Смачна іспанська тортилья з картоплею: рецепт приготування

Іспанська тортилья з картоплею має багато різновидів, традиційним з яких є страва, подібна на омлет. Яйця і смажена або відварена картопля є універсальною основою для цієї смачної страви.
Смачна іспанська тортилья з картоплею: рецепт приготування

Останнє оновлення: 30 грудня, 2018

Класична іспанська тортилья з картоплею – це одна із найсмачніших картопляних страв у світі. Ви можете приготувати її по-різному: картопля може бути м’якою або хрусткою – обираєте ви!

Кажуть, що кожен кухар робить тортилью трохи інакше, навіть з тими самими інгредієнтами. Перш ніж перейти до рецепта, ми надамо вам кілька порад, щоб ваша страва вийшла ідеальною.

Як зробити ідеальну іспанську тортилью з картоплею

Певні кроки допоможуть вашій тортильї стати ідеальною:

  • Кількість яєць, які ви використовуєте, залежить від їхнього розміру. Вам знадобиться менше великих яєць, ніж яєць звичайного розміру.
  • Що стосується пропорцій, ми рекомендуємо одне велике яйце на 100 грамів картоплі.
  • Найкраще нарізати картоплю рівними шматочками, щоб усі вони готувалися з однаковою швидкістю.
  • Що стосується порядку, спочатку обсмажте картоплю, а потім цибулю. Причина полягає в тому, що цибулю не можна пересмажувати. Ми навіть пропонуємо робити це на окремих сковорідках. Ви помітите різницю в смаку та текстурі.
  • Не обов’язково використовувати оливкову олію холодного віджиму.
  • Якщо ви додасте щіпку порошкових дріжджів у яйця, коли будете їх збивати, це зробить їх насиченими та пористими. А якщо додати трохи молока, вони будуть досить вологі.
  • Не бийте яйця занадто довго, щоб вони могли добре затвердіти.
  • Найкращим гарніром для іспанської тортильї з картоплею є хрусткий хліб.

Ми також рекомендуємо цей рецепт: Як приготувати смачні кульки з бананами та сиром

Класична іспанська тортилья з картоплею

класична іспанської тортилья
Залежно від розміру порцій, цей рецепт розрахований на трьох.

Інгредієнти

  • 3 великі картоплини (120 г)
  • 4 яйця (80 г)
  • 1 велика цибуля (60 г)
  • 1 склянка оливкової олії (200 мл)
  • сіль (за смаком)

Інструкції

  • Очистьте цибулю і картоплю.
  • Обсмажте картоплю в оливковій олії. Додайте цибулю на 5 хвилин пізніше. Посоліть за смаком.
  • Злийте надлишок олії.
  • Збийте яйця в мисці і додайте трохи солі. Тепер додайте картоплю і цибулю та перемішайте.
  • Змастіть сковорідку олією і влийте суміш. Накрийте кришкою і приготуйте на середньому вогні.
  • Покладіть кришку зверху і переверніть. Готуйте на іншому боці наполовину менше часу, ніж на першому боці.
  • Подавайте гарячою або кімнатної температури.

Іспанська тортилья з картоплею та овочами

іспанська тортилья з овочами
Ми не можемо завершити, не запропонувавши вам великої овочевої версії тортильї. Вона розрахована на шістьох.

Інгредієнти

  • 1 кг картоплі
  • 10 великих яєць (200 г)
  • 1 цибуля (60 г)
  • 2 зелених перці (60 г)
  • 1 морква (30 г)
  • 1 маленький кабачок (40 г)
  • 200 г грибів
  • сіль і перець
  • оливкова олія

Інструкції

  • Очистьте картоплю або поріжте її півмісяцями.
  • Поріжте смужками цибулю, перець, моркви, кабачок і гриби.
  • Заправте овочі сіллю і перцем.
  • Смажте картоплю в олії, додайте овочі через п’ять хвилин. Злийте надлишок олії.
  • Збийте яйця і додайте трохи солі. Потім додайте овочі та перемішайте.
  • Вилийте суміш на змащену сковорідку. Накрийте і смажте з обох боків на середньому вогні.
  • Подавайте гарячою або при кімнатній температурі.

Іспанська тортилья з картоплею, чорізо і шинкою

іспанська тортилья з чорізо
Цей вид тортильї є традиційним, популярним і ситним. Він розрахований на чотирьох людей.

Інгредієнти

  • 6 яєць
  • 6 картоплин середнього розміру (200 г)
  • 1 цибуля середнього розміру (50 г)
  • 120 г нарізаної ковбаси чорізо
  • 200 г подрібненої копченої шинки
  • 1/2 склянки цільного молока (100 мл)
  • 1 склянка оливкової олії (200 мл)
  • сіль і перець

Інструкції

  • Очистьте і наріжте картоплю і цибулю.
  • Смажте картоплю в оливковій олії, а потім додайте цибулю через 5 хвилин.
  • Злийте надлишок олії.
  • Збийте яйця, приправте сіллю і перцем, додайте молоко.
  • Додайте картоплю, цибулю, чорізо і шинку. Перемішайте.
  • Вилийте суміш на змащену сковорідку.
  • Накрийте і смажте з обох боків на середньому вогні.
  • Подавайте і насолоджуйтеся смачною стравою!



Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.