Як легко приготувати фрикадельки з кіноа та нутом

Ці фрикадельки з кіноа та нутом є поживними та смачними. Ви також можете насолоджуватися ними, якщо ви не їсте м'ясо, оскільки вони не містять жодних харчових продуктів тваринного походження.
Як легко приготувати фрикадельки з кіноа та нутом

Останнє оновлення: 16 жовтня, 2018

У цій статті ви можете дізнатися, як легко зробити смачні фрикадельки з кіноа та нутом. Це ідеальна страва на обід.

Інгредієнти для фрикадельок з кіноа та нутом

Ви можете виготовити 6 фрикадельок звичайного розміру з нижче наведених інгредієнтів, але ви завжди можете змінити кількість відповідно до ваших потреб.

Інгредієнти

  • 1 чашка нуту (180 г)
  • 1 чашка кіноа (200 г)
  • ½ чашки сухарів (75 г)
  • 1 зубчик часнику
  • 1 столова ложка соєвого соусу (15 мл)
  • 2 чайні ложки кінзи (10 г)
  • 1 червоний перець
  • ½ чайної ложки солі (2 г)
  • ½ чайної ложки чорного перцю (2 г)

Інгредієнти для соусу

  • 1 зубчик часнику
  • 4 помідори
  • 1 цибуля
  • 1 миска овочевого бульйону
  • 2 столові ложки оливкової олії (30 мл)
  • 1 велика морква

Фрикадельки з кіноа та нутом

  • Спочатку залиште нут у теплій воді на декілька годин, щоб він пом’якшав.
  • Потім варіть його приблизно на 60 хвилин. За цей час ви можете почати готувати овочі та кіноа.
  • Спочатку відваріть кіноа в горщику з великою кількістю води. Кіноа буде готова приблизно за 5 хвилин.
  • Проте ви можете з’ясувати, чи вона готова, перевіривши, чи мають зерна кіноа білясті кільця. Коли зготується, зніміть з вогню, щоб трохи охолодити.
  • Розріжте червоний перець і кінзу на дуже маленькі шматочки й відкладіть. Коли нут зготується, покладіть його у блендер разом із часником та змішайте, поки не отримаєте однорідну пасту.
  • Перелийте цей соус в окрему миску і змішайте його з кіноа та перцем. Повільно додайте цибулю, соєвий соус і сухарі, потім змішайте все разом.
  • Після цього поставте у холодильник на 30 хвилин.

Ознайомтеся також з цією статтею: Які переваги кіноа для схуднення?

як приготувати фрикадельки з кіноа та нутом

Соус

Цікавий варіант соусу для фрикадельок з кіноа та нутом можна приготувати з інгредієнтів, перелічених вище.

  • Щоб зробити соус, змішайте помідор, часник, цибулю і моркву. Додайте миску овочевого бульйону до цієї суміші.
  • Потім налийте олію в сковороду, поставте на середній вогонь і налийте соус. Дайте соусу покипіти та зменшитися за обсягом приблизно 10 хвилин.
  • Так аромат посилиться, а соус буде мати густішу текстуру.
  • Коли мине час, вийміть фрикадельки з холодильника та згорніть кульки. Потім помістіть у соус.
  • Готуйте разом приблизно 3-5 хвилин, перевіряючи час від часу.
соус для фрикадельки з кіноа та нутом

Варіант томатного соусу з кокосом

Другий варіант м’ясного соусу готують з помідорами та кокосовим молоком.

Інгредієнти

  • 2 помідори
  • 1 склянка кокосового молока (250 мл)
  • орегано, сіль та перець (за смаком)
  • 1 чайна ложка карі (5 г)
  • 1 столова ложка оливкової олії (15 мл)

Приготування

  • Спочатку вимийте та очистьте помідори. Потім змішайте їх з кокосовим молоком та спеціями, поки не отримаєте однорідний соус.
  • Потім залийте вміст у сковороду з гарячою оливковою олією і готуйте приблизно 10 хвилин.
  • Після цього покладіть фрикадельки в соус і готуйте ще приблизно 5 хвилин.

Обидва соуси чудово підходять, щоб приправити фрикадельки з кіноа та нутом, кожен має свій аромат та нюанси. Ви можете зробити білий або коричневий рис чи зелений салат на гарнір до фрикадельок.



    • Vega-Gálvez, A., Miranda, M., Vergara, J., Uribe, E., Puente, L., & Martínez, E. A. (2010, December). Nutrition facts and functional potential of quinoa (Chenopodium quinoa willd.), an ancient Andean grain: A review. Journal of the Science of Food and Agriculture. https://doi.org/10.1002/jsfa.4158
    • Filho, A. M. M., Pirozi, M. R., Borges, J. T. D. S., Pinheiro Sant’Ana, H. M., Chaves, J. B. P., & Coimbra, J. S. D. R. (2017). Quinoa: Nutritional, functional, and antinutritional aspects. Critical Reviews in Food Science and Nutrition57(8), 1618–1630. https://doi.org/10.1080/10408398.2014.1001811
    • Wallace TC, Murray R, Zelman KM. The Nutritional Value and Health Benefits of Chickpeas and Hummus. Nutrients. 2016;8(12):766. Published 2016 Nov 29. doi:10.3390/nu8120766
    • Rachwa-Rosiak, D., Nebesny, E., & Budryn, G. (2015). Chickpeas—Composition, Nutritional Value, Health Benefits, Application to Bread and Snacks: A Review. Critical Reviews in Food Science and Nutrition55(8), 1135–1143. https://doi.org/10.1080/10408398.2012.687418

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.