Переваги регулярного вживання виноградного соку

Квітень 1, 2019
Що вам відомо про переваги регулярного вживання виноградного соку? Завдяки високому вмісту антиоксидантів цей натуральний напій не тільки посилює імунітет, але й покращує мозкову активність.

Виноград високо цінують не тільки у кулінарії, але й у традиційній медицині. Ця ягода здобула шалену популярність завдяки своїм численним перевагам та великій кількості різних методів використання. До того ж до складу винограду входить багато незамінних поживних речовин, які є необхідними для належної роботи внутрішніх органів та систем.

Якщо ви будете регулярно вживати виноградний сік, то зможете оцінити його неймовірні переваги для організму самотужки.

З-поміж інших ягід та фруктів виноград вирізняється високим вмістом ресвератролу та поліфенольних сполук. Ці дві антиоксидантні речовини не лише нівелюють згубний вплив оксидативного стресу, але й суттєво зменшують ризик розвитку багатьох хронічних захворювань. До того ж виноград також містить біоактивні речовини, які разом з вітамінами та мінералами діють як потужні сечогінні, очисні та протизапальні засоби.

Виноград можна вживати у чистому вигляді або додавати його до корисних десертів. Утім, якщо ви приготуєте виноградний сік, то зможете отримати максимальну користь від цієї маленької ягоди. Оскільки сік з винограду є дуже смачним, ви зможете із задоволенням зробити його невіддільною частиною свого щоденного раціону. Таким чином ви будете піклуватися про своє здоров’я у напрочуд смачний та безпечний спосіб.

У цій статті ми зібрали 6 основних причин регулярно пити сік з винограду.

1. Регулярне вживання виноградного соку зменшує рівень холестерину у крові

вживання винограду для регулювання холестерину

Завдяки високому вмісту натуральної клітковини, води та поліфенольних сполук натуральний виноградний сік є незамінним напоєм для покращення роботи органів серцево-судинної системи.

  • Оскільки до складу винограду входить ресвератрол, він запобігає окисленню поганого холестерину в артеріях, тим самим знижуючи ризик утворення кров’яних бляшок.
  • Ця незамінна речовина також впливає на процес засвоєння жирів у кишківнику, адже ресвератрол допомагає розщеплювати жири ще до того, як вони потраплять у кров.
  • Ресвератрол також захищає печінку – орган, який відіграє ключову роль у процесі вироблення та синтезу холестерину у всьому організмі.

2. Виноград допомагає очищувати кров від токсинів

Виноградний сік містить велику кількість вітаміну С, калію та поліфенольних сполук. Усі ці речовини є незамінними для забезпечення процесу очищення крові від токсинів.

  • При потраплянні цих поживних речовин в організм відбувається активація роботи лімфатичної системи, яка відповідає за фільтрування та виведення токсинів і важких металів.
  • Виноградний сік покращує роботу печінки та жовчного міхура. Не варто забувати, що ці органи беруть участь у процесі засвоєння жирів та виведенні відходів.
  • Сік з винограду має здатність усувати подразнення слизової оболонки шлунка та прискорює відновлення натурального рівня рН крові.

3. Цей напій допомагає боротися з інфекціями сечових шляхів

виноградний сік від інфекцій сечових шляхів

Завдяки своїм лужним властивостям цей натуральний напій має здатність швидко та ефективно боротися зі згубною дією вірусів та бактерій, які призводять до розвитку інфекцій сечових шляхів.

  • За умови регулярного вживання виноградного соку можна змінити середовище, яке необхідне мікроорганізмам для росту та розмноження. Тобто, натуральний напій з винограду допомагає контролювати перебіг інфекційних процесів в організмі людини.
  • До складу винограду входять протизапальні сполуки, які прискорюють відновлення уражених інфекцією тканин. До того ж вони мають здатність усувати такі неприємні симптоми, як біль та пекучі відчуття під час сечовипускання.
  • Виноград володіє сечогінними властивостями, тобто він стимулює процес вироблення сечі. Таким чином виноградний сік допомагає організму швидко виводити небезпечні мікроби через сечу.
  • Ресвератрол, що входить до складу винограду, діє як натуральний антибіотик – він ефективно бореться з різними хвороботворними бактеріями.

4. Сік з винограду покращує когнітивну функцію

Попри те, що на перший погляд ця перевага виноградного соку може здатися неймовірною, антиоксидантні сполуки, що містяться у цьому натуральному напої, справді мають вагомий вплив на когнітивну функцію людини.

  • Згідно з результатами дослідження, що було проведене вченими з Університету Лідса (Великобританія), регулярне вживання виноградного соку позитивно впливає на активність головного мозку. Зверніть увагу, що найбільш дивовижні результатати продемонстрували учаснику експерименту віком від 50 років.
  • Антиоксидантні сполуки покращують роботу органів нервової системи. Завдяки цьому сигнали передаються від одних нервових клітин до інших з більшою швидкістю.
  • Виноградний сік має здатність покращувати кровообіг, а саме це є неймовірно важливим для забезпечення головного мозку всіма незамінними поживними речовинами та киснем у достатній кількості.
  • За умови регулярного вживання виноградного соку можна покращити увагу та знизити ризик втрати пам’яті та розвитку дегенеративних захворювань, що часто турбують людей похилого віку.

5. Виноградний сік знімає біль при мігрені

вживання виноградного соку для боротьби з головним болем

Завдяки його потужній протизапальній дії виноградний сік вважають одним із найкращих натуральних засобів для боротьби з болем, що турбує людей з мігренню.

  • Виноград містить велику кількість вітаміну В2, а також магнію та незамінних амінокислот. Саме тому він допомагає зменшувати напругу у м’язах та забезпечує процес насичення клітин киснем.
  • На противагу червоному вину, натуральний виноградний сік не містить алкоголю, а отже він не викликає больові відчуття, а навпаки, допомагає боротися з головним болем.
  • Спеціалісти рекомендують вживати виноградний сік зранку з метою профілактики розвитку мігрені впродовж дня.

6. Виноград поповнює запаси енергії в організмі

Замість того, щоб вживати магазинні енергетичні напої та газовані солодкі води, ми рекомендуємо власноруч готувати натуральний сік з винограду.

  • Попри те, що виноградний сік вважають низькокалорійним напоєм, до його складу входять такі натуральні види цукру, як глюкоза та фруктоза. Ці речовини стимулюють як фізичну, так і розумову активність людини.
  • Натуральні компоненти, що входять до складу винограду, не тільки покращують кровообіг, але й забезпечують процес транспортування кисню для клітин, а саме це є необхідним для поповнення запасів енергії в організмі.

Чи вживаєте ви сік з винограду? Оскільки тепер ви знаєте про неймовірні переваги вживання виноградного соку, неодмінно зробіть цей напій частиною щоденного раціону.

Спробуйте приготувати натуральний виноградний сік у домашніх умовах, адже магазинні соки містять велику кількість цукру та інших хімічних речовин, які нівелюють корисні властивості напоїв.

  • Folts, J. D. (2002). Potential health benefits from the flavonoids in grape products on vascular disease. In Flavonoids in cell function (pp. 95-111). Springer, Boston, MA.
  • Krikorian, R., Nash, T. A., Shidler, M. D., Shukitt-Hale, B., & Joseph, J. A. (2010). Concord grape juice supplementation improves memory function in older adults with mild cognitive impairment. British journal of nutrition, 103(5), 730-734.
  • Rowe, C. A., Nantz, M. P., Nieves Jr, C., West, R. L., & Percival, S. S. (2011). Regular consumption of concord grape juice benefits human immunity. Journal of medicinal food, 14(1-2), 69-78.
  • VINSON, J. A., YANG, J., PROCH, J., & LIANG, X. (2000). Grape juice, but not orange juice, has in vitro, ex vivo, and in vivo antioxidant properties. Journal of medicinal food, 3(4), 167-171.