Навчіться робити ці 3 закуски для вечірок
Усі ми колись влаштовували вечірку з друзями або романтичну вечерю вдома, де ми абсолютно не знали, що готувати. Ось вам на допомогу 3 закуски для вечірок. Дізнайтеся, як їх приготувати.
Закуска – це тарілка, яку ви подаєте перед великим обідом чи вечерею. Її не вважають перекусом, оскільки вона містить більше їжі, але це також і не головна страва.
У деяких країнах, як-от у Сполучених Штатах і Канаді, закуска може бути основною стравою, залежно від їжі. Проте в інших країнах закуска обмежується салатами, супами або ковбасами.
У всьому світі, коли вечірку влаштовують вдома, господарі подають своїм гостям принаймні два типи страв: закуску та основну їжу. У деяких випадках також подають десерт.
У цій статті ви можете дізнатися про 3 швидкі та смачні рецепти закусок, які ви можете зробити, щоб вразити своїх гостей під час будь-якої зустрічі. Сподіваємося, вони вам сподобаються.
3 закуски для вечірок
1. Крокети з баклажанів
Баклажани використовують у всіх видах страв, від салатів, кремів, супів до крокетів. Вони ідеально підходять для будь-якого рецепта, оскільки на 92% складаються з води, а також містять калій, вітаміни А, В1 та С.Інгредієнти
- 3 баклажани
- 8 зубчиків часнику
- 1/2 зеленого перцю
- 1 дрібно нарізана цибуля
- 1 миска кукурудзи
- 2 столові ложки тертого сиру (30 г)
- 2 столові ложки солі (30 г)
- 1 столова ложка орегано (15 г)
- 1/2 склянки оливкової олії (125 мл)
- 1 подрібнена морква
- 1/2 миски капусти (75 г)
Інструкція
- Спочатку помийте і розріжте баклажани на невеликі кубики.
- Потім нагрійте в сковороді трохи олії. Обсмажте цибулю, часник і перець.
- Далі додайте баклажан і перемішайте, поки овочі не розм’якнуть. Потім зменште вогонь і дайте трохи охолонути.
- Зробіть пюре, коли овочі будуть теплою. Ви можете скористатися блендером.
- Потім додайте решту інгредієнтів і добре перемішайте.
- Зробіть крокети.
- Нарешті обсмажуйте крокети в сковороді, поки вони не стануть золотисто-коричневі. Страва готова.
Читайте також цю статтю: Смачний рецепт баклажана, фаршированого м’ясом
2. Міні-фруктові пироги
Закуски не обов’язково мають бути солоними. Вони також можуть бути зроблені з тістечками. Завдяки цим міні-пирогам ваші гості будуть здивовані та вражені вашою уявою.
Інгредієнти
- 1/2 миски нарізаної суниці (75 г)
- 1 миска пшеничного борошна (150 г)
- 3 яйця
- 1 банка згущеного молока (397 г)
- 200 г вершкового масла
- цедра 2 лимонів
Інструкція
- По-перше, у великій мисці змішайте вершкове масло, борошно та одне яйце. Поставте у морозильну камеру на 15 хвилин.
- Після того, як цей час пройде, вийміть тісто з морозильної камери та розкатайте його.
- Потім наріжте скибочками і покладіть у форми для кексів. Поставте їх у духовку, поки вони не стануть золотисто-коричневі. Знадобиться приблизно 10 хвилин.
- Потім залийте згущене молоко в блендер разом із рештою яєць та полуницею, змішайте все і покладіть зверху на кекси.
- Поставте їх у духовку ще на 20 хвилин при 180ºC, вийміть їх з форм та подавайте з лимонною цедрою. Ви можете використовувати більше полуниці як гарнір.
Ознайомтеся також з цією статтею: Рецепт грибної запіканки. Просто та смачно!
3. Курячий салат
Звісно, ви не можете пропустити цей вишуканий салат як різновид закуски для вечірок. Цей рецепт складається з курки та інші простих інгредієнтів, і його взагалі нескладно готувати.Інгредієнти
- 1/2 курячої грудки
- 60 г салату
- 6 помідорів чері
- 1 варене яйце
- 2 столові ложки сиру пармезан (40 г)
- 1 столова ложка часнику (15 г)
- 1 столова ложка оливкової олії (15 мл)
- 1/2 ложки перцю (8 г)
- 1 столова ложка солі (15 г)
Інструкція
- Спочатку трохи приправте курку сіллю та часником. Поставте її в духовку на 15 хвилин при 180° C.
- Після цього вийміть курятину з духовки та наріжте її невеликими кубиками.
- Потім помийте салат і помідори, покладіть їх у миску.
- Далі додайте курку та яйце в миску і змішайте всі інгредієнти разом.
- Нарешті полийте салат оливковою олією, додайте сіль та перець, а потім знову перемішайте. Подавайте до столу і насолоджуйтеся зустріччю зі своїми гостями.
- Cortes, Jose Angel. Los Entrantes y Ensaladas. SELECTOR, 1995.
- Ortega, Simone, and Inés Ortega. 1080 recetas de cocina. Alianza Editorial, 2011.
- Maus, Simone, and Britta-Marei Lanzenberger. Recetas sabrosas sin lactosa. Editorial HISPANO EUROPEA, 2009.
- Aperitivo. (s.f.). En Wikipedia. Recuperado el 25 de mayo de 2018 de https://es.wikipedia.org/wiki/Aperitivo
- Gürbüz, N., Uluişik, S., Frary, A., Frary, A., & Doğanlar, S. (2018, December 1). Health benefits and bioactive compounds of eggplant. Food Chemistry. Elsevier Ltd. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2018.06.093
- Giampieri, F., Forbes-Hernandez, T. Y., Gasparrini, M., Alvarez-Suarez, J. M., Afrin, S., Bompadre, S., … Battino, M. (2015). Strawberry as a health promoter: An evidence based review. Food and Function, 6(5), 1386–1398. https://doi.org/10.1039/c5fo00147a