Топ-3 : Крупи і зерна для зниження ваги

Овес є найкращим продуктом  для людей, що страждають на діабет, тому що він допомагає спалювати жир і регулювати рівень цукру в крові.
Топ-3 : Крупи і зерна для зниження ваги

Останнє оновлення: 27 січня, 2019

Можливо, зараз ви перенасичені інформацією про так звані диво-дієти. За допомогою цієї статті ми хочемо показати вам кілька простих та здорових ідей, які дозволять покращити якість вашого життя. Для втрати ваги ми рекомендуємо додати ці крупи та зерна до раціону харчування. Що вам втрачати?


Чи ефективні зерна злаків для втрати ваги?

щаслива жінка на вагах

Останнім часом вечеряти крупами стає популярно. Фірми намагаються переконати нас, що це ідеальний спосіб, щоб схуднути. Але будьте обережні: зернові не замінять їжу на обід або вечерю, 6але це хороший додаток до звичайної дієти.

Секрет полягає в цих властивостях:

  • Зернові утримують нас від харчування між прийомами їжі. Вони забезпечують поживними речовинами та волокнами, завдяки яким ми не хочемо перекусити до наступного прийому їжі.
  • Можна додавати до крупи білки. Наприклад, ви могли б приготувати вечерю з невеликим шматочком лосося або смаженої індички. Згодом – миска вівсянки з фруктами. Приблизно таким має бути ідеальний прийом їжі, оскільки калорійність продуктів низька, а це сприяє втраті ваги.
  • Потрібно зазначити, що ви не повинні перестаратися зі споживанням злакових та цілих зерен. Доречними вдень будуть горнятко вівсянки, Тефф зерна або насіння Чіа. Вони можуть допомогти втратити півкілограма за тиждень. Але не вживайте їх надто часто. Не забудьте додати до круп та зерен приправи з низьким вмістом жиру.

Найкращі крупи для схуднення:

  1. Популярні зернові крупи для втрати ваги: Тефф

крупа теф у мисці

Можливо, ви ніколи не чули про них. Але їх почали вживати знаменитості після кількох досліджень, які продемонстрували ефективність Тефф у втраті ваги та підтримці стрункої фігури на додаток до зміцнення здоров’я.

Тефф – це крупа, яку завжди споживали в Африці. Вона була відома ще близько 5000 років тому, і вже тоді її продавали в більшості країн світу, проте була занадто дорогою або ж її було важко знайти у звичайно продуктовому магазині. Завдяки високому вмісту заліза й вітамінів вона ідеальна для підтримки здоров’я.

Також це каша з високим вмістом вуглеводів, клітковини й клейковини.   Це робить її незамінним елементом харчування для людей з цукровим діабетом II  типу. Але в чому ж її таємниця щодо втрати ваги? Вона дає задоволення, допомагає регулювати та спалювати жири, легка у засвоєнні, запобігає запорам, і сприяє хорошій роботі кишечника.

Приготувати її дуже просто. Ви можете змішати її з вашою улюбленою овочевою основою на молоці на сніданок або спекти хліб, тістечка, печиво й батончики з нею.   Вам потрібна невелика кількість, щоб задовольнити голод та скористатися її поживними властивостями. Хіба це не чудово?

  1. Неймовірні властивості вівсянки

вівсянка з полуницею

 

Звичайно, ви знаєте, що таке вівсянка. Вона є одним із найкращих світових продуктів. У США до неї ставляться як до одного з найбільш поживних і здорових харчових продуктів, який можна додавати до повсякденної їжі.

Але чи знаєте ви, що це також дивовижний продукт для втрати ваги? Вівсянка – чудовий регулятор травлення. Це допомагає усунути зайвий жир. Але для досягнення такого результату потрібно бути сумлінними і споживати її щодня.

Вівсянка має високий вміст клітковини, вітамінів, мінералів і мікроелементів. Як і Теффі, вона допомагає регулювати рівень цукру в крові, що робить її придатною для діабетиків. Якщо у вас є проблеми з печінкою, ви повинні знати, що завдяки вмісту лецитину вона сприяє детоксикації цього органа, тому це хороших спосіб, щоб очистити тіло від токсинів, на додаток до зменшення ваги.

Як ви вже можете бачити, вівсянка – природний дар, від якого ми не повинні відмовлятися. Вона допоможе втратити вагу, тому варто додавати її до щоденної їжі на сніданок на основі молока разом з фруктами чи рослинами або навіть зробити багато вівсянки на воді, що буде поєднуватися з їжею протягом дня. Чому би й ні?

  1. Насіння Чіа – джерело здоров’я

насіння чіа

Зараз насіння Чіа набуло популярності, і хоча технічно це не каша, але воно має свою таємницю щодо енергетичних властивостей. Попри те, що насіння Чіа вже давно використовують у терапії, тільки зараз вчені змогли зрозуміти його значення.  Але чому воно таке корисне?

Насамперед, важливо знати, що це чудове джерело клітковини та антиоксидантів, кальцію, білків і  омега-3. Усі ці фактори допомагають утримати нас від перекусів, тому що вони забезпечують повне задоволення та насиченість. Ви можете бути здивовані, дізнавшись, що насіння Чіа поглинає в 10 разів більше своєї ваги у воді, тому його ідеально поєднувати з рідиною, а також вживати в коктейлях або йогуртах.

Воно також легко засвоюється. Це допомагає запобігти запорам, а також регулювати рівень цукру в крові. Це насіння справді фантастичне й корисне, і його варто додати до раціону.



  • Jayachandran M., Chen J., Chung SSM., Xu B., A critical review on the impacts of b glucans on gut microbiota and human health. J Nutr Biochem, 2018. 61: 101-110.
  • Karl J. Ph, Maydani M, et al. Substituting whole grains for refined grains in a 6 week randomized trial favorably affects energy balance metrics in healthy men and postmenopausal women. The American Journal of Clinical Nutrition. Marzo 2017. 105 (3): 589-599.
  • Kikuchi I, Nozaki S, et al. Effects of whole grain bread on visceral fat obesity in Japanese subjects: a randomized double-blind study. Plant Foods for Human Nutrition. Septiembre 2018. 73 (3): 161-165.
  • My Plate. U. S. Department of Agriculture. Grains.
  • Rebello C. J, O’Neil C. E, et al. Dietary fiber and satiety: the effects of oats on satiety. Nutritional Reviews. Febrero 2016. 74 (2): 131-47.
  • Serra Majem L, Bautista Castaño I. Relationship between bread and obesity. British Journal of Nutrition. Abril 2015. 113 (Suppl 2): S29-35.
  • Stanhope KL., Sugar consumption, metabolic disease and obesity: the state of the controversy. Crit Rev Clin Lab Sci, 2016. 53 (1): 52-67.
  • Warrilow A., Mellor D., McKune A., Pumpa K., Dietary fat, fibre, satiation, and satiety a systematic review of acute studies. Eur J Clin Nutr, 2019. 73 (3): 333-344.
  • Wu W-Ch, Inui A, et al. Weight loss induced by whole grain rich diet is through a good microbiota-independent mechanism. World Journal of Diabetes. Febrero 2020. 11 (2): 26-32.

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.