Як приготувати шоколадно-апельсиновий торт

У вас скоро день народження, а ви не знаєте, який торт приготувати? Дізнайтеся, як зробити цей чудовий шоколадно-апельсиновий торт в нашій статті!
Як приготувати шоколадно-апельсиновий торт

Останнє оновлення: 01 жовтня, 2018

Є багато різних рецептів, які мають одну спільну річ: вишуканий смак і незрівнянний аромат. Готувати смачний шоколадно-апельсиновий торт дуже легко і весело – все, що вам потрібно, це трохи творчості та бажання спекти щось справді дивовижне. Поєднання шоколаду та апельсину є ідеальним, коли йдеться про аромат. Навіть якщо це якесь особливе свято, Різдво чи просто сімейна вечеря, завжди знайдеться привід спекти торт.

Апельсиновий торт з шоколадним кремом :ганаш”

Інгредієнти для апельсинового торта:

  • 3 яйця (180 г)
  • 2 склянки  цукру (200 г)
  • ¼ чайної ложки солі (2 г)
  • 1 ½ склянки пшеничного борошна (170 г)
  • 1/3 склянки соняшникової олії (80 мл)
  • 1 пакет дріжджів (10 г)
  • 1 великий апельсин (50 г)
шоколадний торт

Наповнення і шоколадний крем ‘ганаш’

  • 2 столові ложки вершкового масла (30 г)
  • 2 шоколадні батончики (200 г)
  • 3 столові ложки меду (30 г)
  • 2 склянки жирного крему (200 мл)

Інструкції щодо приготування

  • Спочатку добре помийте апельсин і наріжте його на шматки, залиште шкіру. Чим солодший апельсин, тим краще буде торт.
  • Почистьте апельсин і додайте яйця, цукор та олію соняшнику. Мішайте їх, поки не отримаєте однорідну суміш.
  • Вилийте цю суміш у велику миску і додайте пшеничне борошно, дріжджі та сіль. Збивайте, поки все добре не змішається.
  • Змастіть форму для випікання маслом і залити тісто. Випікайте при температурі 180 ° С протягом 35 хвилин. Якщо вам подобається, ви можете збільшити тепло, щоб злегка обсмажити верхівку торта протягом останніх хвилин.

Інструкції щодо крему ‘ганаш’

  • Змішайте крем, мед та масло та варіть їх в маленькій каструлі.
  • Додайте шоколадний батончик, нарізаний на дрібні шматочки. Перемішайте і залиште цю суміш стояти, поки шоколад не розтане, і всі інгредієнти ретельно перемішаються.
  • Після того, як у вас є однорідна глазур, використовуйте ганаш як наповнення або начинку для торта.

Шоколадно-апельсиновий торт

апельсини

Інгредієнти

  • ½ склянки цукру (50 г)
  • 1 середнє яйце (60 г)
  • ½ склянки молока (50 мл)
  • 1 шматок масла (75 г)
  • ½ склянки апельсинового соку (50 мл)
  • 1 столова ложка какао-порошку (10 г)
  • 1 склянка пшеничного борошна (100 г)
  • Дрібка порошку для випікання.

Інструкція

  • Збити масло і цукор в мисці.
  • Додати яйце і збити його, поки цукор не розчиниться.
  • Додати пшеничне борошно та порошок для випікання, продовжувати змішувати, поки не отримаєте однорідне тісто.
  • Розділити цю суміш на дві рівні частини. Додати апельсиновий сік до однієї, а молоко та какао-порошок до іншої. Добре змішати.
  • Змастити форму для випікання та додати обидві частини тіста, закручуючи їх разом, щоб досягти ефекту мармуру.
  • За бажанням можна додати шоколадну стружку або горіхи.
  • Випікати при температурі 180 ° С протягом 40 хвилин.

Шоколадно-апельсиновий торт з мармеладом

Інгредієнти

  • 2 склянки цукру (200 г)
  • 6 середніх яєць (360 г)
  • 1 чайна ложка ванілі (5 мл)
  • 7 столові ложки вершкового масла (150 г)
  • 5 великих склянок пшеничного борошна (500 г)
  • 1 столова ложка порошку для випічки (10 г)
  • 2 склянки апельсинового соку (200 мл)
  • 1 чайна ложка апельсинової шкірки (5 г)
  • 1 склянка шоколаду для випікання (130 г)

Інструкція

  • Розтопити шоколад для випікання і відкласти його в сторону.
  • Збити масло та цукор разом у мисці, поки не отримаєте вершкову консистенцію.
  • Додати яйця по одному, постійно перемішуючи.
  • Змішати борошно та порошок для випічки, додати їх до суміші яєць, чергуючи з апельсиновим соком.
  • Додати апельсинову цедру і ваніль. Змішати добре, поки не отримаєте однорідне тісто.
  • Поставте одну частину тіста вбік, а іншу перемішайте з розтопленим шоколадом.
  • Змастіть форму для випікання і додайте туди обидві суміші, чергуючи та закручуючи їх, щоб досягти мармурового ефекту.
  • Випікати протягом однієї години при температурі 180 ° С. Торт буде готовий, коли ви можете вставити зубочистку посередині, і вона вийде чистою.

Цей смачний ш околадно-апельсиновий торт можна прикрасити шоколадною стружкою, збитими вершками та іншим. Будь-чим на ваш смак!




Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.