Десерти без цукру, які варто спробувати

Ці десерти без цукру - чудовий смачний вибір для діабетиків та тих, хто хоче правильно харчуватися. Спробуйте їх!
Десерти без цукру, які варто спробувати

Останнє оновлення: 19 травня, 2019

Є різноманітні десерти без цукру, які варто спробувати. Отже, прочитайте цю статтю, щоб скористатися деякими з них. Той факт, що ви на дієті, не означає, що ви не можете насолодитися цією смачною, здоровою та поживною їжею.

Пам’ятайте, що десерти без цукру можуть бути дуже смачними, як і будь-які інші десерти. Насправді, ви навіть не помітите різниці в деяких десертах. Часто люди коливаються, перш ніж спробувати щось “без цукру”, оскільки думають, що це несмачно, але це не завжди так.

Десерти є смачним та найкращим способом завершити чудовий прийом їжі, але багато людей пропускають їх, оскільки вони мають калорії. Проте є багато десертів без додавання цукру (наприклад, натуральна фруктоза у фруктах). Це чудові закуски після їжі або між прийомами їжі.

1. Вівсяне печиво з родзинками без цукру

Інгредієнти

  • 2 банани (60 г)
  • 1 ½ миски вівсянки (300 г)
  • 2 столові ложки кориці (20 г)
  • ¼ чайні ложки солі (3 г)
  • 2/4 миски родзинок (50 г)

Приготування

  • Підігрійте духовку до 120°C.
  • У середній мисці змішайте вівсянку, корицю та сіль.
  • В іншій мисці розімніть обидва банани.
  • Змішайте всі інгредієнти.
  • Додайте родзинки та перемішайте, щоб рівномірно розподілити їх у суміші.
  • Сформуйте печиво руками.
  • Покладіть його на деко і випікайте при 180°С 25 хвилин.

Перегляньте цю статтю: Чотири десерти для діабетиків

2. Печені пончики без цукру

пончики без цукру

Інгредієнти

  • 3 яйця (180 г)
  • 1 склянка борошна (100 г)
  • 1 лимонна шкірка
  • підсолоджувач
  • 80 г знежиреного масла
  • 125 мл знежиреного молока
  • дрібка кориці
  • дрібка солі
  • 1 столова ложка свіжих дріжджів (10 г)

Приготування

  • Нагрійте молоко на середньому вогні та розтопіть масло.
  • Додати трохи кориці, чайну ложку підсолоджувача та лимонну шкірку.
  • Залиште на 15-25 хвилин, щоб молоко увібрало присмак.
  • Вийміть лимонну шкірку.
  • Додайте просіяне борошно і добре перемішайте.
  • Зніміть з вогню і додайте яйця один за одним, ретельно перемішуючи.
  • Уникайте грудочок, щоб тісто вийшло дуже рідким.
  • Розчиніть свіжі дріжджі в столовій ложці води та додайте до суміші.
  • Помістіть суміш в мішок для випічки та наповніть форми на ¾.
  • Випікайте 20 хвилин при 170°С. Потім переверніть ложкою і запікайте ще 15 хвилин.

3. Брауні з авокадо без цукру

брауні без цукру

Інгредієнти

  • 3 яйця (180 г)
  • ½ склянка борошна (100 г)
  • ¼ склянки нарізаних волоських горіхів (25 г)
  • 3 чашки чорного шоколаду (300 г)
  • ½ склянки какао-порошку (50 г)
  • 1 чайна ложка ванілі (5 г)
  • 2 столові ложки кокосової олії (20 мл)
  • ¼ склянки некалорійного підсолоджувача (25 г)
  • 2 стиглі авокадо (60 г)

Приготування

  • Розігрійте духовку до 200°C.
  • Розтопіть шоколад на паровій бані з кокосовою олією. Ретельно перемішайте, зніміть з парової бані, дайте охолонути.
  • У кухонному комбайні потовчіть авокадо, щоб утворилося пюре.
  • У мисці поєднайте розтоплений шоколад з пюре авокадо, підсолоджувачем, ваніллю та яйцями.
  • Поступово додайте борошно, какао та горіхи.
  • Змішайте всі інгредієнти.
  • Помістіть суміш до попередньо змащеного та посипаного борошном деко.
  • Випікайте близько 15 хвилин до готовності.
  • Залиште охолоджуватися при кімнатній температурі, перед тим як розрізати на маленькі шматочки.

4. Шоколадні цукерки з полуничним наповнювачем

Інгредієнти

  • 1 велика полуниця
  • ½ склянки збитих вершків (50 мл)
  • 1 чашка темного шоколаду без цукру (100 г)
  • полуничне варення без цукру (за смаком)

Приготування

  • Розтопіть шоколад з вершками в каструлі на середньому вогні. Постійно мішайте, щоб не спалити. Коли отримаєте однорідну суміш, зніміть із вогню.
  • Вилийте половину суміші у форми.
  • Обережно налийте варення і додайте дуже маленькі шматочки полуниці зверху цієї суміші.
  • Налийте решту темного шоколаду зверху, щоб покрити полуницю і повністю заповнити форми. Поверхня має бути гладкою, тому її варто згладити шпателем.
  • Помістіть форми в холодильник на 2 години.
  • Потім обережно перегорніть та подавайте до столу.

5. Десерти без цукру: фруктове морозиво

Інгредієнти

  • ½ ківі (15 г)
  • 1 скибочка дині (100 г)
  • 1 миска полуниці (100 г)
  • ½ миски малини (50 г)
  • ананасовий сік (200 мл)
  • 1 свіжий шматочок ананаса (30 г)

Приготування

  • Наріжте фрукти невеликими шматочками й помістіть їх у форму.
  • Додайте ананасовий сік, поки не покриєте всі фрукти.
  • Помістіть паличку для морозива в центрі та охолоджуйте протягом однієї години.
  • Вийміть і подавайте відразу.

Їжте десерти без цукру, коли завгодно! Ви можете супроводжувати їх будь-яким чаєм. Наприклад, спробуйте білий чай та його різні варіанти, у тому числі чай масала.



  • Bijal T. (2009). The calorie delusion: Why food labels are wrong. New Scientist.
  • Youdim A. (2018). Calories: Overview of Nutrition: Merck Manual Home Edition. Merckmanuals.com.

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.