Рецепти кави, про які ви не здогадувалися досі

Серпень 18, 2018
У цій статті ви знайдете неймовірні рецепти кави, завдяки яким ви зможете урізноманітнити своє щоденне меню та здивувати гостей під час святкового застілля.

Мабуть, вам вже знайомі кілька способів приготування кави, зокрема мак’ято, капучино, мока тощо. Насправді бувають інші неймовірні рецепти кави, які принесуть особливу насолоду затятим кавоманам. Напої, які ми вам пропонуємо, є не тільки смачними, але й дуже простими у приготуванні.

Неймовірні рецепти кави

1. Холодна кава з кокосом

рецепти кави з льодом

Ми пропонуємо вашій увазі рецепт напою, у якому ніжна вершкова текстура морозива поєднується з неймовірним ароматом кокосу, пікантним кавовим присмаком та пряністю меленої кориці.

Ця холодна кава характеризується не тільки простотою приготування, але й приємним смаком та гарним ароматом. Для приготування холодної кави вам знадобляться такі продукти:

Інгредієнти:

  • Міцна кава (за смаком)
  • 1 столова ложка коричневого цукру (10 г)
  • 1 ложка кокосового морозива (10 г)
  • 1/4 чайної ложки меленої кориці (1,2 г)
  • 1/2 чайної ложки кокосової стружки (2,5 г)

Спосіб приготування:

  • Перш за все заваріть міцну каву. Додайте до неї коричневий цукор та кокосове морозиво.
  • Опісля додайте мелену корицю та ретельно перемішайте напій. Перелийте готову каву у красиві склянки для подачі. Перед подачею посипте холодну каву кокосовою стружкою.

2. Бананова кава

Рецепти кави, в яких чудово поєднуються солодкий смак банану та сильний аромат міцної кави. Ось продукти, які знадобляться вам для приготування бананової кави:

Інгредієнти:

  • Міцна кава (за смаком)
  • шоколадні дропси (за смаком)
  • 1 столова ложка карамелі (10 г)
  • 4 столові ложки бананового сиропу (40 мл)

Спосіб приготування:

  • Перш за все змішайте банановий сироп з карамеллю.
  • До отриманої суміші додайте міцно заварену чорну каву.
  • Налийте каву у гарні чашки та неодмінно посипте напій шоколадними дропсами перед подачею. Ці маленькі крихти шоколаду дадуть каві неймовірного вигляду та вишуканого смаку.

3. Кава з прянощами по-індійськи

рецепт кави по-індійськи

Коли йдеться про рецепти кави, є один, який неодмінно здивує всіх кавоманів своїм неймовірним східним ароматом та пряним смаком. Для приготування цього напою вам знадобляться такі продукти:

Інгредієнти:

  • 1 чайна ложка індійських прянощів масала (2,5 г)
  • 1/2 склянки гарячого молока (100 мл)
  • 1/2 чайної ложки какао-порошку (2,5 г)
  • індійська кава (за смаком)

Спосіб приготування:

  • Для приготування кави з прянощами по-індійськи перш за все підігрійте молоко. Щойно молоко почне закипати, додайте до нього індійські прянощі масала. Зніміть каструлю з вогню та залиште суміш настоятися на 3-4 хвилини.
  • Заваріть міцну індійську каву. Процідіть молоко, щоб позбутися прянощів, після чого додайте його до кави. Ретельно перемішайте напій та перелийте каву у красиву чашку.
  • Перед подачею неодмінно посипте каву по-індійськи какао-порошком.

4. Брауні з додаванням кави

брауні з додаванням кави

Цей смачний десерт з додаванням кави підійде як для щоденного чаювання, так і для святкової вечері з гостями. Для приготування брауні з кавовим ароматом вам знадобляться такі продукти:

Інгредієнти:

  • 2 яйця (60 г)
  • 1/4 склянки какао (30 мл)
  • 1/2 склянки кави (120 мл)
  • 2 склянки цукру (480 г)
  • 2 склянки борошна (480 г)
  • 1 пачка вершкового масла (180 г)
  • 1 чайна ложка ванільного цукру (2,5 г)
  • 1/2 склянки натурального йогурту (120 г)
  • 1 чайна ложка сухих дріжджів (2,5 г)

Спосіб приготування:

  • Перш за все розтопіть вершкове масло у мікрохвильовій печі. Додайте до топленого масла какао та каву.
  • Ретельно змішайте масляну суміш з цукром та борошном до утворення тіста з однорідною консистенцією.
  • Додайте до тіста натуральний йогурт без домішок, дріжджі, яйця та ванільний цукор. Перемішуйте суміш, допоки всі компоненти не з’єднаються один з одним.
  • Змастіть форму для запікання кулінарним жиром, вершковим маслом або олією. Перелийте тісто для брауні у форму.
  • Випікайте десерт у духовці при 200 С впродовж 20 хвилин.
  • Перевірте десерт на готовність за допомогою зубочистки. Коли брауні буде готовим, витягніть його з духовки та охолодіть до кімнатної температури перед подачею.

5. Закуска з яловичини та кави

Коли йдеться про неймовірні рецепти кави, варто згадати, що на основі цього продукту можна приготувати не тільки напої та десерти, але й солоні закуски. Ми пропонуємо вашій увазі простий рецепт апетитної закуски для вечері з рідними або запальної вечірки. Ось що вам знадобиться для приготування цієї незвичайної страви:

Інгредієнти:

  • 1 кг яловичини
  • 4 столові ложки рослинної олії (40 г)
  • 3 столові ложки гірчиці (20 г)
  • 4 столові ложки соєвого соусу (40 мл)
  • 1/2 склянки кави (120 мл)
  • сіль та перець за смаком

Спосіб приготування:

  • Перш за все змішайте каву, рослинну олію та соєвий соус у невеликій посудині.
  • Наріжте яловичину невеликими кубиками та залийте її отриманим маринадом на основі олії, кави та соусу.
  • Залиште м’ясо маринуватися на одну годину. Опісля процідіть маринад та перелийте його в іншу посудину. Проколіть кожен кубик м’яса зубочисткою перед подальшим приготуванням.
  • Поставте на вогонь сковорідку-гриль (якщо у вас немає спеціального посуду, підійде звичайна сковорідка). Підсмажте м’ясо на сковорідці до повної готовності. Обов’язково перевертайте яловичину лопаткою у процесі приготування, щоб м’ясо рівномірно приготувалося з усіх боків.
  • У кінці приготування залийте яловичину відкладеним маринадом. Протушкуйте м’ясо впродовж кількох хвилин на малому вогні, щоб воно встигло насититися ароматами та смаком маринаду.
  • Не забудьте посолити та поперчити м’ясо. Перемістіть готову яловичину на тарілку.
  • Полийте закуску соусом, у якому тушкувалося м’ясо. Оскільки він випарується та стане більш концентрованим, ваша страва набуде пікантного та виразного смаку.
  • У цьому рецепті кава відіграє неабияку роль, адже разом із солоним м’ясом вона утворює неймовірно смачну закуску з насиченим смаком та неповторним ароматом.
  • Machado-Fragua, M. D., Struijk, E. A., Ballesteros, J. M., Ortolá, R., Rodriguez-Artalejo, F., & Lopez-Garcia, E. (2019). Habitual coffee consumption and risk of falls in 2 European cohorts of older adults. American Journal of Clinical Nutrition109(5), 1431–1438. https://doi.org/10.1093/ajcn/nqy369
  • Mesas, A. E., Leon-Muñoz, L. M., Rodriguez-Artalejo, F., & Lopez-Garcia, E. (2011). The effect of coffee on blood pressure and cardiovascular disease in hypertensive individuals: A systematic review and meta-analysis. American Journal of Clinical Nutrition94(4), 1113–1126. https://doi.org/10.3945/ajcn.111.016667
  • Lopez-Garcia, E., Guallar-Castillon, P., Leon-Muñoz, L., Graciani, A., & Rodriguez-Artalejo, F. (2014). Coffee consumption and health-related quality of life. Clinical Nutrition33(1), 143–149. https://doi.org/10.1016/j.clnu.2013.04.004