Запечений лосось: три способи приготування
Лосось є однією з найпопулярніших риб, які використовують у кулінарії. Завдяки своїй текстурі та витонченому смаку, він є ідеальним компонентом багатьох страв. У сьогоднішній статті ви дізнаєтеся, наскільки різноманітним може бути запечений лосось.
Варто зауважити, що фахівці з питань охорони здоров’я та харчування дуже рекомендують їсти лосося через його численні переваги. Ось чому:
- Він багатий на вітаміни B3, B6 і D. Він також містить важливі мінерали, такі як калій, фосфор, натрій, йод і магній.
- Омега-3 жирні кислоти лосося корисні для серцево-судинних захворювань, вони знижують рівень поганого холестерину (ЛПНЩ) в крові.
- Він покращує роботу мозку.
- Крім того, він прискорює обмін речовин і знижує ризик розвитку діабету.
Тому не вагаючись обирайте цю здорову їжу, тому що ця риба має все. Нижче ви можете дізнатися, як приготувати три смачні страви з запеченим лососем. Вони прості, творчі та неймовірні!
Запечений лосось: три способи приготування
1. Піца з лососем
Хоча піца з рибою не дуже поширена, вам сподобається. Також пам’ятайте, що запечені страви завжди найкорисніші, оскільки не містять багато жиру.
Інгредієнти
- 3 столові ложки вершкового масла (60 г)
- 1 столова ложка дріжджів (15 г)
- 3 яйця
- 3 склянки цільнозернового борошна (360 г)
- 1 столова ложка солі (15 г)
- ½ склянки молока (125 мл)
- 3 столові ложки томатного соусу (45 мл)
- 1 склянка сиру моцарели (240 г)
- 240 г подрібненого лосося
- 1 столова ложка орегано (15 г)
Приготування
- Спочатку вам потрібно приготувати тісто для піци. Для цього в мисці змішайте масло з дріжджами, яйцями, борошном і сіллю.
- Потім додайте молоко і замісіть тісто, поки не отримаєте бажану консистенцію. Утворіть кулю і посипте її пшеничним борошном. Залиште на 30 хвилин.
- Після цього за допомогою качалки сформуйте піцу потрібного розміру.
- Потім помажте піцу томатним соусом і посипте сиром.
- Потім додайте шматочки лосося до піци і посипте зверху орегано.
- Розігрійте духовку до 190° C і поставте піцу на 10 хвилин. Після цього почекайте, поки вона трохи охолоне, потім подавайте та насолоджуйтеся.
Прочитайте також цю статтю: Небезпечна риба, яку не варто їсти
2. Запечений кисло-солодкий лосось
Немає нічого поганого в червоному м’ясі, тому що воно може забезпечити вас білками та мінералами, які є важливими для вашого організму. Проте також рекомендують скорочувати його кількість у певних випадках. У цьому сенсі це один із найкращих способів приготування запеченого лосося і збалансування споживання інших видів м’яса.Інгредієнти
- 2 стейки з лосося (близько 400 г)
- 1 цибуля
- 1 морква
- 2 столові ложки коричневого цукру (30 г)
- 1 склянка води (250 мл)
- 1 столова ложка кукурудзяного крохмалю (15 г)
- 2 столові ложки томатного соусу (30 мл)
- 1 столова ложка соєвого соусу (15 мл)
- 1 столова ложка солі (15 г)
- ½ столової ложки перцю (8 г)
- 1 столова ложка оливкової олії (15 мл)
Приготування
- Спочатку налийте оливкову олію в миску. Наріжте цибулю і моркву соломкою.
- Потім покладіть лосося в миску і додайте овочі, сіль і перець. Поставте в холодильник на 20 хвилин.
- Потім зробіть кисло-солодкий соус. У горщику нагрійте воду разом з соєвим соусом, кукурудзяним крохмалем, цукром і томатним соусом. Змішайте, поки не загусне.
- Потім можна дістати лосося з холодильника, змочити його в кисло-солодкому соусі і покрити алюмінієвою фольгою.
- Нарешті, випікайте його при температурі 190° C протягом 15 хвилин, потім дайте йому охолонути й подавайте до столу.
3. Лососеві кекси
Найкраще в цьому рецепті те, що ви можете подавати його як закуску або основну страву. Це простіше, ніж ви думаєте.Інгредієнти
- 3 склянки цільнозернового борошна (360 г)
- 1/2 склянки масла (100 г)
- 2 столові ложки солі (30 г)
- ½ склянки холодної води (125 мл)
- 4 яйця
- 2 столові ложки соняшникової олії (30 мл)
- 2 зубчики часнику
- ½ склянки рису (100 г)
- 2 цибулі (200 г)
- 1 склянка грибів (120 г)
- 240 г лосося
- 1 столова ложка перцю (15 г)
Ознайомтеся з цією статтею: Запечений лосось з картоплею та овочами
Приготування
- По-перше, у великій мисці змішайте борошно, яйце, масло і столову ложку солі. Потім додайте воду і перемішайте, поки не отримаєте тісто. Помістіть його в холодильник.
- Потім приготуйте рис з соняшниковою олією, водою і рештою солі.
- Після цього дістаньте тісто з холодильника, вирівняйте його і розріжте на дві частини.
- Додайте рис і накрийте його поліетиленовою плівкою, поки ви готуєте решту начинки.
- Далі наріжте цибулю, лосось, зубчики часнику і гриби на дрібні шматочки й обсмажте на сковороді з соняшниковою олією.
- Тепер збийте три яйця, що залишилися, і додайте обсмажений лосось і перець. Добре перемішайте.
- Вилийте суміш у миску і накрийте її іншим шаром тіста. Полийте невеликою кількістю олії та поставте в духовку при температурі близько 180° C на 15 хвилин.
- Дайте охолонути, подавайте і насолоджуйтеся.
Як бачите, ці рецепти запеченого лосося досить прості й смачні. Спробуйте згадані способи приготування і смакуйте ці три страви!
- Lara JJ., Economou M., Wallace AM., Rumley A., Lowe G., Slater C., … Lean ME. J. (2007). Benefits of salmon eating on traditional and novel vascular risk factors in young, non-obese healthy subjects. Atherosclerosis.
https://www.atherosclerosis-journal.com/article/S0021-9150(06)00365-0/fulltext
- Fundación española de la nutrición. Salmón.