Швидкі вечері: 3 здорові ідеї

Чи можна їсти корисно та смачно після тривалого дня на роботі? Відповідь - так. Ці швидкі вечері не займуть багато часу.
Швидкі вечері: 3 здорові ідеї

Останнє оновлення: 11 січня, 2019

Незалежно від причини (втома або поспіх), зрозуміло, що ми звикли до швидких вечерь, які не є поживними і мають велику кількість калорій. Щоб виправити цю ситуацію, у цій статті ми розповімо про три ситні швидкі вечері, які дадуть вам основні поживні речовини.

3 швидкі вечері, які є дуже корисними

Курка з овочами

страва з курки та овочів в тарілці
Це швидкий, легкий та дешевий рецепт, тому це одна з найкращих здорових ідей, якщо йдеться про швидкі вечері. Ми використаємо курятину, але цю смажену страву можна зробити з будь-яким м’ясом та овочами за вашим вибором.

Ви також можете підготувати вегетаріанську версію, наприклад, зі шматочками тофу. Крім того, ви можете додати насіння соняшнику та кунжуту, щоб додати ще більше поживних речовин та створити хрустку текстуру.

Інгредієнти

  • 2 зубчики часнику
  • 2 пучки нарізаної зеленої цибулі
  • 1 чашка коричневого рису (200 г)
  • 1 чашка курячої грудки (250 г)
  • 2 моркви (нарізаної на тонкі смужки)
  • 3 столові ложки соєвого соусу (60 г)
  • 2 столові ложки оливкової олії (30 г)
  • 1 жовтий перець (нарізаний смужками)
  • 1 червоний перець (нарізаний смужками)
  • броколі (або цвітна капуста), за бажанням
  • насіння соняшнику та кунжуту, за бажанням.

Приготування

  • У велику пательню (або вок) налийте оливкову олію та підігрійте її.
  • Потім додайте часник, зелену цибулю та перець і обсмажте пару хвилин. Додайте курку, смажте до білого кольору.
  • Потім додайте броколі, моркву та соєвий соус. Залиште готуватися на середньому вогні декілька хвилин, поки овочі не розм’якнуть.
  • В іншій каструлі приготуйте коричневий рис з невеликою кількістю оливкової олії та достатньою кількістю води.
  • Ви можете змішати приготований рис із куркою й посипати зверху насінням. Або ви також можете подати їх окремо, з рисом на гарнір.

Ми рекомендуємо вам прочитати: Найкращий спосіб споживання рису

Макарони з цільної пшениці із соусом песто та помідорами чері

спагетті з песто у тарілці
Сьогодні макарони отримали погану репутацію в дієтах зі схуднення, тому що це вуглеводи. Хоча це правда, що ми повинні помірковано споживати борошно та крохмаль, немає потреби перебільшувати.

Вуглеводи є найважливішими джерелами енергії для нашого організму. У цьому рецепті ми використаємо макарони з цільної пшениці, щоб отримати клітковину й підтримати травлення.

Інгредієнти

  • 75 г цільнозернових макаронів на людину
  • помідори чері (ви також можете використовувати звичайні або сушені помідори)

Для соусу песто:

  • горіхи або мигдаль (5 – 7 горіхів)
  • свіжий базилік (від 10 до 15 листків)
  • лимонний сік (1 чайна ложка)
  • оливкова олія (4 столові ложки)
  • часник (1/2 гвоздика)
  • сіль на смак

Приготування

Ми вирішили зробити свій власний домашній соус песто, але його також можна придбати в готовому вигляді. Покладіть усі інгредієнти для соусу в миску і змішайте їх ручним блендером. Відставте вбік.

Нагрійте воду для макаронів у каструлі та додайте макарони. Потім добре вимийте помідори чері (або будь-які види помідорів, які ви обрали) та залиште їх для висихання.

Коли макарони майже зваряться, швидко підсмажте помідори з оливковою олією на великому вогню в сковороді.

Потім процідіть макарони, додайте до помідорів і залийте соусом песто. Відразу вимкніть газ (щоб соус не підгорів) і посипте тертим сиром зверху.

Філе лосося з лимоном

стейк з лосося, лимон та гриби посипані мікрогріном
Ці швидкі вечері є одними з найбільш смачних, практичних і привабливих. Це ідеально підходить, коли у вас гості, або якщо ви самі хочете поласувати.

Інгредієнти

  • лимонна цедра
  • сіль і перець за смаком
  • 1 або 2 філе лосося на порцію
  • сік 1/2 лимона (на філе лосося)
  • гарнір на вибір (картопля, гарбуз, коричневий рис, макарони з цільної пшениці, салат тощо)

Приготування

  • Спочатку переконайтеся, що філе лосося не має кісток.
  • Потім розділіть прямокутник алюмінієвої фольги на кожне філе.
  • Візьміть деко для випічки, накрийте фольгою та розмістіть філе зверху.
  • Щоб приправити лосося, додайте сіль та перець за смаком. Потім вичавіть 1/2 лимона на кожне філе.
  • Поставте страву в духовку на 180° С до готовності.
  • Тим часом підготуйте обраний гарнір.
  • Подавайте, посипавши кожне філе лимонною цедрою.


  • Draznin Y. (2001). Victorian London’s Middle-class Housewife: What She Did All Day. ABC-Clio ebook. Greenwood Press. 
  • Edwards C. (2007). Death in Ancient Rome. Yale University Press.

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.