Навчіться готувати смачний пиріг з лимонним кремом

Смачний пиріг з лимонним кремом – це щось неземне... І це ще не все. Лимон добре відомий тим, що надає багато користі для організму. Тому чому б не споживати цей фрукт у складі десертів?
Навчіться готувати смачний пиріг з лимонним кремом

Останнє оновлення: 20 вересня, 2018

Універсальність лимонів полегшує приготування та поєднання з іншими інгредієнтами. Ви можете додавати їх до солодощів, напоїв, салатів та соусів. Споживання лимонів – завжди приємно. Тож спробуйте пиріг з лимонним кремом.

Лимони містять кальцій, магній, вітамін С, лимонну кислоту, біофлавоноїди та пектин, які корисні для всієї імунної системи.

Пиріг з лимонним кремом

Інгредієнти для коржа

  • 1 щіпка солі
  • 1 яйце (60 г)
  • ½ чашки цукру (100 г)
  • 6 чашок борошна (600 г)
  • 4 столові ложки молока (80 мл)
  • 6 столових ложок масла (60 г)
  • 3 чайні ложки розпушувача (50 г)
  • 1 столова ложка лимонної цедри (10 г)

Інгредієнти для начинки

  • ¼ чашки цукру (25 г)
  • 2 збиті яйця (180 г)
  • 50 г вершкового масла
  • ¼ склянки лимонного соку (60 мл)
  • 1 столова ложка кукурудзяного крохмалю (10 г)
як приготувати пиріг з лимонним кремом

Приготування крему

  • Змішайте вершкове масло та цукор в мисці разом із лимонним соком.
  • Готуйте на паровій бані, поки цукор не розчиниться.
  • Розчиніть кукурудзяний крохмаль в ложці води або лимонного соку і додайте яйця.
  • Нагрівайте, перемішуючи, поки не загусте. Не доводьте до кипіння.
  • Відкладіть, щоб охолонуло.

Приготування тіста

  • Просійте борошно та розпушувач. Додайте сіль та цукор.
  • Додайте вершкове масло і змішайте з борошном за допомогою виделки або кухонного комбайна.
  • Додайте яйце, молоко та лимонну цедру.
  • Змішайте, доки всі інгредієнти не поєднаються.
  • Розділіть тісто на дві рівні частини. Помістіть обидві на плоску посипану борошном поверхню та розкатайте їх. Одну з них покладіть на попередньо змащену форму діаметром 26 сантиметрів.
  • Налийте начинку на корж пирога та іншою частиною. Переконайтеся, що добре закріпили краї.
  • Випікайте при 180° C у розігрітій духовці 35 хвилин.
  • Дайте охолонути, перш ніж виймати.

Холодний пиріг з лимонним кремом

холодний пиріг з лимонним кремом

Інгредієнти для крему

  • цедра 2 лимонів
  • 1 чашка цукру (100 г)
  • 3 середні яйця (180 г)
  • 1 ½ склянки лимонного соку (150 мл)
  • 1 ½ склянки вершків (150 мл)

Інгредієнти для тіста

  • 1 столова ложка води (10 мл)
  • 1 ½ чашки борошна (150 г)
  • 2 ½ столові ложки цукру (25 г)
  • 125 г вершкового масла

Приготування крему

  • У мисці змішайте яйця, лимонну цедру і цукор. Збийте інгредієнти вручну або за допомогою блендера, поки воно не утвориться пінна суміш.
  • Додайте вершки та збийте.
  • Додайте лимонний сік і збивайте доти, доки не вийде повністю однорідна суміш. Відставте.

Приготування тіста

  • У великій мисці змішайте борошно з цукром. Додайте вершкове масло, нарізане на кубики, і розминайте пальцями, поки не отримаєте липке тісто. Додайте ложку води і сформуйте м’яч. Оберніть його в плівку та покладіть у холодильник на 30 хвилин.
  • На посипаній борошном поверхні розкатайте тісто з центру назовні, а час від часу повертайте його на 90 градусів, рівномірно вирівняйте. Переконайтеся, що воно не прилипає до робочої поверхні.
  • За допомогою качалки зробіть коло діаметром близько 32 сантиметрів. Помістіть його у змащену форму. Обов’язково притисніть тісто на дно та на боки, щоб воно надійно прилипло.
  • Проткніть корж виделкою і поставте в холодильник ще на 30 хвилин.
  • Покрийте тісто алюмінієвою фольгою, щоб запобігти утворенню нерівностей. Поставте в  попередньо нагріту духовку при 190º C на 15 хвилин.
  • Зніміть алюмінієву фольгу. Випікайте тісто ще 15 хвилин за тієї ж температури.
  • Налийте крем на тісто і запікайте ще 20 хвилин.
  • Вийміть пиріг лимонним кремом з духовки і дайте охолонути при кімнатній температурі, перш ніж поставити в холодильник.
  • Посипте цукровою пудрою перед подачею на стіл (необов’язково).



Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.