Важливість споживання білків на сніданок

Білки є чудовим джерелом поживних речовин для щоденного раціону. Найкращий спосіб споживання білків - це на сніданок. Дізнайтеся далі чому!
Важливість споживання білків на сніданок

Останнє оновлення: 10 листопада, 2018

Споживання білків на сніданок є дуже корисним для вашого організму. Це забезпечує вам енергію на весь день та позбавляє відчуття голоду.

Тіло вранці

Вранці в організмі переважають гормони, які перетворюють їжу в енергію та регенерують м’язову масу. Це відбувається тому, що в цей час дня наш організм контролюється кортизолом, який є речовиною, що відповідає за перетворення білків в енергію.

Завдяки цьому процесу білки у цей час дня легко перетворюються на м’язову масу та енергію. Крім того, це сприяє постійному підвищенню рівня глюкози протягом багатьох годин.

Це неймовірний спосіб зберегти м’язову масу і поліпшити здатність концентрації, що ідеально підходить для роботи або навчального часу. Також критично важливо уникати відчуття голоду протягом багатьох годин та збільшення температури тіла.

Крім того, білки дозволяють нам прискорювати обмін речовин значно краще, ніж якщо їх їсти ввечері. Це полегшує діяльність протягом дня, а також допомагає уникнути великої кількості збережених жирів.

Функція білків

Завдяки білкам, які ми їмо на сніданок, ми зберігаємо рівень глюкози в крові стабільнішим, що дає змогу підтримувати хороший рівень концентрації.

Крім того, ми покращуємо свою пам’ять і здатність до міркувань.

Завдяки наявності достатньої кількості глюкози, мозку не потрібно буде активувати аварійні системи, щоб отримати її з іншого джерела. Він буде повністю спрямований на інтелектуальну діяльність.

Важливість споживання білків на сніданок ще більша, оскільки вони безпосередньо впливають на вироблення мозком адреналіну та допаміну. Це дає нам змогу покращити здатність мислення, а також навички навчання.

споживання білків на сніданок

Ще однією перевагою споживання білків на сніданок є те, що стає легше схуднути. Таким чином, можна додати до свого раціону всю їжу, необхідну для того, щоб мати енергію та контролювати відчуття голоду.

Крім того, сніданок, наповнений білками, допомагає отримати необхідні поживні речовини, щоб підвищити рівень серотоніну та контролювати тягу до вуглеводів, що приведе до здорового харчування та сприятиме зниженню ваги.

Внаслідок прискорення метаболізму та боротьби з голодом та залежністю ви більше не будете відчувати потребу “перекусити” протягом усього дня.

Приклади сніданків багатих білком

А чого ви очікуєте?

Нумо подивімося на деякі приклади сніданків з високим вмістом білка. Таким чином, ви зможете скористатися всіма хорошими наслідками споживання білків на початку дня.

Вівсянка як білок на сніданок

вівсянка

Вівсяна каша – це смачна їжа на сніданок з різних причин.

  • По-перше, це чудове джерело складних вуглеводів та розчинної клітковини. Вона не тільки полегшує травлення, але й тримає вас наповненими протягом дня.
  • Крім того, розчинне волокно також допоможе контролювати рівень цукру в крові та знизити артеріальний тиск.
  • Цей сніданок забезпечує велику кількість білка та ідеально підходить для вегетаріанців.

Грецький йогурт

грецький йогурт

Йогурт є молочним продуктом, який також є прекрасним джерелом споживання білків на сніданок та щоб почати свій день.

Крім того, він також забезпечує хорошу кількість кальцію та вітаміну D.

Омлет або яєчня як варіант споживання білків

омлет

Яйця – це дуже смачний варіант, багатий білками та без вуглеводів. Вони прекрасне джерело протеїну.

Деякі люди переживають через холестерин, виявлений в яйцях. Однак цей холестерин насправді відомий як “хороший холестерин”, і він є корисним для здоров’я. Якщо ви не будете їсти 10 яєць на день, складно перевищити рекомендовані рівні насичених жирів.

Тому яйця – це один з найкращих варіантів вживання білків на сніданок. Їх обожнюють у багатьох країнах світу.



  • Davies RW., Carson BP., Jakeman PM., The effect of whey protein supplementation on the temporal recovery of muscle function following resistance training: a systematic review and meta analysis. Nutrients, 2018.
  • Kung B., Anderson GH., Paré S., Tucker AJ., et al., Effect of milk protein intake and casein to whey ratio in breakfast meals on postpandrial glucose, satiety ratings and subsequent meal intake. J Dairy Sci, 2018. 101 (10): 8688-8701.
  • Reynolds AN., Akerman AP., Mann J., Dietary fibre and whole grains in diabetes management: systematic review and meta analysis. PLoS Med, 2020.

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.