Три рецепти з сезонними овочами

Є певні інгредієнти, які краще смакують у різний час року. Сьогодні ми дамо вам три рецепти з сезонними овочами.
Три рецепти з сезонними овочами

Останнє оновлення: 18 березня, 2021

Чи знаєте ви, що у різні пори року настає сезон для різних фруктів та овочів? Це правда: кожен місяць можна збирати різні фрукти та овочі. Ось чому сьогодні ми дамо вам три надзвичайно креативні рецепти з сезонними овочами, які вам неодмінно сподобаються.

Якщо ви колись запитували, чому різні фрукти та овочі популярні в різні пори року, відповідь – через їхню якість. Коли вони в сезоні, вони мають кращий смак, більше поживних речовин, вони дешевші, а в деяких випадках ще й кращі для довкілля, оскільки їх транспортування коштує менше.

Щоб краще зрозуміти, про що ми говоримо, ми наведемо кілька літніх овочів, з яких можна приготувати смачні страви:

  • гарбуз
  • кабачки
  • морква
  • шпинат
  • спаржа
  • редька
  • огірок
  • капуста

Це лише деякі з овочів, які ви можете придбати в будь-якому супермаркеті, коли вони в сезоні за дуже доступною ціною. Крім того, вони будуть смачнішими, ніж в іншу пору року.

Читайте далі, щоб дізнатися про деякі рецепти з сезонними овочами.

Три рецепти з сезонними овочами

1. Спагеті з кабачків з білим соусом

смачні рецепти з сезонними овочами
Для цього рецепту вам знадобиться допомога спеціального інструменту, який надасть вашим кабачкам форму спагеті. Цей овоч складається на 95% з води, він багатий на вітаміни В3 і С, клітковину і провітамін А.

Інгредієнти

  • 1 середній кабачок
  • 2 столові ложки пшеничного борошна (30 г)
  • 1/2 склянки молока (125 мл)
  • 1/2 цибулі
  • 2 столові ложки вершкового масла (40 г)
  • 1 столова ложка солі (15 г)
  • 1/2 столової ложки перцю (8 г)
  • 2 столові ложки оливкової олії (30 мл)
  • 2 столові ложки сиру (40 г)
  • спіралізатор

Приготування

  • Спочатку очистьте кабачки і покладіть їх у спіралізатор, щоб вони стали схожими на спагеті. Потім відкладіть їх убік.
  • Налийте молоко в горщик і нагрійте з половиною попередньо подрібненої цибулі.
  • Одночасно розтопіть масло і пшеничне борошно в меншому горщику. Добре перемішайте.
  • Потім влийте суміш у молоко і перемішуйте, поки вона не загусне.
  • Додайте сіль і перець, потім знову перемішайте. Зніміть з вогню і накрийте кришкою. Відставте вбік.
  • Налийте оливкову олію на сковороду й обсмажте кабачки. Потім залийте їх білим соусом і добре перемішайте.
  • Подавайте з невеликою кількістю сиру і насолоджуйтесь.

2. Морквяний крем-суп

корисні рецепти з сезонними овочами
Крем-супи, як правило, ідеально підходять для обіду або вечері. Вони також корисні для дітей віком від двох років. Це чудовий вибір у будь-який час.

Морква – це овоч, який легко засвоюється, має діуретичні властивості, регулює менструальний цикл, зменшує анемію, захищає шкіру та покращує зір. Крім того, вона має численні застосування в процедурах догляду за красою.

Інгредієнти

  • 3 моркви
  • 1/2 склянки молока (125 мл)
  • 1 цибуля-порей
  • 1/2 цибулі
  • 1 столова ложка солі (15 г)
  • 1/2 столової ложки перцю (8 г)
  • 1 столова ложка свіжої петрушки (15 г)
  • 2 склянки води (500 мл)

Приготування

  • Спочатку очистьте, вимийте і наріжте моркву на середні шматочки і покладіть їх в окріп, щоб вони розм’якшилися.
  • Потім злийте моркву і покладіть у блендер.
  • Додайте молоко, цибулю, цибулю-порей і петрушку і збивайте до вершкової консистенції.
  • Налийте в миски, посоліть і поперчіть за смаком.

3. Гарбузові нагетси

Напевно, ви чули про вегетаріанські нагетси. Отже, сьогодні ми поділимося з вами цим чудовим рецептом з гарбузом, який є одним із найкращих сезонних овочів. Ви можете приготувати нагетси для всієї родини.

Гарбузи сповнені вітамінів A, B, C і E. Крім того, вони багаті на бета-каротини та мінерали, такими як калій, кальцій і магній.

Інгредієнти

  • 2 склянки гарбуза (400 г)
  • 1/2 склянки води (125 мл)
  • 1/2 склянки пшеничного борошна (60 г)
  • 3 столові ложки панірувальних сухарів (45 г)
  • 1/2 столової ложки орегано (8 г)
  • 1/2 столової ложки петрушки (8 г)
  • 1 ложка порошку базиліка (15 г)
  • 1 склянка оливкової олії (250 мл)
  • 1/2 столової ложки солі (8 г)
  • 1/2 столової ложки перцю (8 г)

Приготування

  • Спочатку очистьте і наріжте гарбуз. Відваріть його в каструлі до розм’якшення.
  • Потім за допомогою виделки зробіть з нього пюре.
  • Далі змішайте борошно з усіма спеціями і гарбузовим пюре у великій мисці.
  • Потім зробіть кілька кульок з тіста і розкачайте їх у формі нагетсів. Після цього обваляйте їх у сухарях.
  • Змастіть сковороду оливковою олією та обсмажте нагетси, поки вони не стануть золотисто-коричневими з обох боків.
  • Дайте їм охолонути, а потім подавайте до столу.

Смачного!

It might interest you...
Шість рецептів, які допоможуть вашій дитині їсти овочі
Моє здоров'яНаписав та перевірив Моє здоров'я
Шість рецептів, які допоможуть вашій дитині їсти овочі

Діти зазвичай не люблять овочі. Однак їм потрібно їсти овочі для того, щоб рости і розвиватися належним чином. У цій статті ми дамо вам деякі рецеп...



  • Seasonal Produce Guide. (2018). SNAP-Ed Connection. U.S. DEPARTMENT OF AGRICULTURE (USDA). https://snaped.fns.usda.gov/seasonal-produce-guide
  • Martínez-Valdivieso, D., Font, R., Fernández-Bedmar, Z., Merinas-Amo, T., Gómez, P., Alonso-Moraga, Á., & del Río-Celestino, M. (2017). Role of zucchini and its distinctive components in the modulation of degenerative processes: Genotoxicity, anti-genotoxicity, cytotoxicity and apoptotic effects. Nutrients9(7). https://doi.org/10.3390/nu9070755
  • Sharma KD, Karki S, Thakur NS, Attri S. Chemical composition, functional properties and processing of carrot-a review. J Food Sci Technol. 2012;49(1):22–32. doi:10.1007/s13197-011-0310-7
  • Yadav, M., Jain, S., Tomar, R., Prasad, G. B. K. S., & Yadav, H. (2010). Medicinal and biological potential of pumpkin: An updated review. Nutrition Research Reviews23(2), 184–190. https://doi.org/10.1017/S0954422410000107