Як легко приготувати фрикадельки з кіноа та нутом
У цій статті ви можете дізнатися, як легко зробити смачні фрикадельки з кіноа та нутом. Це ідеальна страва на обід.
Інгредієнти для фрикадельок з кіноа та нутом
Ви можете виготовити 6 фрикадельок звичайного розміру з нижче наведених інгредієнтів, але ви завжди можете змінити кількість відповідно до ваших потреб.
Інгредієнти
- 1 чашка нуту (180 г)
- 1 чашка кіноа (200 г)
- ½ чашки сухарів (75 г)
- 1 зубчик часнику
- 1 столова ложка соєвого соусу (15 мл)
- 2 чайні ложки кінзи (10 г)
- 1 червоний перець
- ½ чайної ложки солі (2 г)
- ½ чайної ложки чорного перцю (2 г)
Інгредієнти для соусу
- 1 зубчик часнику
- 4 помідори
- 1 цибуля
- 1 миска овочевого бульйону
- 2 столові ложки оливкової олії (30 мл)
- 1 велика морква
Фрикадельки з кіноа та нутом
- Спочатку залиште нут у теплій воді на декілька годин, щоб він пом’якшав.
- Потім варіть його приблизно на 60 хвилин. За цей час ви можете почати готувати овочі та кіноа.
- Спочатку відваріть кіноа в горщику з великою кількістю води. Кіноа буде готова приблизно за 5 хвилин.
- Проте ви можете з’ясувати, чи вона готова, перевіривши, чи мають зерна кіноа білясті кільця. Коли зготується, зніміть з вогню, щоб трохи охолодити.
- Розріжте червоний перець і кінзу на дуже маленькі шматочки й відкладіть. Коли нут зготується, покладіть його у блендер разом із часником та змішайте, поки не отримаєте однорідну пасту.
- Перелийте цей соус в окрему миску і змішайте його з кіноа та перцем. Повільно додайте цибулю, соєвий соус і сухарі, потім змішайте все разом.
- Після цього поставте у холодильник на 30 хвилин.
Ознайомтеся також з цією статтею: Які переваги кіноа для схуднення?
Соус
Цікавий варіант соусу для фрикадельок з кіноа та нутом можна приготувати з інгредієнтів, перелічених вище.
- Щоб зробити соус, змішайте помідор, часник, цибулю і моркву. Додайте миску овочевого бульйону до цієї суміші.
- Потім налийте олію в сковороду, поставте на середній вогонь і налийте соус. Дайте соусу покипіти та зменшитися за обсягом приблизно 10 хвилин.
- Так аромат посилиться, а соус буде мати густішу текстуру.
- Коли мине час, вийміть фрикадельки з холодильника та згорніть кульки. Потім помістіть у соус.
- Готуйте разом приблизно 3-5 хвилин, перевіряючи час від часу.
Читайте також цю статтю: Смачний рецепт баклажана, фаршированого м’ясом
Варіант томатного соусу з кокосом
Другий варіант м’ясного соусу готують з помідорами та кокосовим молоком.
Інгредієнти
- 2 помідори
- 1 склянка кокосового молока (250 мл)
- орегано, сіль та перець (за смаком)
- 1 чайна ложка карі (5 г)
- 1 столова ложка оливкової олії (15 мл)
Приготування
- Спочатку вимийте та очистьте помідори. Потім змішайте їх з кокосовим молоком та спеціями, поки не отримаєте однорідний соус.
- Потім залийте вміст у сковороду з гарячою оливковою олією і готуйте приблизно 10 хвилин.
- Після цього покладіть фрикадельки в соус і готуйте ще приблизно 5 хвилин.
Обидва соуси чудово підходять, щоб приправити фрикадельки з кіноа та нутом, кожен має свій аромат та нюанси. Ви можете зробити білий або коричневий рис чи зелений салат на гарнір до фрикадельок.
- Vega-Gálvez, A., Miranda, M., Vergara, J., Uribe, E., Puente, L., & Martínez, E. A. (2010, December). Nutrition facts and functional potential of quinoa (Chenopodium quinoa willd.), an ancient Andean grain: A review. Journal of the Science of Food and Agriculture. https://doi.org/10.1002/jsfa.4158
- Filho, A. M. M., Pirozi, M. R., Borges, J. T. D. S., Pinheiro Sant’Ana, H. M., Chaves, J. B. P., & Coimbra, J. S. D. R. (2017). Quinoa: Nutritional, functional, and antinutritional aspects. Critical Reviews in Food Science and Nutrition, 57(8), 1618–1630. https://doi.org/10.1080/10408398.2014.1001811
- Wallace TC, Murray R, Zelman KM. The Nutritional Value and Health Benefits of Chickpeas and Hummus. Nutrients. 2016;8(12):766. Published 2016 Nov 29. doi:10.3390/nu8120766
- Rachwa-Rosiak, D., Nebesny, E., & Budryn, G. (2015). Chickpeas—Composition, Nutritional Value, Health Benefits, Application to Bread and Snacks: A Review. Critical Reviews in Food Science and Nutrition, 55(8), 1135–1143. https://doi.org/10.1080/10408398.2012.687418