Як зробити смачне домашнє морозиво

· Серпень 31, 2018
Морозиво - це улюблений всіма заморожений десерт з молока, вершків, цукру, а також іноді фруктів. Але чи обов’язково його купувати в магазині? Зовсім ні! Дізнайтеся, як зробити домашнє морозиво.

Морозиво – один із найбільш смачних та популярних десертів. Ця стаття навчить вас, як швидко та легко зробити домашнє морозиво для всієї родини.

Звідки взялося морозиво незрозуміло, але деякі вважають, що перси винайшли його після опанування технологією зберігання льоду влітку. Далі виникли різні рецепти, такі як рисовий пудинг, який зберігався в холодильниках під назвою “Якчал“.

Інші кажуть, що його винайшли в Македонії Олександр Македонський та римський імператор Нерон, які полюбляли охолоджувати соки та вино гірським снігом чи льодом. Є й інші історії, окрім цих двох, зокрема в таких країнах, як Китай та Італія.

Підготовка домашнього морозива

1. Домашнє шоколадне морозиво

шоколадне домашнє морозиво
Найкращий спосіб зробити цей смачний десерт – використати мороженицю, щоб морозиво було твердим. Однак, якщо у вас її немає, ви можете зробити його за допомогою морозильника або холодильника.

Інгредієнти

  • 2 яєчні жовтки
  • 4 мигдалини (70 г)
  • 4 шоколадні батончики (200 г)
  • 6 столові ложки цукру (90 г)
  • 1 столова ложка кукурудзяного крохмалю (15 г)
  • ½ склянки крему (100 г)
  • 2 склянки цільного молока (400 мл)
  • 3 чайні ложки ванільного екстракту (15 мл)

Приготування

  • По-перше, натріть шоколад. Потім доведіть молоко до кипіння на слабкому вогні та додайте тертий шоколад.
  • Відставте, щоб охолонуло.
  • Далі покладіть в миску яєчні жовтки, цукор та кукурудзяний крохмаль. Змішайте до однорідності.
  • Потім додайте суміш молока та шоколаду та продовжуйте перемішувати.
  • Поставте на маленький вогонь, але не давайте суміші закипіти. Зніміть з вогню і дайте охолонути.
  • Додайте крем і ваніль та добре перемішайте.
  • Вилийте суміш у мороженицю. Додайте мигдаль, коли буде майже готове.
  • Покладіть морозиво у форму і поставте в холодильник, щоб затвердло.
  • Подавайте і насолоджуйтеся.

Примітка. Якщо у вас немає морожениці, ви можете використовувати морозильник. Це займе трохи більше часу.

Перегляньте також: Як приготувати здорове морозиво?

Домашнє полуничне морозиво

домашнє морозиво з полуницею
Найкраще те, що можна робити різні комбінації домашнього морозива. Наприклад, тут у нас є ананас, манго, яблуко і навіть ківі. Насолоджуйтесь цією версією разом із родиною. Дітям обов’язково це сподобається.

Інгредієнти

  • 6 столових ложок цукру (90 г)
  • 1 столова ложка кукурудзяного крохмалю (15 г)
  • 1 банка згущеного молока (400 мл)
  • ½ склянки цільного молока (100 мл)
  • 1 ½ склянки замороженої полуниці (300 г)
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту (5 мл)

Приготування

  • Спочатку покладіть згущене молоко в миску разом з ванільним екстрактом і цільним молоком. Заморозьте.
  • Щойно почине замерзати, покладіть суміш у блендер та змішайте до вершкової текстури.
  • Поступово додайте столові ложки цукру і добре перемішайте.
  • Потім додайте кукурудзяний крохмаль та полуницю по одній, поки суміш не стане рожевою.
  • Подавайте і насолоджуйтесь домашнім морозивом.

Домашнє морозиво з печивом і вершками

домашнє морозиво з печивом
Це домашнє морозиво чудово підходить для дітей та любителів шоколаду. Його дуже легко зробити, і вам потрібна лише пару пакетів печива Oreo.

Інгредієнти

  • 1 банка згущеного молока (397 мл)
  • 2 пакети печива Oreo (300 г)
  • 2 склянки вершків (450 мл)
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту (5 мл)

Приготування

  • По-перше, зніміть крем-наповнювач з Орео та подрібніть шоколадне печиво. (Не забудьте відкласти кілька, щоб пізніше прикрасити ваше морозиво.)
  • У миску додайте згущене молоко та подрібнене печиво. Ретельно змішайте.
  • Далі в іншій мисці збийте крем, поки він не загусте.
  • Після цього вилийте суміш у першу миску і добре змішайте ложкою.
  • Нарешті залийте суміш у форму і заморозьте на 4-5 годин.
  • Подавайте і насолоджуйтеся. Ось яке домашнє морозиво!
  • Di Bartolo, E. (2005). Guia para la elaboracion de helados. Secretaría de Agricultura, Ganadería, Pesca y Alimentos. Subsecretaría de Política Agropecuaria y Alimentos Dirección Nacional de Alimentos.
  • Barrado, E., Castrillejo, Y., De Miguel, H., Tesedo, A., & Romero, H. (2012). El perfil de los ácidos grasos como factor identificador del tipo de grasa utilizado en la elaboración de helados. Nutricion Clinica y Dietetica Hospitalaria.
  • Chacón-Villalobos, A., Pineda-Castro, M. L., Jiménez-Goebel, C., Chacón-Villalobos, A., Pineda-Castro, M. L., & Jiménez-Goebel, C. (2015). Características fisicoquímicas y sensoriales de helados de leche caprina y bovina con grasa vegetal. Agronomía Mesoamericana. https://doi.org/10.15517/am.v27i1.21875