Як приготувати шоколадно-апельсиновий торт
3 хвилин
У вас скоро день народження, а ви не знаєте, який торт приготувати? Дізнайтеся, як зробити цей чудовий шоколадно-апельсиновий торт в нашій статті!
Є багато різних рецептів, які мають одну спільну річ: вишуканий смак і незрівнянний аромат. Готувати смачний шоколадно-апельсиновий торт дуже легко і весело – все, що вам потрібно, це трохи творчості та бажання спекти щось справді дивовижне. Поєднання шоколаду та апельсину є ідеальним, коли йдеться про аромат. Навіть якщо це якесь особливе свято, Різдво чи просто сімейна вечеря, завжди знайдеться привід спекти торт.
Апельсиновий торт з шоколадним кремом :ганаш”
Інгредієнти для апельсинового торта:
- 3 яйця (180 г)
- 2 склянки цукру (200 г)
- ¼ чайної ложки солі (2 г)
- 1 ½ склянки пшеничного борошна (170 г)
- 1/3 склянки соняшникової олії (80 мл)
- 1 пакет дріжджів (10 г)
- 1 великий апельсин (50 г)
Наповнення і шоколадний крем ‘ганаш’
- 2 столові ложки вершкового масла (30 г)
- 2 шоколадні батончики (200 г)
- 3 столові ложки меду (30 г)
- 2 склянки жирного крему (200 мл)
Інструкції щодо приготування
- Спочатку добре помийте апельсин і наріжте його на шматки, залиште шкіру. Чим солодший апельсин, тим краще буде торт.
- Почистьте апельсин і додайте яйця, цукор та олію соняшнику. Мішайте їх, поки не отримаєте однорідну суміш.
- Вилийте цю суміш у велику миску і додайте пшеничне борошно, дріжджі та сіль. Збивайте, поки все добре не змішається.
- Змастіть форму для випікання маслом і залити тісто. Випікайте при температурі 180 ° С протягом 35 хвилин. Якщо вам подобається, ви можете збільшити тепло, щоб злегка обсмажити верхівку торта протягом останніх хвилин.
Інструкції щодо крему ‘ганаш’
- Змішайте крем, мед та масло та варіть їх в маленькій каструлі.
- Додайте шоколадний батончик, нарізаний на дрібні шматочки. Перемішайте і залиште цю суміш стояти, поки шоколад не розтане, і всі інгредієнти ретельно перемішаються.
- Після того, як у вас є однорідна глазур, використовуйте ганаш як наповнення або начинку для торта.
Шоколадно-апельсиновий торт
Інгредієнти
- ½ склянки цукру (50 г)
- 1 середнє яйце (60 г)
- ½ склянки молока (50 мл)
- 1 шматок масла (75 г)
- ½ склянки апельсинового соку (50 мл)
- 1 столова ложка какао-порошку (10 г)
- 1 склянка пшеничного борошна (100 г)
- Дрібка порошку для випікання.
Інструкція
- Збити масло і цукор в мисці.
- Додати яйце і збити його, поки цукор не розчиниться.
- Додати пшеничне борошно та порошок для випікання, продовжувати змішувати, поки не отримаєте однорідне тісто.
- Розділити цю суміш на дві рівні частини. Додати апельсиновий сік до однієї, а молоко та какао-порошок до іншої. Добре змішати.
- Змастити форму для випікання та додати обидві частини тіста, закручуючи їх разом, щоб досягти ефекту мармуру.
- За бажанням можна додати шоколадну стружку або горіхи.
- Випікати при температурі 180 ° С протягом 40 хвилин.
Шоколадно-апельсиновий торт з мармеладом
Інгредієнти
- 2 склянки цукру (200 г)
- 6 середніх яєць (360 г)
- 1 чайна ложка ванілі (5 мл)
- 7 столові ложки вершкового масла (150 г)
- 5 великих склянок пшеничного борошна (500 г)
- 1 столова ложка порошку для випічки (10 г)
- 2 склянки апельсинового соку (200 мл)
- 1 чайна ложка апельсинової шкірки (5 г)
- 1 склянка шоколаду для випікання (130 г)
Інструкція
- Розтопити шоколад для випікання і відкласти його в сторону.
- Збити масло та цукор разом у мисці, поки не отримаєте вершкову консистенцію.
- Додати яйця по одному, постійно перемішуючи.
- Змішати борошно та порошок для випічки, додати їх до суміші яєць, чергуючи з апельсиновим соком.
- Додати апельсинову цедру і ваніль. Змішати добре, поки не отримаєте однорідне тісто.
- Поставте одну частину тіста вбік, а іншу перемішайте з розтопленим шоколадом.
- Змастіть форму для випікання і додайте туди обидві суміші, чергуючи та закручуючи їх, щоб досягти мармурового ефекту.
- Випікати протягом однієї години при температурі 180 ° С. Торт буде готовий, коли ви можете вставити зубочистку посередині, і вона вийде чистою.
Цей смачний ш околадно-апельсиновий торт можна прикрасити шоколадною стружкою, збитими вершками та іншим. Будь-чим на ваш смак!
- Martin, R. A. (1988). Chocolate. Advances in Food Research. https://doi.org/10.1016/S0065-2628(08)60168-8
- Small, D. M. (2002). Changes in brain activity related to eating chocolate: From pleasure to aversion. Brain. https://doi.org/10.1093/brain/124.9.1720
- Moreiras, Olga; Carbajal, Angeles; Cabrera, Luisa;Cuadrado, C. (2013). Naranja. Tablas de Composición de Alimentos.
- FAO, & Prodar. (2003). Procesados de frutas. Ica. https://doi.org/10.1007/s13398-014-0173-7.2
Interesting Articles