Запечений лосось з картоплею та овочами

Травень 9, 2019
Лосось з картоплею та овочами – це швидкий рецепт, що має безліч переваг та низький вміст калорій.

Любителі риби завжди шувають хороші рецепти з морепродуктами. Смачний запечений лосось з картоплею та овочами надасть пікантності до вашого звичного меню.

Риба – це найпоширеніший продукт у всьому світі. Коли йдеться про приготування лосося, дієтологи рекомендують його через високий вміст жирних кислот та білка, що так необхідні для здоров’я та розвитку організму.

Серед його визначних властивостей варто згадати такі:

  • Має протизапальні властивості.
  • Поліпшує когнітивні функції.
  • Покращує здоров’я очей.
  • Зміцнює серцево-судинну систему.

Уявіть усі ці переваги риби разом із картоплею – коренеплодами, збагаченими вітаміном B, який зміцнює нервову систему. Вони містять магній, калій, жирні кислоти, амінокислоти, які покращують функцію мозку.

До того ж такі овочі, як морква (збагачена вітаміном A та ідеальна для покращення зору) або редис (чудовий продукт для печінки для сечового міхура), є чудовим поєднанням інгредієнтів для створення корисної страви.

Спробуйте приготувати лосось за цим рецептом. Ця страва є набагато кориснішою, ніж будь-яка інша, яку ви коли-небудь куштували з лосося!

Запечений лосось з картоплею та овочами

Запечений лосось з картоплею та овочами

Можете використовувати не тільки моркву або редис у цьому рецепті, але також додати інші види овочів. Приміром, броколі, що збагачена клітковиною та білком, він запобігає хворобам серцево-судинної системи та сприяє втраті ваги.

Також ця страва чудово підходить людям, які дбають про здоров’я та фігуру. Ця страва містить мало калорій та вуглеводів, оскільки лосось втрачає жир під час смаження.

Читайте також статтю: Небезпечна риба, яку не варто їсти

Інгредієнти:

  • 3 філе лосося (приблизно 800 г)
  • 240 г броколі
  • 2 картоплини
  • 1 морквина
  • 2 редиски
  • 2 столові ложки олії першого віджиму (30 мл)
  • 3 зубчики часнику
  • 1 столова ложка орегано (15 г)
  • 1 столова ложка солі (15 г)
  • ½ склянки білого вина (125 мл)
  • 1 столова ложка перцю (15 г)
  • ½ столової ложки петрушки (8 г)
  • 1 столова ложка подрібненої зеленої цибулі (15 г)

Приладдя:

  • Фольга
  • Харчова плівка

Спосіб приготування:

рецепт лосося з картоплею

Якщо ви не знаєте хитрощів приготування риби, відкриємо таємницю, що хитрість полягає в маринаді.

Треба бути терплячим в процесі маринування лосося у вині, спеціях. Він повинен побути у холодильнику принаймні впродовж 8-10 годин. Саме тому рекомендовано залишити лосось у маринаді на всю ніч.

  • Спершу потрібно помістити філе лосося на деко.
  • Додайте спеції разом із вином, часником та сіллю.
  • Потім накрийте деко харчовою плівкою та помістіть у холодильник на усю ніч, щоб лосось замаринувався.
  • Як тільки час сплинув, почистьте та поріжте овочі та картоплю шматочками чи кубиками. Переконайтеся, що вони не дуже товсті.
  • Коли овочі готові, розігрійте духовку до 180 ºC (360 ºF).
  • Дістаньте деко з лососем із холодильника, вилийте маринад в окремий контейнер та відкладіть, додайте овочі, олію. Маринад зробить рибу темною при випіканні.
  • Накрийте деко з рибою фольгою, помістіть у духовку.
  • Потрібно відкривати фольгу, щоб перевертати філе час від часу. Як мине 15 хвилин, додайте маринад та випікайте ще впродовж 15 хвилин.
  • Вийміть деко з духовки, остудіть, подавайте з картоплею та овочами. Можна також додати трохи маринаду для пікантного смаку.
  • Можна подавати цю смачну страву на стіл!

Читайте статтю: 3 незвичайні маринади для м’яса

Поради

  • Майте на увазі, що різні види вина використовуються для маринування м’яса. У випадку риби, біле вино найкраще, тому що червоне вино може надати їй гіркий смак.
  • Ви можете змінити деякі спеції в рецепті, щоб риба мала пікантніший смак. У цьому немає жодних обмежень, але не перестараєтеся.
  • Не обов’язково використовувати самі ці овочі в рецепті. Якщо бажаєте, можете замінити їх на ті, які вам більше до смаку. Однак варто пам’ятати, що цей запечений лосось не є таким смачним зовсім без овочів!

Ramírez, A. (2007). Salmon By-Product Proteins. FAO Fisheries Circular. https://doi.org/10.1186/1740-3391-3-8

Sprague, M., Dick, J. R., & Tocher, D. R. (2016). Impact of sustainable feeds on omega-3 long-chain fatty acid levels in farmed Atlantic salmon, 2006-2015. Scientific Reports. https://doi.org/10.1038/srep21892