Корисні рецепти страв з буряком
Хто не полюбляє буряк? У буряку дуже мало калорії, він приносить користь, ретельно очищує організм, і, більш того, має дивовижно приємний смак, який можна поєднати з багатьма стравами і навіть напоями. Буряк – один із найкорисніших овочів, які існують в природі. Тож ми підготували для вас прості рецепти страв з буряка.
Наприклад, буряк стане в пригоді тим, хто страждає на анемію. Його також рекомендують вживати людям, які скаржаться на запор або проблеми з печінкою.
Це чудове джерело вітамінів. клітковини і фолієвої кислоти, що свідчить про необхідність його наявності у вашому щоденному раціоні. Буряк легко можна знайти в магазинах, він зробить Ваші страви яскравими й оригінальними, що помітять всі члени родини.
Запишіть наступні рецепти страв з буряка й без зайвих зусиль подбайте про своє здоров’я.
Рецепти страв з буряка:
Шейк з буряка, ананасу й огірка
Прекрасний напій для вживання вранці. Цей низькокалорійний напій втамує жагу й дозволить протриматися до обіду без перекусів між прийомами їжі.
Ви можете бути абсолютно впевнені, що з цим напоєм ви отримали необхідні організму вітаміни та мінерали. Цей шейк виводить токсини, тож його слід пити принаймні двічі на тиждень.
Що мені потрібно?
- півогірка
- шматочок ананасу
- 100 грамів звареного буряка
- сік половини лимона
Як це приготувати?
- Розпочніть зі змішування буряка з соком лимона. Покладіть цю суміш на дно склянки.
- Візьміть шматочок ананаса і розріжте його на квадратики. Те саме зробіть з огірком. Покладіть ці два інгредієнти у блендер і змішайте до однорідної маси. Потім залийте нею буряк із соком лимона. Перемішайте їх і подбайте про своє здоров’я вранці.
Буряк, начинений диким рисом
Корисний і легкий рецепт, який дасть вам клітковину і макрокомпоненти, зокрема, калій. Ви можете вживати його як закуску до основних страв, а також як легкий і живодайний обід, який вдовольнить Ваш голод.
Що мені потрібно?
- 2 зварені буряки
- склянка звареного цільного рису
- півпомідора
- зварене яйце
- шість оливок
- столова ложка оливкової олії
- невелика кількість яблучного оцту
- сік половини лимону
Як це приготувати?
- Буряк має бути звареним. Почистіть його і за допомогою маленької ложечки зробіть отвір посередині.
- Зваривши цільний рис, готуйте все, наче це салат: додайте оливки, розріжте зварене яйце на шматочки, додайте трохи яблучного оцту й лимонного соку, а також шматочки помідора.
- Наостанок, обережно покладіть рисовий салат всередину буряка. Поставте страву в холодильник на п’ятнадцять хвилин, а потім насолоджуйтесь цим простим і поживним рецептом.
Сендвіч з буряком і авокадо
Ідеальна страва для легкої вечері, низькокалорійна й поживна. До того ж, вона містить досить велику кількість вітамінів, щоб подбати про здоров’я. Це дуже простий рецепт, яким будете часто і із задоволенням користуватися.
Ще одна цікава стаття: 9 дивовижних властивостей яблук
Що мені потрібно?
- пшеничний хліб
- 1 авокадо
- 1 зварений буряк
- ½ зеленої цибулі
- ½ зубчика часнику
- оливкова олія
- дрібка солі
Як це приготувати?
- Розпочніть із приготування грінок з пшеничного хліба. Безперечно, це один із найкорисніших зі всіх різновидів хлібу. Він допомагає знизити рівень холестерину і містить мало калорій.
- Потім приготуйте суміш з авокадо. Викиньте насіння і покладіть м’якоть у блендер разом із чайною ложкою оливкової олії, подрібненою зеленою цибулею і дрібкою солі. Доведіть до однорідності.
- Тепер приготуйте буряк. Це дуже просто. Почистіть його, поріжте на шматочки і покладіть у блендер разом із невеликою кількістю олії, подрібненим часником і невеликою кількістю солі. Ретельно збийте.
- Тепер ви можете приготувати сендвіч. Просто намажте авокадо, а зверху буряком. Ця суміш смачна й апетитна.
Роли з буряком і сиром
Що мені потрібно?
- 100 гр звареного буряка
- 80 мл мигдального молока
- 1 яйце
- 70 гр борошна
- 1 зубчик часнику
- 200 гр. низькокалорійного сиру
Рекомендуємо також прочитати: Їжте яблука щодня для здоров’я…
Як це приготувати?
- Для початку змішайте буряк з подрібненим часником, сирим яйцем (білком і жовтком), мигдальним молоком і 70 гр борошна. Спробуйте зробити однорідне тісто.
- Тепер візьміть велику сковороду й розігрійте в ній трохи олії. Щойно вона розігріється, покладіть підготовлене тісто і зменшіть вогонь. Ви побачите, що вийде щось на кшталт коржика. Коли побачите, як починають з’являтися бульбашки, перегорніть. Залиште готуватися на кілька хвилин.
- Коли охолоне, покладіть сиру за смаком на цей буряковий коржик. Ви можете обрати сир маскарпоне або низькокалорійний сир за власним бажанням. Згорніть, як показано на малюнку вгорі. Потім покладіть у морозильник на десять хвилин, щоб страва набула належної консистенції і її було легше розрізати. Смакуйте на здоров’я.
Сподіваємося, що вам сподобалися ці корисні рецепти страв з буряка!
- Олексієнко Я. І., Шахматов В. А., Верещагіна О. П. (2014). Харчування та його вплив на здоров’я людини.
- О. В. Кузьмінська, М. С. Червона. (2004). Значення раціонального харчування для підтримки здоров’я молоді. Державний інститут проблем сім’ї та молоді.