Як приготувати легкий гарбузовий суп

Овочеві супи - це здорове поєднання ароматів та поживних речовин, які допомагають зберегти здоров’я і чудово смакують. Гарбузовий суп дуже ситний і смачний.
Як приготувати легкий гарбузовий суп

Останнє оновлення: 25 лютого, 2021

Будь-який здоровий і поживний раціон має включати смачний легкий гарбузовий суп. Крім здорового, він дуже апетитний і простий у приготуванні. Насправді, висока харчова цінність робить гарбуз незамінним, якщо йдеться про здорове харчування.

Клітковина, калій, мінерали

чому корисний гарбузовий суп
Смачний легкий гарбузовий суп надає вашому організму білок, вуглеводи, клітковину, натрій, калій та інші мінерали. На сніданок, обід або вечерю – гарячий або холодний – ці смачні рецепти є ключовими для підтримки збалансованого раціону, збагаченого вітамінами.

Поряд з цими перевагами, легкий гарбузовий суп – прекрасне доповнення до будь-якої дієти та вправ. Його низький вміст калорій допомагає досягти та підтримувати ідеальну вагу.

Ось як ви можете приготувати легкий гарбузовий суп, який буде швидким, смачним і, перш за все, поживним.

Легкий гарбузовий суп з петрушкою

Інгредієнти

  • 3 3/4 склянки гарбуза (750 г)
  • 1/2 цибулі
  • 4 середніх моркви (80 г)
  • 1/2 цибулі порей (30 г)
  • 6 склянок води або овочевого бульйону (1,5 літра)
  • легкий свіжий вершковий сир
  • перець
  • сіль
  • петрушка

Приготування

  • У великій каструлі закип’ятіть воду або бульйон з дрібкою солі.
  • Помийте гарбуз, моркву, цибулю порей і звичайну цибулю. Потім наріжте їх невеликими шматочками.
  • Варіть овочі не менше, ніж пів години або до м’якості. Відкладіть їх.
  • Додайте сіль і перець за смаком.
  • Коли овочі охолонуть, додайте вершковий легкий сир і перемішуйте, поки не вийде гладка консистенція без грудочок.
  • Потім додайте дрібку солі і перцю.
  • Подавайте з невеликими тостами. Посипте суп петрушкою.

Легкий рецепт гарбузового супу

Інгредієнти

  • 3 3/4 склянки гарбуза
  • 1 кабачок
  • 4 моркви середнього розміру (80 г)
  • 1 цибуля-порей (60 г)
  • 2 склянки води або овочевого відвару (500 мл)
  • 2 столові ложки легкого нежирного вершкового сиру (40 г)
  • чорний перець
  • 2 варені яйця
  • сіль
  • розмарин

Приготування

  • У каструлі нагрійте воду або овочевий бульйон.
  • Потім розріжте гарбуз навпіл і зніміть шкірку.
  • Вимийте обидві половинки і наріжте їх невеликими квадратиками.
  • Наріжте кубиками моркву, цибулю, очищені кабачки і цибулю-порей.
  • Коли вода почне кипіти, додайте всі овочі. Додайте сіль і перець за смаком.
  • Варіть близько 30 хвилин або поки гарбуз не стане м’яким. Дайте охолонути, після чого додайте варені яйця.
  • Потім вилийте суміш в блендер і додайте свіжий сир. Змішуйте до тих пір, поки суміш не стане добре перемішаною.
  • Можна подавати суп гарячим або холодним.
  • Ви можете додати панірувальні сухарі, перець і розмарин за смаком.

Гарбузовий суп з підсмаженим насінням

гарбузовий суп з насінням

Інгредієнти

  • 3 3/4 склянки гарбуза та його насіння
  • 1 цибулина
  • 1/2 цибуля-порей
  • 2 картоплини
  • 1/2 баклажана
  • 6 склянок води або овочевого бульйону (1,5 літра)
  • 2 столові ложки легкого нежирного вершкового сиру (40 г)
  • щіпка солі і перцю
  • оливкова олія

Приготування

  • Спочатку вийміть насіння з гарбуза, підсмажте його і відкладіть.
  • Потім очистьте і наріжте гарбуз на шматочки середнього розміру, щоб його було легше готувати.
  • Вимийте, очистьте від шкірки і наріжте цибулю, картоплю і баклажани.
  • Далі налийте бульйон або воду у велику каструлю і нагрійте на середньому вогні, поки він не почне кипіти. Потім додайте овочі. Ми рекомендуємо вживати якомога менше води, щоб поживні речовини різних овочів були концентровані.
  • Варіть суп на середньому вогні протягом 25 хвилин або поки овочі не стануть м’якими.
  • Далі нагрійте оливкову олію на сковороді. Підсмажте цибулю-порей і звичайну цибулю, поки обидва інгредієнти не змінять колір.
  • Потім додайте дрібку солі.
  • Коли овочі будуть м’які, зніміть каструлю з вогню і дайте охолонути. Додайте сіль і перець за смаком.
  • Поставте суміш на вогонь на 2-3 хвилини.
  • Потім потроху додайте вершковий сир, помішуючи до отримання потрібної консистенції.
  • Додайте сіль і перець за смаком.
  • Подавайте суп у глибоких мисках і посипте гарбузовим насінням, тостами, грінками тощо.

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.