Натуральний смузі з зеленого салату та ківі для схуднення

Смузі з зеленого салату та ківі допоможе кожному, хто хотів би схуднути. До того ж, це ще й надзвичайно корисний напій, який покращить ваше здоров'я.

Останнє оновлення: 29 грудня, 2018

Зелений салат вважають одним з найважливіших продуктів, який обов’язково додають у раціон для схуднення, Окрім того, що калорій в ньому дуже мало, зелений салат містить велику кількість вітамінів та мінералів необхідних для правильного функціонування організму. Смузі з зеленого салату має достатню кількість води, щоб задовольнити відчуття ситості, що дозволить вам їсти менше звичайного.

Людям, які дотримуються дієти для схуднення, чудово підійде ромен-салат, він також надасть незліченну користь вашому здоров’ю. У цій статті ми поділимося з вами рецептом приготування чудового смузі з зеленим салатом та ківі, які стануть для вас відправною точкою до досягнення бажаних результатів.

Читайте також: Чому горіхи та насіння варто замочувати перед вживанням?

Властивості зеленого салату для схуднення

Салат, особливо Ромен, є одним з найкращих доповнень до вашої дієти при схудненні, оскільки щедра порція салату містить лише 17 калорій. Інакше кажучи, зелений салат допоможе вам схуднути, тому що ви можете їсти його у великих кількостях і при цьому вживати дуже мало калорій.

Велика кількість води та харчових волокон, які містяться у зеленому салаті – ось що забезпечить відчуття повного насичення. Це дозволяє вживати в їжу тільки те, що ваше тіло дійсно потребує, та допомагає вам контролювати зайву вагу, і як результат, схуднути.

Серед найбільш важливих поживних речовин зеленого салату можна виділити: вітамін А, С і К. Він також має деякі з групи В, як В1, В2, В3, В5, В6 і мінерали, такі як мідь, кальцій, магній, натрій, калій, цинк, залізо, селен і фосфор.

В чому користь зеленого салату?

  • Зелений салат містить велику кількість клітковини, яка крім того, що є дуже важливою для схуднення, чудово підходить для підтримки правильного функціонування травної системи та запобігання запорів.
  • Зелений салат є також прекрасним природним сечогінним засобом. Він допомагає боротися з утриманням рідини і сприяє виведенню токсинів з організму, що є надзвичайною знахідкою для людей, які страждають ожирінням.
  • Зелений салат – їжа, яка дає надовго відчуття ситості. Він володіє очищувальними та сечогінними властивостями, допомагає спалювати жири і знижує рівень тригліцеридів та холестерину.

Пам’ятайте, що зелений салат чудово поєднується з фруктами та овочами і з них неодмінно вийдуть дуже смачні та корисні салати. Проте сьогодні ми будемо говорити про смузі з зеленого салату та ківі.

Рецепт: Смузі з зеленого салату та ківі для схуднення

Не пропустіть: 4 причини, щоб пити теплу воду, а не холодну

Інгредієнти

  • 2 ківі
  • 5 листків шпинату
  • 5 листків салату
  • 1 столова ложка бджолиного меду

Приготування

  • Ретельно вимийте листя салату, шпинату та ківі.
  • Очистіть ківі, розріжте його навпіл та покладіть в блендері разом з салатом, шпинатом та медом.
  • Добре збийте в блендері та налийте смузі в велику склянку.

Останнє уточнення: Не обов’язково вживати лише один Ромен-салат, всі сорти салату дуже хороші і містять поживні речовини, які приносять неабияку користь організму. Єдине лише те, що ромен-салат містить ці поживні речовини у більших кількостях.

Це може вас зацікавити ...
Моє здоров'яRead it in Моє здоров'я
Рослинний настій для очищення нирок

Настій для очищення нирок на основі петрушки має лікувальну дію. Саме тому його заслужено вважають одним з найефективніших напоїв для детоксикації.



  • Santamaria, P. (2006). Nitrate in vegetables: Toxicity, content, intake and EC regulation. Journal of the Science of Food and Agriculture. https://doi.org/10.1002/jsfa.2351
  • Harmanescu, M., Alda, L. M., Bordean, D. M., Gogoasa, I., & Gergen, I. (2011). Heavy metals health risk assessment for population via consumption of vegetables grown in old mining area; a case study: Banat County, Romania. Chemistry Central Journal. https://doi.org/10.1186/1752-153X-5-64
  • Van der Velden, U., Kuzmanova, D., & Chapple, I. L. C. (2011). Micronutritional approaches to periodontal therapy. Journal of Clinical Periodontology. https://doi.org/10.1111/j.1600-051X.2010.01663.x
  • Fundación Española de la Nutrición. Lechuga. http://www.fen.org.es/mercadoFen/pdfs/lechuga.pdf
  • World J Gastroenterol. 2012 Dec 28; 18(48): 7378–7383. Published online 2012 Dec 28. Effect of dietary fiber on constipation: A meta analysis. doi: 10.3748/wjg.v18.i48.7378
  • Curr Top Med Chem. 2011;11(14):1811-20. Antioxidant and ‘natural protective’ properties of kiwifruit. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21506926