Десерти без цукру, які варто спробувати
Є різноманітні десерти без цукру, які варто спробувати. Отже, прочитайте цю статтю, щоб скористатися деякими з них. Той факт, що ви на дієті, не означає, що ви не можете насолодитися цією смачною, здоровою та поживною їжею.
Пам’ятайте, що десерти без цукру можуть бути дуже смачними, як і будь-які інші десерти. Насправді, ви навіть не помітите різниці в деяких десертах. Часто люди коливаються, перш ніж спробувати щось “без цукру”, оскільки думають, що це несмачно, але це не завжди так.
Десерти є смачним та найкращим способом завершити чудовий прийом їжі, але багато людей пропускають їх, оскільки вони мають калорії. Проте є багато десертів без додавання цукру (наприклад, натуральна фруктоза у фруктах). Це чудові закуски після їжі або між прийомами їжі.
1. Вівсяне печиво з родзинками без цукру
Інгредієнти
- 2 банани (60 г)
- 1 ½ миски вівсянки (300 г)
- 2 столові ложки кориці (20 г)
- ¼ чайні ложки солі (3 г)
- 2/4 миски родзинок (50 г)
Приготування
- Підігрійте духовку до 120°C.
- У середній мисці змішайте вівсянку, корицю та сіль.
- В іншій мисці розімніть обидва банани.
- Змішайте всі інгредієнти.
- Додайте родзинки та перемішайте, щоб рівномірно розподілити їх у суміші.
- Сформуйте печиво руками.
- Покладіть його на деко і випікайте при 180°С 25 хвилин.
Перегляньте цю статтю: Чотири десерти для діабетиків
2. Печені пончики без цукру
Інгредієнти
- 3 яйця (180 г)
- 1 склянка борошна (100 г)
- 1 лимонна шкірка
- підсолоджувач
- 80 г знежиреного масла
- 125 мл знежиреного молока
- дрібка кориці
- дрібка солі
- 1 столова ложка свіжих дріжджів (10 г)
Приготування
- Нагрійте молоко на середньому вогні та розтопіть масло.
- Додати трохи кориці, чайну ложку підсолоджувача та лимонну шкірку.
- Залиште на 15-25 хвилин, щоб молоко увібрало присмак.
- Вийміть лимонну шкірку.
- Додайте просіяне борошно і добре перемішайте.
- Зніміть з вогню і додайте яйця один за одним, ретельно перемішуючи.
- Уникайте грудочок, щоб тісто вийшло дуже рідким.
- Розчиніть свіжі дріжджі в столовій ложці води та додайте до суміші.
- Помістіть суміш в мішок для випічки та наповніть форми на ¾.
- Випікайте 20 хвилин при 170°С. Потім переверніть ложкою і запікайте ще 15 хвилин.
3. Брауні з авокадо без цукру
Інгредієнти
- 3 яйця (180 г)
- ½ склянка борошна (100 г)
- ¼ склянки нарізаних волоських горіхів (25 г)
- 3 чашки чорного шоколаду (300 г)
- ½ склянки какао-порошку (50 г)
- 1 чайна ложка ванілі (5 г)
- 2 столові ложки кокосової олії (20 мл)
- ¼ склянки некалорійного підсолоджувача (25 г)
- 2 стиглі авокадо (60 г)
Приготування
- Розігрійте духовку до 200°C.
- Розтопіть шоколад на паровій бані з кокосовою олією. Ретельно перемішайте, зніміть з парової бані, дайте охолонути.
- У кухонному комбайні потовчіть авокадо, щоб утворилося пюре.
- У мисці поєднайте розтоплений шоколад з пюре авокадо, підсолоджувачем, ваніллю та яйцями.
- Поступово додайте борошно, какао та горіхи.
- Змішайте всі інгредієнти.
- Помістіть суміш до попередньо змащеного та посипаного борошном деко.
- Випікайте близько 15 хвилин до готовності.
- Залиште охолоджуватися при кімнатній температурі, перед тим як розрізати на маленькі шматочки.
4. Шоколадні цукерки з полуничним наповнювачем
Інгредієнти
- 1 велика полуниця
- ½ склянки збитих вершків (50 мл)
- 1 чашка темного шоколаду без цукру (100 г)
- полуничне варення без цукру (за смаком)
Приготування
- Розтопіть шоколад з вершками в каструлі на середньому вогні. Постійно мішайте, щоб не спалити. Коли отримаєте однорідну суміш, зніміть із вогню.
- Вилийте половину суміші у форми.
- Обережно налийте варення і додайте дуже маленькі шматочки полуниці зверху цієї суміші.
- Налийте решту темного шоколаду зверху, щоб покрити полуницю і повністю заповнити форми. Поверхня має бути гладкою, тому її варто згладити шпателем.
- Помістіть форми в холодильник на 2 години.
- Потім обережно перегорніть та подавайте до столу.
Читайте також цю статтю: Спробуйте ці рецепти низькокалорійних десертів
5. Десерти без цукру: фруктове морозиво
Інгредієнти
- ½ ківі (15 г)
- 1 скибочка дині (100 г)
- 1 миска полуниці (100 г)
- ½ миски малини (50 г)
- ананасовий сік (200 мл)
- 1 свіжий шматочок ананаса (30 г)
Приготування
- Наріжте фрукти невеликими шматочками й помістіть їх у форму.
- Додайте ананасовий сік, поки не покриєте всі фрукти.
- Помістіть паличку для морозива в центрі та охолоджуйте протягом однієї години.
- Вийміть і подавайте відразу.
Їжте десерти без цукру, коли завгодно! Ви можете супроводжувати їх будь-яким чаєм. Наприклад, спробуйте білий чай та його різні варіанти, у тому числі чай масала.
- Bijal T. (2009). The calorie delusion: Why food labels are wrong. New Scientist.
- Youdim A. (2018). Calories: Overview of Nutrition: Merck Manual Home Edition. Merckmanuals.com.