Смачний суп сальморехо для профілактики раку товстої кишки

Цей смачний овочевий суп допоможе не лише запобігти розвиткові раку товстої кишки, але й уникнути побічних ефектів після хіміотерапії. Занотовуйте рецепт супу сальморехо для зміцнення імунної системи!

Cальморехо – це неймовірно корисна страва, адже до у її складі лише натуральні овочі. Саме тому цей смачний іспанський суп є незамінним для тих, хто дбає про своє здоров’я.

До того ж, сальморехо є дуже простим у приготуванні, його можна зберігати у холодильнику кілька днів. Завдяки цим властивостям сальморехо чудово підійде людям, які не люблять куховарити або не мають на це багато часу.

Часто через шалений темп життя, роботу та домашні справи ми не маємо достатньо вільного часу, тому й шукаємо рецепти не лише корисних страв, але й щось надзвичайно просте та швидке у приготуванні.

Саме у такі миті на допомогу прийде рецепт цього овочевого супу. Він є не лише доступним, але й неймовірно корисним. Нещодавні дослідження довели, що за регулярного вживання сальморехо знижується ризик розвитку раку товстої кишки, адже у його складі лише корисні для організму людини овочі, а саме:

  • Помідори, які є основою сальморехо, містять сполуки, що не дають розростатися раковим клітинам.
  • Коли ці сполуки, що мають назву лікопени, контактують з оливковою олією, їхня корисна дія значно підсилюється.
  • Інші компоненти сальморехо також володіють здатністю зміцнювати імунну систему та посилювати імунітет. Саме тому цей овочевий суп є чудовим натуральним засобом для профілактики мутацій клітин та росту злоякісних пухлин.

На жаль, дуже мало людей вміють правильно готувати іспанський суп сальморехо, або й узагалі ніколи про нього досі не чули. Усе, що їм відомо – це те, що сальморехо є холодним супом на основі овочів, який за смаком нагадує знамениту страву гаспачо. Утім, сальморехо відрізняється від гаспачо своєю особливою текстурою.

Сьогодні ми навчимо вас готувати смачний та поживний овочевий суп сальморехо.

Необхідні продукти для сальморехо

сальморехо для профілактики раку товстої кишки

Тієї кількості компонентів, яку ми вказали у рецепті сальморехо, вистачить для приготування двох порцій супу. Тож якщо ви хочете пригостити більше людей, обов’язково перерахуйте кількість продуктів.

  • 3 помідори
  • 1/2 склянки оливкової олії
  • 1 черства хлібина
  • 1 зубок часнику (можете регулювати кількість відповідно до бажаної гостроти)
  • сіль за смаком

Зверніть увагу: ми завжди рекомендуємо використовувати морську сіль, адже на відміну від столової, вона не має жодних побічних ефектів і не шкодить організму.

Як приготувати сальморехо

1. Очистіть помідори

Запевняємо, що у вас не виникне труднощів з цим процесом, якщо ви дотримаєтесь кількох простих правил:

  • Закип’ятіть трохи води у каструлі. Іншу посудину наповніть крижаною водою.
  • За допомогою ножа зробіть на кожному томаті неглибокий хрестоподібний надріз.
  • Коли вода у каструлі закипить, занурте туди помідори на одну хвилину.
  • Опісля витягніть томати та помістіть їх у крижану воду.

Після такого перепаду температур вам буде значно простіше очистити помідори від шкірки.

2. Підготуйте хліб

Візьміть одну черству хлібину та розламайте її на шматочки, які потім помістіть у глибоку посудину. Можна використовувати форму для випічки хліба, проте для цього рецепта підійдуть лише форми з твердим дном та стінками, силіконові не годяться.

3. Додайте помідори

  • Очищені томати наріжте невеликими скибочками.
  • Помістіть їх зверху на шматочки хліба та посипте морською сіллю.
  • Залиште цю суміш настоятися 30 хвилин, щоб помідори пустили сік, а хліб розмок та наситився смаком томатів.

4. Очистіть часник

Оскільки цей суп не проходить термічної обробки, деякі люди витягають з часника серцевину, щоб він не гірчив у готовій страві.

Утім, оскільки ми неодноразово розповідали вам про корисні властивості часнику, ви повинні знати, що серцевину не варто викидати, адже саме у ній міститься велика кількість поживних речовин.

5. Додайте оливкову олію та перелийте суміш у блендер

Коли хліб всотає у себе рідину, що виділиться з томатів, полийте його зверху оливковою олією та вичавіть часник.

Помістіть суміш у стаціонарний блендер та збийте до утворення однорідної консистенції.

Не хвилюйтесь, якщо суп видасться вам надто густим, адже він однаково матиме тонкий смак та делікатну текстуру. Коли зіб’єте сальморехо, спробуйте його на смак та за потреби додайте ще солі та часнику. Ви можете регулювати кількість спецій за смаком.

6. Охолодіть сальморехо

Після того, як досягнете бажаного смаку та консистенції, поставте готовий суп у холодильник до повного охолодження.

Подавати цей іспанський суп потрібно лише дуже холодним, тож не вживайте його відразу після приготування.

Якщо ви хочете подати сальморехо по-особливому, прикрасьте тарілку із супом шматочками підсмаженого бекону або звареним на твердо яєчним жовтком.

Попри те, що назва цієї справи досить екзотична, ми щойно довели, що сальморехо дуже просто приготувати. До того ж, усі необхідні продукти для нього є доступними у будь-який сезон та недорогими.

За регулярного вживання цього супу ви зможете не лише запобігти розвиткові раку товстої кишки, але й знешкодити згубний вплив радіо- та хіміотерапії.

Вас також можуть зацікавити