Користь від часнику натщесерце

Вже давно відомо, що часник це не лише смачна приправа у кулінарії. Він має ще й цілющі властивості. Читайте далі в чому користь від часнику натщесерце.
Користь від часнику натщесерце

Останнє оновлення: 23 січня, 2019

Часник відомий у всьому світі як чудова ароматна приправа до страв. Але окрім використання у кулінарії, він також володіє цілющими властивостями, які запобігають та лікують велику кількість хвороб. Дізнайтесь про користь від часнику натщесерце із цієї статті.

Незважаючи на те, що його запах є не дуже приємним, користь від вживання часнику у їжу є настільки великою, що вам варто додавати його до свого раціону частіше.

Чому часник такий корисний?

Часник походить із Центральної Азії, але його використовували у нетрадиційній медицині ще у третьому тисячолітті до н.е. у Індії та Єгипті. Століття за століттям, часник вживали у всьому світі як медичний препарат для лікування різноманітних хвороб.

Різні культури зробили часник популярним, як цілющий продукт, що лікує тисячі внутрішніх та зовнішніх проблем зі здоров’ям. Рекомендований до вживання покоління за поколінням, часник став предметом багатьох наукових досліджень, що довели його лікувальні властивості.

Наприклад, відомо, що часник є сильним природнім антибіотиком, здатним знищувати та виводити сотні хвороботворних мікроорганізмів.

Окрім всього іншого, часник:

  • нормалізує кров’яний тиск,
  • лікує ревматичний артрит,
  • хвороби шлунку,
  • проблеми зі шкірою,
  • нервові розлади
  • та втрату життєвих сил.

Крім того, він стимулює кровообіг та покращує роботу печінки та жовчного міхура.

Користь від часнику натщесерце?

часник

Попри те, що часник можна їсти у будь-який час дня, кілька досліджень довели, що найбільшу користь він приносить саме натщесерце (відразу після того, як ви прокинулись).

Найбільшою користю від вживання часнику є його очисні властивості, які стимулюють виведення токсинів і шлаків із організму. Він також допомагає організму знищити паразитів і запобігти захворюванню на тиф.

Вживання часнику щодня натщесерце впродовж довгого часу захистить організм від проблем зі здоров’ям, таких як деякі види раку, діабет та депресії.

Часник багатий на антиоксиданти та поживні речовини, які допомагають зміцнити імунну систему та запобігти інфекціям і хворобам. Якщо ви будете їсти часник натщесерце, це гарантовано захистить вас від вірусів, бактерій, грибкових інфекцій та інших мікроорганізмів, які намагаються атакувати організм.

Важливо пам’ятати, що для того, щоб отримати 100% корисності від часнику, він має бути свіжим. Це не означає, що його не можна їсти у приготованому вигляді, але термічна обробка знищує 90% його корисних властивостей.

Запах часнику у сирому вигляді може бути не дуже приємний, але якщо ви згадаєте про всю його користь для здоров’я, то зрозумієте, що вона значно переважає його різкий аромат.

Як я можу очистити свій організм, вживаючи часник натщесерце?

Найголовніша користь від вживання часнику натщесерце – у його очисних властивостях для організму. Ви вже зараз можете завести собі хорошу звичку їсти часник щоранку для того, щоб очистити організм. Дехто пропонує їсти відразу два зубчики, але це не обов’язково.

Для того, щоб підсилити ефект та краще почистити організм якомога швидше, рекомендуємо почати ваш день з двох столових ложок  дрібно нарізаного або подрібненого часнику.

Після цього, якщо захочете, ви можете випити натуральний сік, що виводить токсини. Почекайте 45 хвилин перед тим, як поснідати.

Рекомендації

  • Якщо ви не можете терпіти запах чи смак часнику, то можете приймати натуральні харчові додатки з часнику у капсулах, які ви можете знайти у продуктових магазинах чи аптеках.
  • Якщо вам краще їсти часник сирим, спробуйте приховати його смак і запах невеликою кількістю лимонного соку чи листочком м’яти. Ви отримаєте користь для здоров’я і позбудетесь неприємного запаху з роту та післясмаку.
  • Для того, щоб насолодитись усіма його корисними властивостями, ви можете почати додавати його до салатів, смузі, м’ясних страв чи інших страв.



Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.