Як приготувати домашній яблучний пиріг: 4 рецепти
4 хвилин
Домашній яблучний пиріг дуже просто приготувати, якщо у вас є всі необхідні інгредієнти та трохи часу. Читайте нашу статтю, щоб дізнатися один із можливих рецептів. Вам неодмінно сподобається!
Якщо урожай був щедрим і ви зібрали багато яблук, один зі способів насолодитися їх смаком й отримати заряд поживних речовин – готувати десерти. Зокрема радимо, спробувати домашній яблучний пиріг. Це дуже популярна страва, яка сподобається всім.
Яблука є одним із найкорисніших фруктів, які тільки можна уявити.
Вони омолоджують шкіру та зменшують ризик серцевого нападу. Крім того, у яблуках міститься багато вітамінів A, B та C й вони допомагають знизити рівень холестерину в крові.
У цій статті ми розповімо, як приготувати домашній яблучний пиріг. Ці 4 рецепти просто дивовижні!
Окрім того, що їх просто готувати, вони ще й дуже смачні.
1. Простий домашній яблучний пиріг
Інгредієнти
- 2 склянки борошна для бісквіта (300 г)
- Три яйця
- 2 ½ склянки молока (300 мл)
- ½ склянки олії (125 мл)
- Три яблука (нарізані кубиками)
- Три столові ложки кукурудзяного крохмалю (30 г)
- Ваніль
Спосіб приготування
- Спершу збийте яйця та додайте цукор, олію, молоко й есенцію ванілі.
- Додайте борошно та збивайте, доки суміш не стане гладкою та рівномірною.
- Після цього всипте яблука (нарізані кубиками та вмочені в борошно й кукурудзяний крохмаль) туди ж.
- На сковороді, попередньо змоченій в олії та присипаній борошном, запікайте суміш при середній температурі приблизно 25 хвилин.
- Дайте випічці охолонути, вийміть із форми та присипте цукром.
- За бажанням можна заповнити пиріг кремом.
Неодмінно прочитайте: Рецепт грибної запіканки. Просто та смачно!
2. Пиріг із карамелізованими яблуками
Інгредієнти
- 2 склянки борошна (300 г)
- 1 ½ склянки цукру (300 г)
- ½ склянки олії (125 мл)
- 2 яйця
- 2 столові ложки порошку для випічки (20 г)
- ¾ склянки молока (150 мл)
- Ваніль
- Терта цедра лимона (за смаком)
- 5 великих яблук
Спосіб приготування
- Висипте склянку цукру з невеликою кількістю води в каструлю та поставте її в духовку, доки суміш не перетвориться на карамель. Відставте в сторону.
- Після цього помийте, почистіть та наріжте шматками яблука. Додайте їх зверху до карамелі.
- Висипте в окрему миску решту цукру, яйця, ваніль і лимонну цедру.
- Ретельно збивайте суміш, доки цукор не розчиниться. Поступово додавайте олію, продовжуючи збивати на середній швидкості.
- Додайте борошно, порошок для випічки та молоко, щоб утворилося тісто середньої консистенції.
- Вилийте суміш зверху на яблука та карамель і поставте все в духовку. Випікайте 45 хвилин при температурі 180 ° C.
- Дайте пирогу охолонути та перекладіть його на тацю.
- Посипте корицею за смаком і подайте до столу.
3. Домашній яблучний пиріг із мигдалем
Інгредієнти
- 4 великі зелені яблука
- 1 столова ложка кориці (10 г)
- 1 склянка маргарину (250 г)
- 1 ½ склянки цукру (350 г)
- 6 яєць (окремо білки та жовтки)
- 2 склянки борошна для бісквіта (500 г)
- 2 чашки нарізаного підсмаженого мигдалю (400 г)
- 1 склянка молока (250 мл)
- 1 столова ложка ванілі (10 г)
Спосіб приготування
- Попередньо нагрійте духовку до 180 ° C.
- Візьміть форму, яка має в діаметрі приблизно 26 сантиметрів.
- Змажте форму маслом і присипте борошном.
- Помийте, почистіть яблука та вийміть із них насіння. Наріжте яблука на шматочки середнього розміру.
- Насипте яблука, корицю та склянку цукру у великий сотейник. Готуйте суміш на великому вогні, доки цукор не розтане, а яблука не затверднуть.
- Дайте яблукам охолонути, зцідіть рідину та змішайте її з молоком. Відставте все.
- За допомогою електричного міксера, змішайте маргарин з рештою цукру в мисці. Поступово додайте яєчні жовтки (один за одним).
- Додайте борошно, молоко та ваніль, збиваючи все на низькій швидкості. Відставте.
- Збийте яєчні білки до піків та додайте їх до попередньої суміші.
- Додайте готові яблука та підсмажений мигдаль.
- Насамкінець запікайте все приблизно 45 хвилин. Пиріг готовий, коли при проколюванні зубочисткою вона залишається чистою.
Більше рецептів тут: Як приготувати смачний сендвіч із тунцем
4. Домашній яблучний пиріг із листковим тістом
Інгредієнти
- 1 квадратний шматок розмороженого листкового тіста
- 3 яблука середнього розміру
- 3 столові ложки цукру (45 г)
- 3 столові ложки масла (60 г)
- 4 столові ложки меду (100 г)
- Склянка цукру для декорування
Спосіб приготування
- Попередньо нагрійте духовку до 200 ° C.
- Вистеліть форму для випічки папером.
- На змащеній жиром і присипаній борошном поверхні розкатайте листкове тісто за допомогою скалки. Відріжте всі нерівні кути та перекладіть тісто на форму.
- Попроколюйте листкове тісто виделкою, щоб воно могло дихати під час випікання.
- Після цього наріжте шматками яблука (почищені й очищені від серединки) та рівномірно викладіть на тісто.
- Посипте все цукром і викладіть зверху нарізане кубиками масло.
- Запікайте 25 хвилин, або доки листкове тісто не підрум’яниться, а яблука не стануть ніжні.
- Розтопіть мед протягом 30 секунд у мікрохвильовці. Використайте його як глазур для торта.
- Випікайте торт ще п’ять хвилин.
- Вийміть папір і дайте випічці охолонути.
- Насамкінець посипте все цукром або іншою посипкою.
- Tsao, R. (2015). Apples. In Encyclopedia of Food and Health. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-384947-2.00040-4
- Hyun TK, Jang KI. Apple as a source of dietary phytonutrients: an update on the potential health benefits of apple. EXCLI J. 2016;15:565–569. Published 2016 Sep 19. doi:10.17179/excli2016-483
- Grayson, M. (2004). Apple pie. Hospitals and Health Networks. https://doi.org/10.1093/nq/s3-VII.164.133-a
- EXCLI J. 2016; 15: 565–569. Published online 2016 Sep 19. Apple as a source of dietary phytonutrients: an update on the potential health benefits of apple. doi: 10.17179/excli2016-483
- Rocz Panstw Zakl Hig. 2014;65(2):79-85. Flavonoids–food sources and health benefits. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25272572
- Research Gate. (2007). Anthocyanins and heart health. https://www.researchgate.net/profile/Giuseppe_Mazza2/publication/5642983_Anthocyanins_and_heart_health/links/0a85e534da04cbc3d5000000/Anthocyanins-and-heart-health.pdf
Interesting Articles