5 трав’яних чаїв, щоб очистити травну систему

· Травень 19, 2019
Ці трав'яні чаї можуть допомогти очистити травну систему. Дізнайтеся далі про традиційні методи, які використовувалися для покращення здоров'я кишківника.

Трав’яні чаї допомагають підвищити імунітет і очистити травну систему. Здоровий кишківник має важливе значення для хорошої якості вашого життя. Інфекції травної системи можуть зупинити вас від багатьох занять, які ви любите.

Сьогодні ми поділимося з вами 5 рецептами трав’яних чаїв, які допоможуть організму з процесами детоксикації та очистити травну систему.

Трав’яні чаї – відмінний спосіб поліпшити здоров’я кишківника.

1. Чай з орегано, щоб очистити травну систему

чай з орегано, щоб очистити травну систему

Чай з орегано рекомендують пити після їди. Це пояснюється тим, що він може поліпшити травлення і полегшити проблеми із запорами.

Крім того, чай з орегано має антиоксидантні, антибактеріальні та протиракові властивості. Чому це так? Ефірні олії, які містяться в ньому, стимулюють певні ферменти для детоксикації вашого тіла.

Інгредієнти

  • 2 склянки води (500 мл)
  • 3 столові ложки свіжих або сушених листків орегано (30 г)
  • 1 столова ложка меду (25 г)

Приготування

  • Нагрійте воду, поки вона не закипить.
  • Поки кипить, додайте листки орегано і нехай готується ще хвилину. Потім вимкніть вогонь і дайте постояти ще кілька хвилин.
  • Після завершення цього часу зцідіть рідину в склянку і додайте столову ложку меду, щоб поліпшити смак.

2. Чай з коріандром

Чай з коріандром має властивості, які корисні для травної системи. Він може допомогти у випадках діареї, запорів, хвороби кишківника та розладів травної системи в цілому.

Також він полегшує видалення надлишкових газів з травного тракту. Крім того, чай з коріандром стимулює роботу нервової системи і корисний для розумової діяльності.

Інгредієнти

  • 2-3 чайних ложок насіння коріандру (15 г)
  • 2 склянки води (500 мл)

Приготування

  • Нагрійте воду, поки вона не закипить.
  • Поки кипить, додайте насіння коріандру і нехай готується протягом п’яти хвилин.
  • Вимкніть вогонь і дайте чаю охолонути протягом трьох-чотирьох хвилин. Зцідіть рідину і пийте.

3. Мексиканський чай

лобода амброзієвидна

Лобода амброзієвидна – це зелена трав’яниста рослина, яку традиційно використовують для усунення паразитів, носових виділень і кашлю.

Крім того, чай з нею дуже корисний для людей, які страждають гастритом або іншими неприємними шлунково-кишковими симптомами.

Це може допомогти в боротьбі з інфекціями, викликаними паразитами, запобігти виразці шлунка, зменшити жири, знизити рівень холестерину і поліпшити здоров’я щитоподібної залози. Це також добре для збереження здорового рівня цукру в крові і поліпшення здоров’я кісток.

Інгредієнти

  • 5 столових ложок листя та квітів лободи (50 г)
  • 4 склянки води (1 літр)

Приготування

  • Доведіть воду до кипіння і додайте листя або квіти.
  • Прокип’ятіть п’ять хвилин, а потім зцідіть рідину.
  • Споживайте одну склянку цього чаю через годину після кожного приймання їжі.

4. Чай з кульбабою і розмарином

Кульбаба – це рослина багата залізом, що робить її ідеальним засобом при анемії. Її властивості можуть бути корисними для людей, які страждають ожирінням або мають високий рівень холестерину. Крім цього, вона захищає печінку і стимулює виділення жовчі.

Інгредієнти

  • 4 склянки води (1 літр)
  • 2 столові ложки кульбаби (20 г)
  • 2 столові ложки кореня сарсапарелі (20 г)
  • 2 столові ложки розмарину (20 г)

Приготування

  • Спочатку нагрійте воду, поки вона не закипить.
  • Потім додайте кожен інгредієнт, зніміть з вогню і залиште стояти на близько 10 хвилин.
  • Пийте склянку цього чаю після кожного приймання їжі протягом 15 днів.

5. Чай з чебрецем

чай з чебрецем

Чебрець – це рослина, яка допоможе очистити травну систему і покращити проблеми з газами. Вона також може допомогти боротися з запаленнями, викликаними станами такими, як цистит.

Інгредієнти

  • 1 столова ложка квітів чебрецю (10 г)
  • 5 сушених листів чебрецю
  • 4 склянки води (1 літр)
  • 1 столова ложка меду (25 г)

Приготування

  • Спочатку доведіть воду до кипіння і додайте сушені квіти та листя, готуйте ще п’ять хвилин.
  • Залиште постояти на п’ять хвилин.
  • Потім злийте рідину і додайте мед.
  • Рекомендують пити три склянки чаю з чебрецем на день.