Home » Рецепти » Cтрави » Запечений лосось: три способи приготування
Запечений лосось: три способи приготування
Жовтень 4, 2019
Хоча ви можете звикнути до їжі лосося на грилі або копченого лосося, є також запечений лосось. Ці рецепти допоможуть вам подбати про своє здоров’я і насолодитись смаком водночас.
Лосось є однією з найпопулярніших риб, які використовують у кулінарії. Завдяки своїй текстурі та витонченому смаку, він є ідеальним компонентом багатьох страв. У сьогоднішній статті ви дізнаєтеся, наскільки різноманітним може бути запечений лосось.
Варто зауважити, що фахівці з питань охорони здоров’я та харчування дуже рекомендують їсти лосося через його численні переваги. Ось чому:
Він багатий на вітаміни B3, B6 і D. Він також містить важливі мінерали, такі як калій, фосфор, натрій, йод і магній.
Омега-3 жирні кислоти лосося корисні для серцево-судинних захворювань, вони знижують рівень поганого холестерину (ЛПНЩ) в крові.
Він покращує роботу мозку.
Крім того, він прискорює обмін речовин і знижує ризик розвитку діабету.
Тому не вагаючись обирайте цю здорову їжу, тому що ця риба має все. Нижче ви можете дізнатися, як приготувати три смачні страви з запеченим лососем. Вони прості, творчі та неймовірні!
Запечений лосось: три способи приготування
1. Піца з лососем
Хоча піца з рибою не дуже поширена, вам сподобається. Також пам’ятайте, що запечені страви завжди найкорисніші, оскільки не містять багато жиру.
Немає нічого поганого в червоному м’ясі, тому що воно може забезпечити вас білками та мінералами, які є важливими для вашого організму. Проте також рекомендують скорочувати його кількість у певних випадках. У цьому сенсі це один із найкращих способів приготування запеченого лосося і збалансування споживання інших видів м’яса.
Інгредієнти
2 стейки з лосося (близько 400 г)
1 цибуля
1 морква
2 столові ложки коричневого цукру (30 г)
1 склянка води (250 мл)
1 столова ложка кукурудзяного крохмалю (15 г)
2 столові ложки томатного соусу (30 мл)
1 столова ложка соєвого соусу (15 мл)
1 столова ложка солі (15 г)
½ столової ложки перцю (8 г)
1 столова ложка оливкової олії (15 мл)
Приготування
Спочатку налийте оливкову олію в миску. Наріжте цибулю і моркву соломкою.
Потім покладіть лосося в миску і додайте овочі, сіль і перець. Поставте в холодильник на 20 хвилин.
Потім зробіть кисло-солодкий соус. У горщику нагрійте воду разом з соєвим соусом, кукурудзяним крохмалем, цукром і томатним соусом. Змішайте, поки не загусне.
Потім можна дістати лосося з холодильника, змочити його в кисло-солодкому соусі і покрити алюмінієвою фольгою.
Нарешті, випікайте його при температурі 190° C протягом 15 хвилин, потім дайте йому охолонути й подавайте до столу.
3. Лососеві кекси
Найкраще в цьому рецепті те, що ви можете подавати його як закуску або основну страву. Це простіше, ніж ви думаєте.
По-перше, у великій мисці змішайте борошно, яйце, масло і столову ложку солі. Потім додайте воду і перемішайте, поки не отримаєте тісто. Помістіть його в холодильник.
Потім приготуйте рис з соняшниковою олією, водою і рештою солі.
Після цього дістаньте тісто з холодильника, вирівняйте його і розріжте на дві частини.
Додайте рис і накрийте його поліетиленовою плівкою, поки ви готуєте решту начинки.
Далі наріжте цибулю, лосось, зубчики часнику і гриби на дрібні шматочки й обсмажте на сковороді з соняшниковою олією.
Тепер збийте три яйця, що залишилися, і додайте обсмажений лосось і перець. Добре перемішайте.
Вилийте суміш у миску і накрийте її іншим шаром тіста. Полийте невеликою кількістю олії та поставте в духовку при температурі близько 180° C на 15 хвилин.
Дайте охолонути, подавайте і насолоджуйтеся.
Як бачите, ці рецепти запеченого лосося досить прості й смачні. Спробуйте згадані способи приготування і смакуйте ці три страви!
Lara JJ., Economou M., Wallace AM., Rumley A., Lowe G., Slater C., … Lean ME. J. (2007). Benefits of salmon eating on traditional and novel vascular risk factors in young, non-obese healthy subjects. Atherosclerosis.
Перш за все, потрібно зауважити, що в класичному розумінні ця страва не є ані супом, ані овочевим кремом. Насправді це напрочуд смачне поєднання обох згаданих вище страв. Зверніть увагу, що крем-суп з беконом та зеленим горошком є дуже простим у…
Ви хочете навчитися готувати корисний фарширований перець з кіноа? У цій статті ми дамо вам два рецепти: один, який підходить для вегетаріанців, а інший – з куркою.
Якщо ви хочете спробувати вишукану та напрочуд ароматну страву, японська локшина з курятиною – ідеальний вибір. Цей суп є не тільки поживним і легким у приготуванні, але й наповнений простими, корисними інгредієнтами.
Ні для кого не таємниця, що курятина є одним з найпопулярніших видів м’яса у всьому світі завдяки доступній ціні, приємному смаку, ніжній текстурі та низькій калорійності. До того ж страви з курятини напрочуд легко готувати.