Три рецепти з сезонними овочами

18 Березня, 2021
Є певні інгредієнти, які краще смакують у різний час року. Сьогодні ми дамо вам три рецепти з сезонними овочами.

Чи знаєте ви, що у різні пори року настає сезон для різних фруктів та овочів? Це правда: кожен місяць можна збирати різні фрукти та овочі. Ось чому сьогодні ми дамо вам три надзвичайно креативні рецепти з сезонними овочами, які вам неодмінно сподобаються.

Якщо ви колись запитували, чому різні фрукти та овочі популярні в різні пори року, відповідь – через їхню якість. Коли вони в сезоні, вони мають кращий смак, більше поживних речовин, вони дешевші, а в деяких випадках ще й кращі для довкілля, оскільки їх транспортування коштує менше.

Щоб краще зрозуміти, про що ми говоримо, ми наведемо кілька літніх овочів, з яких можна приготувати смачні страви:

  • гарбуз
  • кабачки
  • морква
  • шпинат
  • спаржа
  • редька
  • огірок
  • капуста

Це лише деякі з овочів, які ви можете придбати в будь-якому супермаркеті, коли вони в сезоні за дуже доступною ціною. Крім того, вони будуть смачнішими, ніж в іншу пору року.

Читайте далі, щоб дізнатися про деякі рецепти з сезонними овочами.

Три рецепти з сезонними овочами

1. Спагеті з кабачків з білим соусом

смачні рецепти з сезонними овочами
Для цього рецепту вам знадобиться допомога спеціального інструменту, який надасть вашим кабачкам форму спагеті. Цей овоч складається на 95% з води, він багатий на вітаміни В3 і С, клітковину і провітамін А.

Інгредієнти

  • 1 середній кабачок
  • 2 столові ложки пшеничного борошна (30 г)
  • 1/2 склянки молока (125 мл)
  • 1/2 цибулі
  • 2 столові ложки вершкового масла (40 г)
  • 1 столова ложка солі (15 г)
  • 1/2 столової ложки перцю (8 г)
  • 2 столові ложки оливкової олії (30 мл)
  • 2 столові ложки сиру (40 г)
  • спіралізатор

Відкрийте для себе: 8 порад, як почати їсти більше овочів

Приготування

  • Спочатку очистьте кабачки і покладіть їх у спіралізатор, щоб вони стали схожими на спагеті. Потім відкладіть їх убік.
  • Налийте молоко в горщик і нагрійте з половиною попередньо подрібненої цибулі.
  • Одночасно розтопіть масло і пшеничне борошно в меншому горщику. Добре перемішайте.
  • Потім влийте суміш у молоко і перемішуйте, поки вона не загусне.
  • Додайте сіль і перець, потім знову перемішайте. Зніміть з вогню і накрийте кришкою. Відставте вбік.
  • Налийте оливкову олію на сковороду й обсмажте кабачки. Потім залийте їх білим соусом і добре перемішайте.
  • Подавайте з невеликою кількістю сиру і насолоджуйтесь.

2. Морквяний крем-суп

корисні рецепти з сезонними овочамиКрем-супи, як правило, ідеально підходять для обіду або вечері. Вони також корисні для дітей віком від двох років. Це чудовий вибір у будь-який час.

Морква – це овоч, який легко засвоюється, має діуретичні властивості, регулює менструальний цикл, зменшує анемію, захищає шкіру та покращує зір. Крім того, вона має численні застосування в процедурах догляду за красою.

Інгредієнти

  • 3 моркви
  • 1/2 склянки молока (125 мл)
  • 1 цибуля-порей
  • 1/2 цибулі
  • 1 столова ложка солі (15 г)
  • 1/2 столової ложки перцю (8 г)
  • 1 столова ложка свіжої петрушки (15 г)
  • 2 склянки води (500 мл)

Прочитайте цю статтю: Смачний морквяний торт без яєць для веганів

Приготування

  • Спочатку очистьте, вимийте і наріжте моркву на середні шматочки і покладіть їх в окріп, щоб вони розм’якшилися.
  • Потім злийте моркву і покладіть у блендер.
  • Додайте молоко, цибулю, цибулю-порей і петрушку і збивайте до вершкової консистенції.
  • Налийте в миски, посоліть і поперчіть за смаком.

3. Гарбузові нагетси

Напевно, ви чули про вегетаріанські нагетси. Отже, сьогодні ми поділимося з вами цим чудовим рецептом з гарбузом, який є одним із найкращих сезонних овочів. Ви можете приготувати нагетси для всієї родини.

Гарбузи сповнені вітамінів A, B, C і E. Крім того, вони багаті на бета-каротини та мінерали, такими як калій, кальцій і магній.

Інгредієнти

  • 2 склянки гарбуза (400 г)
  • 1/2 склянки води (125 мл)
  • 1/2 склянки пшеничного борошна (60 г)
  • 3 столові ложки панірувальних сухарів (45 г)
  • 1/2 столової ложки орегано (8 г)
  • 1/2 столової ложки петрушки (8 г)
  • 1 ложка порошку базиліка (15 г)
  • 1 склянка оливкової олії (250 мл)
  • 1/2 столової ложки солі (8 г)
  • 1/2 столової ложки перцю (8 г)

Приготування

  • Спочатку очистьте і наріжте гарбуз. Відваріть його в каструлі до розм’якшення.
  • Потім за допомогою виделки зробіть з нього пюре.
  • Далі змішайте борошно з усіма спеціями і гарбузовим пюре у великій мисці.
  • Потім зробіть кілька кульок з тіста і розкачайте їх у формі нагетсів. Після цього обваляйте їх у сухарях.
  • Змастіть сковороду оливковою олією та обсмажте нагетси, поки вони не стануть золотисто-коричневими з обох боків.
  • Дайте їм охолонути, а потім подавайте до столу.

Смачного!

  • Seasonal Produce Guide. (2018). SNAP-Ed Connection. U.S. DEPARTMENT OF AGRICULTURE (USDA). https://snaped.fns.usda.gov/seasonal-produce-guide
  • Martínez-Valdivieso, D., Font, R., Fernández-Bedmar, Z., Merinas-Amo, T., Gómez, P., Alonso-Moraga, Á., & del Río-Celestino, M. (2017). Role of zucchini and its distinctive components in the modulation of degenerative processes: Genotoxicity, anti-genotoxicity, cytotoxicity and apoptotic effects. Nutrients9(7). https://doi.org/10.3390/nu9070755
  • Sharma KD, Karki S, Thakur NS, Attri S. Chemical composition, functional properties and processing of carrot-a review. J Food Sci Technol. 2012;49(1):22–32. doi:10.1007/s13197-011-0310-7
  • Yadav, M., Jain, S., Tomar, R., Prasad, G. B. K. S., & Yadav, H. (2010). Medicinal and biological potential of pumpkin: An updated review. Nutrition Research Reviews23(2), 184–190. https://doi.org/10.1017/S0954422410000107