Навчіться готувати смачний пиріг з лимонним кремом
3 хвилин
Смачний пиріг з лимонним кремом – це щось неземне... І це ще не все. Лимон добре відомий тим, що надає багато користі для організму. Тому чому б не споживати цей фрукт у складі десертів?
Універсальність лимонів полегшує приготування та поєднання з іншими інгредієнтами. Ви можете додавати їх до солодощів, напоїв, салатів та соусів. Споживання лимонів – завжди приємно. Тож спробуйте пиріг з лимонним кремом.
Лимони містять кальцій, магній, вітамін С, лимонну кислоту, біофлавоноїди та пектин, які корисні для всієї імунної системи.
Пиріг з лимонним кремом
Інгредієнти для коржа
- 1 щіпка солі
- 1 яйце (60 г)
- ½ чашки цукру (100 г)
- 6 чашок борошна (600 г)
- 4 столові ложки молока (80 мл)
- 6 столових ложок масла (60 г)
- 3 чайні ложки розпушувача (50 г)
- 1 столова ложка лимонної цедри (10 г)
Інгредієнти для начинки
- ¼ чашки цукру (25 г)
- 2 збиті яйця (180 г)
- 50 г вершкового масла
- ¼ склянки лимонного соку (60 мл)
- 1 столова ложка кукурудзяного крохмалю (10 г)
Приготування крему
- Змішайте вершкове масло та цукор в мисці разом із лимонним соком.
- Готуйте на паровій бані, поки цукор не розчиниться.
- Розчиніть кукурудзяний крохмаль в ложці води або лимонного соку і додайте яйця.
- Нагрівайте, перемішуючи, поки не загусте. Не доводьте до кипіння.
- Відкладіть, щоб охолонуло.
Приготування тіста
- Просійте борошно та розпушувач. Додайте сіль та цукор.
- Додайте вершкове масло і змішайте з борошном за допомогою виделки або кухонного комбайна.
- Додайте яйце, молоко та лимонну цедру.
- Змішайте, доки всі інгредієнти не поєднаються.
- Розділіть тісто на дві рівні частини. Помістіть обидві на плоску посипану борошном поверхню та розкатайте їх. Одну з них покладіть на попередньо змащену форму діаметром 26 сантиметрів.
- Налийте начинку на корж пирога та іншою частиною. Переконайтеся, що добре закріпили краї.
- Випікайте при 180° C у розігрітій духовці 35 хвилин.
- Дайте охолонути, перш ніж виймати.
Холодний пиріг з лимонним кремом
Інгредієнти для крему
- цедра 2 лимонів
- 1 чашка цукру (100 г)
- 3 середні яйця (180 г)
- 1 ½ склянки лимонного соку (150 мл)
- 1 ½ склянки вершків (150 мл)
Інгредієнти для тіста
- 1 столова ложка води (10 мл)
- 1 ½ чашки борошна (150 г)
- 2 ½ столові ложки цукру (25 г)
- 125 г вершкового масла
Приготування крему
- У мисці змішайте яйця, лимонну цедру і цукор. Збийте інгредієнти вручну або за допомогою блендера, поки воно не утвориться пінна суміш.
- Додайте вершки та збийте.
- Додайте лимонний сік і збивайте доти, доки не вийде повністю однорідна суміш. Відставте.
Приготування тіста
- У великій мисці змішайте борошно з цукром. Додайте вершкове масло, нарізане на кубики, і розминайте пальцями, поки не отримаєте липке тісто. Додайте ложку води і сформуйте м’яч. Оберніть його в плівку та покладіть у холодильник на 30 хвилин.
- На посипаній борошном поверхні розкатайте тісто з центру назовні, а час від часу повертайте його на 90 градусів, рівномірно вирівняйте. Переконайтеся, що воно не прилипає до робочої поверхні.
- За допомогою качалки зробіть коло діаметром близько 32 сантиметрів. Помістіть його у змащену форму. Обов’язково притисніть тісто на дно та на боки, щоб воно надійно прилипло.
- Проткніть корж виделкою і поставте в холодильник ще на 30 хвилин.
- Покрийте тісто алюмінієвою фольгою, щоб запобігти утворенню нерівностей. Поставте в попередньо нагріту духовку при 190º C на 15 хвилин.
- Зніміть алюмінієву фольгу. Випікайте тісто ще 15 хвилин за тієї ж температури.
- Налийте крем на тісто і запікайте ще 20 хвилин.
- Вийміть пиріг лимонним кремом з духовки і дайте охолонути при кімнатній температурі, перш ніж поставити в холодильник.
- Посипте цукровою пудрою перед подачею на стіл (необов’язково).
- Botanical-Online. [Internet]. Propiedades del limón. Disponible en: https://www.botanical-online.com/limon.htm
- Fundación Española de Nutrición. [Internet]. Limón. Disponible en: http://www.fen.org.es/mercadoFen/pdfs/limon.pdf
Interesting Articles