Три смачні рецепти з вівса

Квітень 2, 2019
Овес рекомендований багатьма дієтологами через високу харчову цінність. У цій статті розповімо про три чудові рецепти з вівса, які стануть частиною вашої дієти.

Зазвичай люди споживають овес на сніданок, але ми рекомендуємо додавати його у рецепти страв на вечерю та для приготування снеків, щоб втамувати голод. Можна приготувати численну кількість страв з вівса, від енергетичних батончиків до кремів та десертів. У цій статті поділимося трьома рецептами страв з вівса.

Можливо, вам відомо, що овес є видом зернових.

Але чи відомо вам, що він є дуже корисним та рекомендований дієтологами?

Це тому, що овес збагачений клітковиною, білками, ненасиченими жирами, вітамінами B та E, а також лінолевою кислотою. Овес також є джерелом мінералів:

Саме тому є багато причин ввести цей інгредієнт у свій раціон.

Чого ж ви чекаєте?

Спробуйте страви з вівса за трьома чудовими рецептами! Завдяки високому вмісту клітковини, овес також сприяє втраті ваги!

Три чудові рецепти з вівса

1. Вівсяні кекси

Кекси з вівса

Навіть якщо ви перебуваєте в чудовій формі та маєте гарне здоров’я, не потрібно відмовлятися від улюблених продуктів, щоб уникнути споживання калорій та вуглеводів. З цим рецептом матимете змогу приготувати насправді чудовий перекус чи десерт.

Інгредієнти

  • 1 чашка вівса (105 г)
  • 3 столові ложки вівсяного борошна (45 г)
  • 2 столові ложки меду (50 г)
  • 3 столові ложки дріжджів (45 г)
  • 2 яйця
  • 1 столова ложка солі (15 г)
  • 1 склянка маргарину з низьким вмістом жиру (200)
  • 2 столові ложки тертої цедри лимону (30 г)
  • 1/4 склянки знежиреного молока (62 мл)
  • 1/4 склянки тертого темного шоколаду (50 г)

Спосіб приготування

  1. Спершу змішайте овес, борошно та сіль у мисці.
  2. Додайте мед, яйця, лимон, маргарин, молоко. Усе добре перемішайте електричним міксером.
  3. Формочки для кексів присипте борошном. Додайте тертий шоколад, поверх знову налийте суміш.
  4. Притрусіть шоколадом зверху, помістіть у попередньо розігріту духовку (190 °C), випікайте впродовж 20 – 30 хвилин.
  5. Остудіть кекс перед тим, як витягти його з форми.
  6. Млинці з вівса

Млинці зазвичай їдять на сніданок, але чи це завжди так?

Завдяки цьому низькокалорійному рецепту матимете змогу їсти млинці, коли забажаєте! Не переймайтеся через вагу. Споживаючи млинці за цим рецептом, ви матимете тільки користь.

Інгредієнти

  • 2 склянки вівса (210 г)
  • 2 столові ложки дріжджів (30 г)
  • 1/4 склянки мигдалевого молока (62 мл)
  • 3 яєчних білків
  • 2 столові ложки кориці (30 г)
  • 2 столові ложки розтопленого меду (50 г)
  • 1 банан
  • 1 столова ложка арахісового масла

Спосіб приготування

  1. Спершу змішайте овес, дріжджі та корицю у великій мисці.
  2. Потім змішайте мигдалеве молоко, яєчні жовтки, а також мед в іншій мисці.
  3. Поєднайте ці дві суміші.
  4. Перелийте у блендер, додайте банан та арахісове масло. Змішуйте усе на середній швидкості до отримання однорідної маси.
  5. Підігрійте трохи оливкової олії у сковорідці.
  6. Наливайте суміш на розігріту сковорідку черпаком. Добре підсмажте млинець з одного боку, перекиньте на інший.
  7. Подавайте з фруктами.

Можливо, вам сподобається стаття:

Рецепти смачних страв із запеченою картоплею

3. Вівсяне печиво

Вівсяне печиво

Немає нічого кращого, ніж корисний та смачний полуденок.

Представляємо вашій увазі рецепт вівсяного печива, настільки смачного, що можна пальчики облизати. Зазвичай вівсяне печиво досить тверде, але з цим рецептом воно зовсім не таке.

Інгредієнти

  • 2 склянки вівсяного борошна (210 г)
  • 1 столова ложка харчової соди (9 г)
  • 2 столові ложки розтопленого маргарину (40 мл)
  • 1 столова ложка солі (15 г)
  • 2 столові ложки меду (50 г)
  • 2 столові ложки темного цукру (30 г)
  • 1 столова ложка кориці (15 г)
  • 1 столова ложка ванільної есенції (15 ml)
  • 2 яйця
  • 1 яєчний жовток
  • 4 склянки вівса (420 г)

Читайте:

10 продуктів для спалювання жирів

Спосіб приготування

  1. Спершу змішайте борошно, харчову соду, сіль та темний цукор.
  2. За допомогою електричного міксера змішайте розтоплений маргарин, ваніль, яйце та яєчний жовток до однорідної маси.
  3. Поєднайте ці дві суміші, перемішайте їй добре. Додайте овес та знову перемішайте.
  4. Сформуйте з тіста невеличкі кільки, сформувавши з них пласкі заготовки печива. Помістіть на деко.
  5. Деко помістіть у духовку розігріту до 180 °C, випікайте впродовж 20 хвилин. Розтоплений маргарин зробить печиво м’якшим.

Насолоджуйтеся цими чудовими стравами за оригінальними рецептами!

  • Butt, M. S., Tahir-Nadeem, M., Khan, M. K. I., Shabir, R., & Butt, M. S. (2008). Oat: Unique among the cereals. European Journal of Nutrition. https://doi.org/10.1007/s00394-008-0698-7
  • Slavin, J. L. (2005). Dietary fiber and body weight. Nutrition. https://doi.org/10.1016/j.nut.2004.08.018
  • Rasane P, Jha A, Sabikhi L, Kumar A, Unnikrishnan VS. Nutritional advantages of oats and opportunities for its processing as value added foods – a review. J Food Sci Technol. 2015;52(2):662–675. doi:10.1007/s13197-013-1072-1
  • Fulgoni, V. L., Brauchla, M., Fleige, L., & Chu, Y. (2019). Oatmeal-containing breakfast is associated with better diet quality and higher intake of key food groups and nutrients compared to other breakfasts in children. Nutrients11(5). https://doi.org/10.3390/nu11050964