосова олія складається зі здорових для організму жирних кислот
Кокосова олія багата на лауринову кислоту, одну з найбільш корисних жирних кислот, що існує. Ця олія також містить багато антиоксидантів, і це дійсно корисно для серця. Також цікаво, що вона має антибактеріальні та протигрибкові властивості, які допомагають зберігати їжу свіжою довше, запобігаючи окисленню.
3. Продукти, зроблені з кокосовою олією забезпечують більше енергії
Ви це знали? Кокосова олія просто завантажена енергією, повністю протилежною білому цукру, який дає вам тимчасовий максимум з подальшим падінням через 30 хвилин.
Вибираючи кокосову олію замість цукру, ви зможете тримати рівень цукру в крові під контролем, оскільки олія не перетворюється на глюкозу. Вона перетворюється безпосередньо в енергію, тому її рекомендують як здоровий замінник білого цукру.
4. Універсальність кокосової олії
Ви, напевно, стикалися з цією проблемою: багато десертів вимагають рідкого цукру, що залишає вас лише з одним варіантом – нагріти, окислюючи його і вивільняючи вільні радикали, які шкідливі для здоров’я.
Цього не відбувається з кокосовою олією. Її зазвичай продають у вигляді твердої речовини в банках, але, коли вона досягає температури 20°-25° С, то стає рідкою. Це робить її дуже зручною для змішування з іншими інгредієнтами. Це дійсно практично, тому що вам ніколи не доведеться нагрівати її на плиті.
5. Кокосова олія – скарб для здоров’я
Кокосову олію рекомендують для будь-кого з гіпотиреозом. Вона багата на вітаміни групи В, кальцій, магній, фолієву кислоту та багато інших вітамінів. Її часто використовують в дієтах для схуднення через здатність стимулювати обмін речовин. Неймовірно, чи не так?
Кокосова олія – природне диво, яке варто додати до щоденного раціону, особливо до ранкової кави та для приготування здорових десертів. Як можна відмовитися від такої можливості?
-
Eyres, L., Eyres, M. F., Chisholm, A., & Brown, R. C. (2016). Coconut oil consumption and cardiovascular risk factors in humans. Nutrition Reviews. https://doi.org/10.1093/nutrit/nuw002
-
Nevin, K. G., & Rajamohan, T. (2006). Virgin coconut oil supplemented diet increases the antioxidant status in rats. Food Chemistry. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2005.06.056
-
Arunima, S., & Rajamohan, T. (2012). Virgin coconut oil improves hepatic lipid metabolism in rats-compared with copra oil, olive oil and sunflower oil. Indian Journal of Experimental Biology. https://doi.org/10.1139/Y09-045
-
Intahphuak, S., Khonsung, P., & Panthong, A. (2010). Anti-inflammatory, analgesic, and antipyretic activities of virgin coconut oil. Pharmaceutical Biology. https://doi.org/10.3109/13880200903062614