Як приготувати крекери без глютену і лактози

· Жовтень 23, 2018
Попри те, що ви завжди можете придбати крекери в магазинах, якщо ви зробите їх вдома, ви знатимете, що інгредієнти найвищої якості і не містять шкідливих добавок. Спробуйте крекери без глютену і лактози!

Ви зменшуєте споживання хліба або вуглеводів, оскільки думаєте, що через них ви набираєте вагу або почуваєтеся роздутими? Ми хочемо запропонувати легку, поживну та здорову альтернативу: крекери без глютену і лактози. Ці крекери роблять з борошна без глютену і не містять масла або молока.

Спробуйте цей смачний рецепт, який дасть вам змогу замінити хліб і тістечка набагато більш здоровою їжею.

Чи шкідливо їсти хліб?

Хліб – це їжа, багата на вуглеводи, яка дає вам енергію і відчуття ситості. Однак він має деякі недоліки:

  • Хліб, виготовлений з білого борошна, є надто рафінованим продуктом, який може змінити рН у крові та збільшити ризик закрепів та інших кишкових розладів.
  • Дріжджі також можуть викликати набряк і розлади травлення.
  • Хліб багатий на глютен – білок у пшениці. Все більше і більше людей не можуть правильно перетравлювати цю сполуку.
  • Він також сприяє надлишковій вазі та накопиченню жиру навколо черевної порожнини.
  • Він змінює рівень цукру в крові.

чому хліб шкідливийАльтернативи хлібу

Якщо ви хочете знизити споживання білого хліба або виключити його з раціону, ви можете вибрати кілька здорових продуктів:

  • хліб з цільного зерна: жито, овес, ячмінь, рис, кукурудза тощо.
  • рисові або кукурудзяні тости
  • крекери з насінням
  • мексиканські коржі або індійський хліб

Домашні та натуральні крекери можуть надати вам користь для здоров’я. Вони:

  • Дуже поживні.
  • Допоможіть вам почуватися ситими та приборкати бажання перекусити.
  • Регулюють травлення, особливо якщо у вас закрепи.
  • Надають належну кількість клітковини та незамінних жирних кислот.
  • Не викликають відчуття здуття.
  • Не містять клейковини, тому їх легше переварити, тож вони придатні для людей з непереносимістю глютену.
  • Крім того, ці крекери без глютену є ідеальним супроводом будь-якого сніданку або перекусу.
  • На відміну від магазинних альтернатив, вони не містять добавки, штучні ароматизатори, шкідливі жири або надлишок натрію.

Як приготувати крекери без глютену вдома?

як приготувати крекери без глютенуІнгредієнти

  • 2 яйця
  • 1/2 склянки оливкової олії (100 г)
  • 1 чайна ложка морської солі (7 г)
  • спеції за смаком: орегано, перець, куркума, базилік, чебрець, часниковий порошок та ін.
  • 1 склянка води (200 мл)
  • 120 г рисового борошна
  • 130 г кукурудзяного борошна
  • 130 г нутового борошна
  • 120 г різного насіння (чіа, кунжут, льон, соняшник, гарбуз, мак тощо)
  • Вам не потрібно використовувати будь-які дріжджі для цих крекери, тому що ваша мета – отримати тонку і грубу текстуру.

крекери без глютену з насіннямПриготування

  • Найкраща частина цього рецепта полягає в тому, що вам не потрібно нічого замішувати. Просто додайте все до блендера, оскільки тісто буде дуже вологим.
  • Спочатку покладіть яйця у блендер і добре їх збийте.
  • Потім додайте олію, сіль, спеції та воду.
  • У окремій мисці змішайте три борошна разом, а потім додайте їх у блендер.
  • Ви можете додати трохи насіння до тіста або зберегти їх на поверхні крекерів. Це зробить їх смачними та текстурними.
  • Покрийте цю суміш прозорою плівкою та покладіть у холодильник на одну годину.
  • Налийте невелику кількість олії на велике плоске деко, щоб тісто не прилипало.
  • Посипте рівномірно насінням.
  • Розігрійте духовку до 190° С і запікайте 20-30 хвилин.
  • Коли дістанете крекери без глютену з духовки, дайте їм охолонути, а потім зламайте тісто на дрібні шматочки.
  • Якщо насіння не пристало до поверхні, перед випіканням намастіть їх збитим яйцем.

Ідеї ​​з крекерами

Ось деякі здорові начинки для цих крекерів:

  • помідор, авокадо та свіжий сир
  • овочі
  • вершкове масло і варення

Ви також можете зробити солодку версію цього рецепта. У цьому випадку замініть сіль цукром і додайте корицю або імбир.

В ідеалі ви можете поєднати солодкі крекери без глютену з солодощами або сирами.