Рецепт джему з карамелізованої цибулі
Цибулевий джем безсумнівно вразить ваших гостей, і вони з’їдять його до останньої ложки! Він стане чудовим гарніром до ваших звичних страв та прекрасно смакуватиме з закусками, м’ясними стейками, рибою і сирами. Цей рецепт джему дозволить вам відкрити нову сторінку у кулінарному мистецтві.
Ми навчимо вас готувати солодкий цибулевий джем. Він простий у приготуванні, проте саме він додасть вашим звичним стравам необхідної пікантної нотки.
Усім відомо, що цибуля є надзвичайно корисним продуктом. Незалежно від того, у якому вигляді ви її споживаєте, цибуля залишається здоровою та надзвичайно смачною їжею .
Цибуля є одним із основних продуктів у нашому щоденному раціоні та звичних нам стравах, оскільки вона набуває шаленої популярності останнім часом. Спробуйте самі побільше додавати її до страв, і ви підсадите на неї усю свою сім’ю.
Корисні властивості цибулевого джему
- Протианемічні властивості: Цибуля є чудовим джерелом заліза, фосфору та вітаміну Е, які допомагають підтримувати баланс еритроцитів у крові.
- Сечогінні та очищувальні властивості: Завдяки високому вмісту калію, цибуля допомагає виводити зайву рідину з організму та регулювати кров’яний тиск.
- Джерело вітаміну В: Цибуля є чудовим джерелом вітаміну В та магнію, які є важливими для відмінного функціонування нервової та м’язової систем. Отже, цибуля є відмінним джерелом енергії, яка покращуватиме ваш стан здоров’я з кожним днем.
- Антиоксидант: Завдяки вітамінам А та С, які містяться у цибулі, та флаваноїдам, наш організм може отримати достатню кількість антиоксидантів.
- Допомагає при закрепах: Цибуля добре допомагає при закрепах та регулює діяльність травної системи, при цьому захищаючи наш організм від кишкових паразитів.
Рецепт джему із цибулею
Читайте: Легкі рецепти шоколадних трюфелів.
Рецепт джему із цибулею здивує вас ще й надзвичайною простотою у приготуванні. Перш за все, вам знадобляться скляні банки із євро кришками для того, щоб зберігати готовий джем.
Цей рецепт розрахований на 1 кілограм готового цибулевого джему, тому підрахуйте самі, скільки саме джему ви хочете зробити, щоб мати можливість поласувати ним, коли трапиться нагода.
Цибулю краще запекти у духовці, а не варити у воді. Саме так ви доб’єтеся більш пікантного смаку, хоча на якості готового джему це ніяк не відіб’ється. Дехто навіть полюбляє запікати цибулю на грилі, тому остаточний вибір за вами.
Інгредієнти:
- 1 кг зеленої цибулі
- 500 г цукру
Спосіб приготування:
- Застеліть деко для запікання листом алюмінієвої фольги. Почистьте цибулю та добре її промийте. Викладіть промиту цибулю на деко, полийте її невеликою кількістю оливкової олії та трішки посоліть.
- Увімкніть духовку на 200°C та запікайте цибулю протягом 35-40 хвилин. Час від часу цибулю слід перевертати, щоб вона рівномірно просмажилася з кожного боку.
- Після цього витягніть деко з цибулею із духовки та зачекайте, поки цибуля трохи охолоне. За той час з’єднайте у каструлі три склянки води та 500 г цукру. Додайте до цієї суміші запечену цибулю та готуйте її на середньому вогні близько 30 хвилин.
- Необхідно постійно помішувати суміш, щоб вона не пригоріла та не прилипла до дна каструлі. Суміш поступово густішатиме та карамелізуватиметься, набуваючи бурштинового кольору та апетитного запаху.
- Слідкуйте за тим, щоб джем не підгорів, бо всього лише невелика кількість підгорілої цибулевої карамелі може зіпсувати смак усього продукту.
- Залиште суміш на 10 хвилин. За цей час вона ще трохи загусне. Після цього можете розливати джем по банках. Якщо ви хочете зберегти його до зими, прогрійте банки у кип’ятку.
- Коли ви щільно закриєте усі банки, просто викладіть їх у каструлю із гарячою водою. Як тільки почуєте характерний звук “пострілу”, це означатиме, що ваші банки готові до зберігання!
Ми поділились із вами рецептом карамелізованого цибулевого джему, проте є багато інших варіацій. Дехто любить додавати бальзамічний оцет, вершкове масло та 225 г коричневого цукру на таку ж кількість цибулі, а дехто навіть додає трохи меду.
Наш рецепт значно простіший, проте він подарує вам насолоду від надзвичайного смаку запеченої цибулі у кожній ложечці. Якщо ви любите поєднувати кислі і солодкі продукти та обожнюєте кулінарні експерименти – цей рецепт саме для вас!
Спробуйте поласувати цим джемом разом із цільнозерновими хлібцями (як на малюнку). Шматочок козячого сиру та ложка цибулевого джему – смачна та оригінальна закуска, що не залишить байдужим жодного вашого гостя!
- DANE (2015). La cebolla de rama o cebolla junca (Allium fistulosum), una hortaliza de gran importancia en la alimentación humana. INSUMOS Y FACTORES ASOCIADOS A LA PRODUCCIÓN AGROPECUARIA 1–14.
- Fundación Española de Nutrición. Cebolla. http://www.fen.org.es/mercadoFen/pdfs/cebolla.pdf
- Rev. biol. trop vol.59 n.4 San José Dec. 2011. Uso tradicional de plantas medicinales con acción diurética en el Municipio de Quemado de Güines, Cuba. https://www.scielo.sa.cr/scielo.php?pid=S0034-77442011000400035&script=sci_arttext&tlng=pt
- National Center of Complementary and Integrative Health. Antioxidants: In Depth. https://nccih.nih.gov/health/antioxidants/introduction.htm