Смачні лікувальні напої з ананасової шкірки
Чи знаєте ви, що з ананасової шкірки ви можете зробити смачні напої, в яких зберігаються всі цілющі властивості ананаса, а саме це: боротьба з паразитами, затримка рідини, полегшення закрепів та запалень?
Тому навіть не думайте викидати цю частину ананаса. Зараз в цій статті ми пояснимо всі лікувальні властивості, які ви отрамаєте з ананасової шкірки. Крок за кроком продемонструємо два прості рецепти напоїв з ананасової шкірки: однин напій – це варена ананасова шкірка, а інший – ферментований напій, який багатий на пробіотики.
Лікувальні властивості
У випадку якщо плід дійсно органічний, то якщо це можливо, ми також рекомендуємо їсти його шкірку, тому що вона має багато корисних властивостей. Це також стосується ананаса. А перевагою ананаса є також те, що цей плід, як правило, не містить пестицидів, тому що він, в основному, може рости без багатьох проблем, які характерні багатьом іншим фруктовим рослинам.
Основні властивості
- Допомагає боротися з кишковими паразитами
- Сприяє гарному травленню завдяки тому, що містить бромелайн – фермент, який покращує процес травлення. Це ідеальний десерт для вживання після вживання м’яса або риби. З іншого боку, ми не рекомендуємо поєднувати його в одному прийомі їжі з вуглеводами (з борошном, макаронними виробами, картоплею і т.д.)
- Покращує функціонування кишечника, полегшує закрепи та попереджує геморой
- Захищає мікрофлору в кишечнику
- Це потужний природний протизапальний фрукт, який прекрасно бореться з запаленнями різного походження
- Допомагає прискорити загоєння травм, які стаються, чи то через нещасні випадки, чи то після хірургічних втручань
- Має протиракові властивості
- Покращує кровообіг і має антикоагулянтні властивості
- Допомагає схуднути і боротися з целюлітом
- Це чудовий сечогінний фрукт, який допомагає вам позбутися зайвої рідини вашого тіла
- Крім того, що сам фрукт має багато лікувальних властивостей, ананасова шкірка – це також прекрасний очисник крові
Напій з варених ананасових шкірок
Один з найпростіших напоїв з ананасових шкірок можна приготувати так:
Добре вимийте ананас і очистіть його від шкірки.
Поріжте шкірку на дуже дрібні шматочки і варіть їх приблизно у літрі води, при умові якщо ананас середній або великий.
Варіть на слабкому вогні в накритій каструлі п’ятнадцять чи двадцять хвилин.
Потім залиште остигати на п’ять хвилин.
Підсолодіть медом або стевією.
Ви можете пити його гарячим, свіжим, тобто щойно приготованим, або навіть холодним.
Ферментований напій з ананасової шкірки
Це трохи інший рецепт, який, як правило, готують в Центральній та Південній Америці. Він теж не дуже складний, і ви навіть можете подати його до столу, щоб здивувати ваших гостей. Такий напій чудово підходить для вживання разом із стравами з м’ясом або рибою, саме тому що він прекрасно допомагає вашому травленню.
Крім того, оскільки це напій який готується шляхом бродіння, він має велику кількість пробіотиків, які ще більше покращують здоров’я вашого кишечника.
Спосіб приготування
Вам знадобиться великий ананас або два середніх, простежте, щоб вони були стиглими. Вимийте їх добре та очистіть від шкірки.
Поріжте шкірку на дрібні шматочки і покладіть їх у скляну або керамічну ємність, яку можна герметично закрити. Також налийте в ту ємність два літри води та додайте півкілограма коричневого тростинного цукру або тростинного сиропу.
Закрийте ємність щільно і хай настоюється при кімнатній температурі протягом 48 годин.
Як пройде два дні, процідіть, щоб відкинути всі тверді залишки. Додайте ще літр води і залиште знову настоюватись на 12 годин.
Після закінчення цього часу, додайте ще три чверті літра води і напій готовий.
Перед подачею його до столу, ми рекомендуємо охолодити напій в холодильнику.
Ви також можете зберігати його в морозильній камері.
Під час процесу ферментації, у цьому напої спочатку виростуть пробіотичні мікроорганізми. Якщо залишити його на довше, він перетвориться на алкогольний напій, а потім на оцет.
Ви можете надати цьому напою будь-який інший аромат, додаючи апельсинову або грейпфрутову шкірку, паличку кориці або гвоздику в ємність разом із шкіркою ананаса.
Останні підказки
Дуже важливо не обробляти ананас пестицидами з двох причин: по-перше, ви будете споживати його безпосередньо у сирому вигляді, а вживання обробленої хімією сирої їжі в довготривалій перспективі може бути шкідливим для вашого здоров’я; по-друге, тому що вживання ананасу має на меті позбутися шкідливих мікроорганізмів і отримати корисні.
Зображення люб’язно надані neil-farnworth, Noema Perez та haleysuzanne
- https://steptohealth.com/delicious-drinks-pineapple-skin/
- El-Shazly, S.A., Ahmed, M.M., AL-Harbi, M.S. et al. Food Sci Biotechnol “Physilogical and molecular study on the anti-obesity effects of pineapple (Ananas comosus) juice in male Wistar rat” (2018) 27: 1429. https://doi.org/10.1007/s10068-018-0378-1
- Gutiérrez Zavala Ángel, Ledesma Rivero Luis, García García Isabel, Grajales Castillejos Octavio. Capacidad antioxidante total en alimentos convencionales y regionales de Chiapas, México. Rev Cubana Salud Pública [Internet]. 2007 Mar [citado 2018 Oct 27] ; 33( 1 ). Disponible en: http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0864-34662007000100008&lng=es.
- Lim, Y. Y., Lim, T. T., & Tee, J. J. (2007). Antioxidant properties of several tropical fruits: A comparative study. Food Chemistry, 103(3), 1003–1008. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2006.08.038