Смачний гарбузовий пиріг з цільнозернового борошна

Цей смачний гарбузовий пиріг, зроблений з цільного пшеничного борошна, - це смачний десерт без глютену, який чудово підходить для святкового столу.
Смачний гарбузовий пиріг з цільнозернового борошна

Останнє оновлення: 14 січня, 2019

Багато людей намагаються уникати певних продуктів через кількість калорій або вуглеводів, які вони містять. Проте про це не потрібно турбуватися, якщо ви приготуєте смачний гарбузовий пиріг з цільного пшеничного борошна.

Гарбуз – це сечогінний і очисний продукт, який міститься в багатьох рецептах у всьому світі через його солодкий смак і легкість у використанні.

Він має багато переваг для здоров’я, зокрема він багатий на:

  • вітамін А, В, С і Е
  • калій
  • магній
  • цинк
  • омега-3 жирні кислоти

Гарбуз чудово підходить, якщо ви маєте надлишкову вагу, тому що він містить дуже мало калорій. Це також добре, якщо ви страждаєте від закрепів завдяки його вмісту клітковини. Він може допомогти у випадку проблем з очима завдяки вітаміну А в його складі. Він може навіть бути корисним для пацієнтів з раком через кількість лікопенів.

Ба більше, він також дуже корисний для вашої травної системи.

Крім того, цей рецепт не містить рафінованого цукру або рафінованого борошна.

Отже, чого ви чекаєте? Зробіть цей смачний гарбузовий пиріг!

Ви знаєте, що найкраще? У нас також є рецепт, який підходить для веганів. Так, все правильно. Усі інгредієнти у другому рецепті підходять для веганів.

Гарбузовий пиріг з цільного пшеничного борошна

як приготувати гарбузовий пиріг
Ми вважаємо, що найкращими моментами є ті, які ви проводите разом з родиною або близькими. Отже, прекрасний спосіб скористатися цими моментами – це приготувати незабутню їжу. Що може бути краще за цей десерт?

Роблячи цю страву, а також піклуючись про своє здоров’я, ви будете робити щось корисне для здоров’я своєї сім’ї. Крім того, що він дуже поживний, цей десерт також може похвалитися всіма перевагами, які ми згадували раніше.

Інгредієнти

  • 2 миски тертого гарбуза (300 г)
  • 3 яйця
  • 150 г подрібненого фундука
  • 1 столова ложка розпушувача (15 г)
  • 2 столові ложки меду (50 г)
  • 1 столова ложка рідкої стевії (15 мл)
  • 1/4 склянки молока (50 мл)
  • 2 столові ложки оливкової олії (30 мл)
  • 1 чашка вівсяного борошна (150 г)
  • 1 чашка пшеничного борошна (150 г)

Як це зробити

  • Спочатку змішайте гарбуз, яйця та фундук у великій мисці за допомогою міксера.
  • Потім додайте мед, стевію і розпушувач і перемішуйте на середній швидкості.
  • Далі додайте вівсяне борошно і олію. Змішайте, поки суміш не почне згущуватися.
  • Потім влийте молоко і додайте цільне пшеничне борошно. Текстура тепер повинна бути надзвичайно щільною.
  • Посипте деко борошном і вилийте суміш.
  • Випікайте 40 хвилин при 180° С.
  • Вийміть з форми і насолоджуйтеся!

Веганський гарбузовий пиріг з цільного пшеничного борошна

Оскільки ми знаємо, що вас не задовольнить лише один рецепт, ми підготували варіант попереднього, однак цього разу для веганів.

гарбузовий пиріг для веганів
Отже, якщо ви веган або у вас є вегани в родині, ви не повинні хвилюватися. Є ще один варіант рецепта. Це дуже легко зробити, і ви можете отримати інгредієнти у супермаркеті або в продуктовому магазині.

Інгредієнти

  • 1 миска тертого гарбуза (150 г)
  • 3 столові ложки кукурудзяного крохмалю (45 г)
  • 3 столові ложки води (45 мл)
  • 150 г лісових або будь-яких інших горіхів
  • 1 столова ложка розпушувача (15 г)
  • 2 столові ложки меду (50 г)
  • 1 чайна ложка стевії (5 мл)
  • 1/2 чашки вівсяного борошна (100 г)
  • 1/2 чашки цільнозернового борошна (100 г)
  • 1/4 склянки соєвого молока (50 мл)

Як це зробити

  • Для імітації текстури яєць потрібно змішати кукурудзяний крохмаль з водою в невеликій мисці.
  • Потім в окремій мисці змішайте гарбуз з фундуком і розпушувачем.
  • Залийте суміш яєчного і кукурудзяного крохмалю в гарбузову суміш і додайте мед, стевію та соєве молоко.
  • Потім додайте вівсяне борошно і цільне пшеничне борошно. Добре вимішайте, щоб не було грудочок.
  • Вилийте суміш у посипану борошном форму і випікайте 30-40 хвилин при 180° C. Вийміть з печі, дістаньте пиріг з форми і насолоджуйтеся!


  • Kim MY, Kim EJ, Kim YN, Choi C, Lee BH. Comparison of the chemical compositions and nutritive values of various pumpkin (Cucurbitaceae) species and parts. Nutr Res Pract. 2012;6(1):21–27. doi:10.4162/nrp.2012.6.1.21
  • Seo, J. S., Burri, B. J., Quan, Z., & Neidlinger, T. R. (2005). Extraction and chromatography of carotenoids from pumpkin. In Journal of Chromatography A (Vol. 1073, pp. 371–375). Elsevier. https://doi.org/10.1016/j.chroma.2004.10.044
  • Ryan, E., Galvin, K., O’Connor, T. P., Maguire, A. R., & O’Brien, N. M. (2007). Phytosterol, squalene, tocopherol content and fatty acid profile of selected seeds, grains, and legumes. Plant Foods for Human Nutrition62(3), 85–91. https://doi.org/10.1007/s11130-007-0046-8
  • Kyrø C, Tjønneland A. Whole grains and public health. BMJ. 2016;353:i3046. Published 2016 Jun 14. doi:10.1136/bmj.i3046

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.