Що відбувається з організмом, коли ви припиняєте їсти цукор?
Цукор вважають одним із найбільш споживаних продуктів у всьому світі, і, на жаль, він також є одним з найбільших небезпечних для здоров’я людини. Хоча протягом всієї історії людства солодощі були популярними, спожива ння цукру може знизити якість життя у довгостроков ій перспективі й стати причиною багатьох проблем зі здоров’ям.
Проте майте на увазі, що не всі види цукру мають однакову дію. Важливо зазначити, що білий рафінований цукор може серйозно вплинути на ваше здоров’я. Так – це саме той вид цукру, який продають у продуктових магазинах, який входить до складу хліба, харчових продуктів, печива, тортів і багатьох інших закусок.
Комерційна харчова промисловість привчила людей любити смак цукру і навіть відчувати до нього тягу. Насправді, дуже важко повністю обмежити споживання дієтичних різновидів цукру , тому що вони зазвичай входять до складу продукт ів , які ми їмо в повсякденн ому житт і .
Важливо знати про небезпеку частого споживання цукру й розуміти, що він має негативний вплив на організм, для того щоб спробувати зменшити його кількість у своєму раціоні. Чи знаєте ви, що відбувається, коли ми припиняє мо їсти цукор?
Читайте також: 7 причин пити перед сном молоко з медом
Поліпшується енергетичний рівень
Багато людей мають звичку пити солодкі безалкогольні, енергетичні та інші напої, які містять цукор, коли відчувають, що їм потрібно поповнити енергію. Але дослідження показали, що надлишок цукру в організмі може викликати “зниження” або “падіння” рівня енергії, яке буде порушувати звичайну діяльність.
Надмірне споживання цукру блок ує здатність організму підтримувати запаси енергії на найвищому рівні . Зводячи до мінімуму споживання цукру, ви помітите, що ці “зниження” залишаться в минулому.
Заберіть цукор і ваше серце буде здоровішим
З менш ення споживання цукру також знижує ризик виникнення серцев ого напад у, згідно з даними дослідження, опублікованого в журналі Американської асоціації серця, яке виявило численні небезпеки для здоров’я серця при споживанні цукру.
Ви зможете захистити себе від раку
Декілька досліджень, проведених у різних частинах світу, дійшли однакового висновку, що цукор постачає поживні речовини в ракові клітини. Отже, внаслідок зниження споживання цукру , можна також допомогти запобігти різн им вид ам раку, а також зупинити поширення й метастазування злоякісних клітин по всьому організму.
Дізнатись більше: 6 дивовижних переваг кокосової олії
Захищаємо печінку
Фруктоза й глюкоза в надлишку можуть призвести до збільшення інтоксикації печін ки аналогічно тому, як це відбувається при вживанні занадто великої кількості алкоголю. Фахівці рекомендують періодично проводити детоксикацію печінки, щоб знизити ризик розвитку її проблем через споживання цукру.
Ви будете спати краще
Вживання цукру може призвести до падіння енергетичного рівня, але водночас ймовірні й порушення сну. Люди, які значною мірою скорочують споживання цукру, швидко помічають, наскільки кращим стає їхній сон, а деякі навіть позбавляються безсоння.
Ваша шкіра буде виглядати молодше
Вживання в їжу великої кількості цукру може втручатися у продукцію організмом еластину й колагену, які є двома основними джерелами білка для шкіри. У довгостроковій перспективі, надлишок цукру може призвести до передчасного старіння й інш их захворюван ь шкіри .
У вас нормалізується вага тіла
Солодкі продукти також, як правило, містять велику кількість жирів, вуглеводів і калорій, вони можуть призводити до збільшення ваги. Видалення цукру з щоденного раціону допомагає обмежити споживання цих речовин, що полегшує нормалізацію ваги.
Покращиться травлення
При зниженні споживання цукру ви також даєте травній системі “поштовх”, щоб поліпшити свою здатність обробляти їжу. Це допоможе вам уникнути закрепів та інших проблем, пов’язаних з процесами у товстому кишечнику.
Ви будете почувати себе більш ситими
Різні дослідження показали, що надлишок споживання цукру викликає стійкість до лептину, гормону, що відповідає за посилання в мозок сигналу про насичення.
Покращиться здоров’я зубів
Бактерії в ротовій порожнині мають дуже сприятливі умови, якщо ви годуєте їх цукром. Споживання великої кількості солодких продуктів збільшує шанси розвитку карієсу та інших стоматологічних проблем. Зменшення споживання цукру призводить до покращення здоров’я зубів і ясен.
- Rodin J., Reed D., Jammer L. (1988). Metabolic effects of fructose and glucose implications of food intake.
- Корпачев В.В. (2004). Сахар и сахарозаменители. Книга плюс.