Як приготувати домашній яблучний пиріг: 4 рецепти

Домашній яблучний пиріг дуже просто приготувати, якщо у вас є всі необхідні інгредієнти та трохи часу. Читайте нашу статтю, щоб дізнатися один із можливих рецептів. Вам неодмінно сподобається!
Як приготувати домашній яблучний пиріг: 4 рецепти

Останнє оновлення: 27 вересня, 2018

Якщо урожай був щедрим і ви зібрали багато яблук, один зі способів насолодитися їх смаком й отримати заряд поживних речовин – готувати десерти. Зокрема радимо, спробувати домашній яблучний пиріг. Це дуже популярна страва, яка сподобається всім.

Яблука є одним із найкорисніших фруктів, які тільки можна уявити.

Вони омолоджують шкіру та зменшують ризик серцевого нападу. Крім того, у яблуках міститься багато вітамінів A, B та C й вони допомагають знизити рівень холестерину в крові.

як приготувати домашній яблучний пиріг

Окрім того, що їх просто готувати, вони ще й дуже смачні.

1. Простий домашній яблучний пиріг

Інгредієнти

  • 2 склянки борошна для бісквіта (300 г)
  • Три яйця
  • 2 ½ склянки молока (300 мл)
  • ½ склянки олії (125 мл)
  • Три яблука (нарізані кубиками)
  • Три столові ложки кукурудзяного крохмалю (30 г)
  • Ваніль
простий домашній яблучний пиріг

Спосіб приготування

  1. Спершу збийте яйця та додайте цукор, олію, молоко й есенцію ванілі.
  2. Додайте борошно та збивайте, доки суміш не стане гладкою та рівномірною.
  3. Після цього всипте яблука (нарізані кубиками та вмочені в борошно й кукурудзяний крохмаль) туди ж.
  4. На сковороді, попередньо змоченій в олії та присипаній борошном, запікайте суміш при середній температурі приблизно 25 хвилин.
  5. Дайте випічці охолонути, вийміть із форми та присипте цукром.
  6. За бажанням можна заповнити пиріг кремом.

2. Пиріг із карамелізованими яблуками

Інгредієнти

  • 2 склянки борошна (300 г)
  • 1 ½ склянки цукру (300 г)
  • ½ склянки олії (125 мл)
  • 2 яйця
  • 2 столові ложки порошку для випічки (20 г)
  • ¾ склянки молока (150 мл)
  • Ваніль
  • Терта цедра лимона (за смаком)
  • 5 великих яблук

Спосіб приготування

  1. Висипте склянку цукру з невеликою кількістю води в каструлю та поставте її в духовку, доки суміш не перетвориться на карамель. Відставте в сторону.
  2. Після цього помийте, почистіть та наріжте шматками яблука. Додайте їх зверху до карамелі.
  3. Висипте в окрему миску решту цукру, яйця, ваніль і лимонну цедру.
  4. Ретельно збивайте суміш, доки цукор не розчиниться. Поступово додавайте олію, продовжуючи збивати на середній швидкості.
  5. Додайте борошно, порошок для випічки та молоко, щоб утворилося тісто середньої консистенції.
  6. Вилийте суміш зверху на яблука та карамель і поставте все в духовку. Випікайте 45 хвилин при температурі 180 ° C.
  7. Дайте пирогу охолонути та перекладіть його на тацю.
  8. Посипте корицею за смаком і подайте до столу.

3. Домашній яблучний пиріг із мигдалем

домашній яблучний пиріг з мигдалем

Інгредієнти

  • 4 великі зелені яблука
  • 1 столова ложка кориці (10 г)
  • 1 склянка маргарину (250 г)
  • 1 ½ склянки цукру (350 г)
  • 6 яєць (окремо білки та жовтки)
  • 2 склянки борошна для бісквіта (500 г)
  • 2 чашки нарізаного підсмаженого мигдалю (400 г)
  • 1 склянка молока (250 мл)
  • 1 столова ложка ванілі (10 г)

Спосіб приготування

  1. Попередньо нагрійте духовку до 180 ° C.
  2. Візьміть форму, яка має в діаметрі приблизно 26 сантиметрів.
  3. Змажте форму маслом і присипте борошном.
  4. Помийте, почистіть яблука та вийміть із них насіння. Наріжте яблука на шматочки середнього розміру.
  5. Насипте яблука, корицю та склянку цукру у великий сотейник. Готуйте суміш на великому вогні, доки цукор не розтане, а яблука не затверднуть.
  6. Дайте яблукам охолонути, зцідіть рідину та змішайте її з молоком. Відставте все.
  7. За допомогою електричного міксера, змішайте маргарин з рештою цукру в мисці. Поступово додайте яєчні жовтки (один за одним).
  8. Додайте борошно, молоко та ваніль, збиваючи все на низькій швидкості. Відставте.
  9. Збийте яєчні білки до піків та додайте їх до попередньої суміші.
  10. Додайте готові яблука та підсмажений мигдаль.
  11. Насамкінець запікайте все приблизно 45 хвилин. Пиріг готовий, коли при проколюванні зубочисткою вона залишається чистою.

4. Домашній яблучний пиріг із листковим тістом

Інгредієнти

  • 1 квадратний шматок розмороженого листкового тіста
  • 3 яблука середнього розміру
  • 3 столові ложки цукру (45 г)
  • 3 столові ложки масла (60 г)
  • 4 столові ложки меду (100 г)
  • Склянка цукру для декорування

Спосіб приготування

  1. Попередньо нагрійте духовку до 200 ° C.
  2. Вистеліть форму для випічки папером.
  3. На змащеній жиром і присипаній борошном поверхні розкатайте листкове тісто за допомогою скалки. Відріжте всі нерівні кути та перекладіть тісто на форму.
  4. Попроколюйте листкове тісто виделкою, щоб воно могло дихати під час випікання.
  5. Після цього наріжте шматками яблука (почищені й очищені від серединки) та рівномірно викладіть на тісто.
  6. Посипте все цукром і викладіть зверху нарізане кубиками масло.
  7. Запікайте 25 хвилин, або доки листкове тісто не підрум’яниться, а яблука не стануть ніжні.
  8. Розтопіть мед протягом 30 секунд у мікрохвильовці. Використайте його як глазур для торта.
  9. Випікайте торт ще п’ять хвилин.
  10. Вийміть папір і дайте випічці охолонути.
  11. Насамкінець посипте все цукром або іншою посипкою.



Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.