5 трав’яних чаїв, щоб очистити травну систему

Травень 19, 2019
Ці трав'яні чаї можуть допомогти очистити травну систему. Дізнайтеся далі про традиційні методи, які використовувалися для покращення здоров'я кишківника.

Трав’яні чаї допомагають підвищити імунітет і очистити травну систему. Здоровий кишківник має важливе значення для хорошої якості вашого життя. Інфекції травної системи можуть зупинити вас від багатьох занять, які ви любите.

Сьогодні ми поділимося з вами 5 рецептами трав’яних чаїв, які допоможуть організму з процесами детоксикації та очистити травну систему.

Трав’яні чаї – відмінний спосіб поліпшити здоров’я кишківника.

1. Чай з орегано, щоб очистити травну систему

чай з орегано, щоб очистити травну систему

Чай з орегано рекомендують пити після їди. Це пояснюється тим, що він може поліпшити травлення і полегшити проблеми із запорами.

Крім того, чай з орегано має антиоксидантні, антибактеріальні та протиракові властивості. Чому це так? Ефірні олії, які містяться в ньому, стимулюють певні ферменти для детоксикації вашого тіла.

Інгредієнти

  • 2 склянки води (500 мл)
  • 3 столові ложки свіжих або сушених листків орегано (30 г)
  • 1 столова ложка меду (25 г)

Приготування

  • Нагрійте воду, поки вона не закипить.
  • Поки кипить, додайте листки орегано і нехай готується ще хвилину. Потім вимкніть вогонь і дайте постояти ще кілька хвилин.
  • Після завершення цього часу зцідіть рідину в склянку і додайте столову ложку меду, щоб поліпшити смак.

2. Чай з коріандром

Чай з коріандром має властивості, які корисні для травної системи. Він може допомогти у випадках діареї, запорів, хвороби кишківника та розладів травної системи в цілому.

Також він полегшує видалення надлишкових газів з травного тракту. Крім того, чай з коріандром стимулює роботу нервової системи і корисний для розумової діяльності.

Інгредієнти

  • 2-3 чайних ложок насіння коріандру (15 г)
  • 2 склянки води (500 мл)

Приготування

  • Нагрійте воду, поки вона не закипить.
  • Поки кипить, додайте насіння коріандру і нехай готується протягом п’яти хвилин.
  • Вимкніть вогонь і дайте чаю охолонути протягом трьох-чотирьох хвилин. Зцідіть рідину і пийте.

3. Мексиканський чай

лобода амброзієвидна

Лобода амброзієвидна – це зелена трав’яниста рослина, яку традиційно використовують для усунення паразитів, носових виділень і кашлю.

Крім того, чай з нею дуже корисний для людей, які страждають гастритом або іншими неприємними шлунково-кишковими симптомами.

Це може допомогти в боротьбі з інфекціями, викликаними паразитами, запобігти виразці шлунка, зменшити жири, знизити рівень холестерину і поліпшити здоров’я щитоподібної залози. Це також добре для збереження здорового рівня цукру в крові і поліпшення здоров’я кісток.

Інгредієнти

  • 5 столових ложок листя та квітів лободи (50 г)
  • 4 склянки води (1 літр)

Приготування

  • Доведіть воду до кипіння і додайте листя або квіти.
  • Прокип’ятіть п’ять хвилин, а потім зцідіть рідину.
  • Споживайте одну склянку цього чаю через годину після кожного приймання їжі.

4. Чай з кульбабою і розмарином

Кульбаба – це рослина багата залізом, що робить її ідеальним засобом при анемії. Її властивості можуть бути корисними для людей, які страждають ожирінням або мають високий рівень холестерину. Крім цього, вона захищає печінку і стимулює виділення жовчі.

Інгредієнти

  • 4 склянки води (1 літр)
  • 2 столові ложки кульбаби (20 г)
  • 2 столові ложки кореня сарсапарелі (20 г)
  • 2 столові ложки розмарину (20 г)

Приготування

  • Спочатку нагрійте воду, поки вона не закипить.
  • Потім додайте кожен інгредієнт, зніміть з вогню і залиште стояти на близько 10 хвилин.
  • Пийте склянку цього чаю після кожного приймання їжі протягом 15 днів.

5. Чай з чебрецем

чай з чебрецем

Чебрець – це рослина, яка допоможе очистити травну систему і покращити проблеми з газами. Вона також може допомогти боротися з запаленнями, викликаними станами такими, як цистит.

Інгредієнти

  • 1 столова ложка квітів чебрецю (10 г)
  • 5 сушених листів чебрецю
  • 4 склянки води (1 літр)
  • 1 столова ложка меду (25 г)

Приготування

  • Спочатку доведіть воду до кипіння і додайте сушені квіти та листя, готуйте ще п’ять хвилин.
  • Залиште постояти на п’ять хвилин.
  • Потім злийте рідину і додайте мед.
  • Рекомендують пити три склянки чаю з чебрецем на день.