Низькокалорійний суп з огірків і авокадо

Цей суп з огірків і авокадо легкий і насичений поживними речовинами, саме тому ви обов'язково повинні зробити його частиною вашого раціону!
Низькокалорійний суп з огірків і авокадо

Останнє оновлення: 30 травня, 2020

Суп з огірків і авокадо – швидкий, здоровий і простий у приготуванні.

Для його приготування вам потрібні лише два основних інгредієнта. Однак ви можете додати більше залежно від того, що у є вас вдома.

У цій статті ми поділимось двома варіантами, щоб ви могли підлаштувати рецепт під свій смак.

Харчова цінність та переваги огірків

переваги огірків
Огірок – рекомендована їжа для низькокалорійних дієт, оскільки містить багато води та вітамінів.

Загалом, це дуже цікавий продукт точки зору харчування. Він підходить для низькокалорійних дієт, оскільки містить мало вуглеводів і багато води.

Харчова цінність

  • Огірки приблизно на 97%складаються з води.
  • Вони мають низький вміст вуглеводів і білків і майже не містять жирів.
  • Вони також багаті на антиоксиданти, оскільки містять вітаміни А, В і С.
  • Хоча вони не сповнені мінеральних речовин, вони все ж містять фосфор, залізо, калій, магній та сірку.

Користь для здоров’я

Огірки приносять чимало користі для здоров’я:

  • Вони є природним протизапальним засобом завдяки високому вмісту води.
  • Вони допомагають контролювати стрес. Огірки містять значну кількість вітамінів групи В, які допомагають розслабити нервову систему і пом’якшити вплив тривоги.
  • Вони сприяють кишковому руху завдяки високому вмісту води та клітковини.
  • Огірки допомагають стежити за вагою, оскільки містять дуже мало калорій.
  • Вони запобігають гіпертонії. Огірки містять калій – мінерал, пов’язаний з гіпотонією. Це відбувається тому, що відіграє певну роль у виділенні натрію з сечею (що допомагає запобігти підвищеному тиску).

Ця стаття може вас зацікавити: 7 причин пити натуральний огірковий сік

Харчова цінність та переваги авокадо

переваги авокадо
Авокадо відомий користю для серцево-судинного здоров’я завдяки омега-3 та фітостеролам у його складі.

Авокадо містять мало води в порівнянні з іншими овочами. Вони містять багато ненасичених жирів, олеїнової кислоти та омега-3.

Вони також містять дуже мало вуглеводів, приблизно 7%, 3% білка і 3% клітковини. Крім того, вони багаті на вітаміни (K, C, B5, B6 та E) та такі мінерали, як калій, марганець, залізо та фосфор.

Переваги споживання авокадо

Оскільки авокадо – це їжа, багата на омега-3, вони мають багато переваг для здоров’я. Ось найважливіші. Вони:

  • Поліпшують серцево-судинне здоров’я завдяки високому вмісту рослинних стеролів, що допомагає регулювати рівень холестерину в крові.
  • Є одним з найкращих джерел калію – мінералу, необхідного для зниження артеріального тиску і необхідного для багатьох обмінних процесів.
  • Багаті на фолієву кислоту (вітамін В), що пов’язано з профілактикою раку молочної залози, товстої кишки та підшлункової залози.
  • Запобігають закрепам і сприяють кишковому руху, оскільки містять значну кількість клітковини.

Як приготувати суп з огірків і авокадо

Цей суп – це свіжа, універсальна та багата на поживні речовини страва.

Суп з огірків і авокадо дуже універсальний, тому що він добре поєднується з багатьма інгредієнтами, такими як йогурт, вершки, згущене молоко, морква, апельсин, яблуко тощо.

Нижче ми пропонуємо два смачні рецепти.

Суп з огірків і авокадо з яблуками

суп з огірків і авокадо з яблуками

Інгредієнти

  • 1/2 літра холодної води
  • 3 огірки
  • 2 авокадо
  • 1 яблуко
  • сік половини лимона
  • сирий очищений мигдаль
  • сіль і перець за смаком

Приготування

  • Спочатку очистьте і наріжте яблуко, огірки та авокадо.
  • Потім приготуйте лимонний сік і помістіть усі інгредієнти в блендер або в кухонний комбайн.
  • Додайте сіль і перець за смаком і поставте в холодильник на пару годин.
  • Подаючи до столу, додайте подрібнений сирий мигдаль або інший горіх разом з ложкою оливкової олії першого віджиму.

Суп з огірків і авокадо з грецьким йогуртом

Інгредієнти

  • 3 огірки
  • 1 авокадо
  • 3 грецькі йогурти
  • холодна вода
  • сіль, перець і часниковий порошок
  • м’ята
  • оливкова олія першого віджиму

Приготування

  • Спосіб приготування дуже схожий на перший рецепт.
  • Просто змішайте всі інгредієнти, а потім додайте сіль, часниковий порошок і перець за смаком.
  • Поставте в холодильник на пару годин і додайте горіхи, кунжут або насіння чіа для виразної текстури.
  • Ви можете замінити грецький йогурт вершками і додати карі або імбир залежно від бажаного смаку.

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.