Як приготувати безглютеновий хліб: три рецепти
Хворі на целіакію – це люди, які мають аутоімунний розлад, коли тонкий кишківник запалюється при контакті з глютеном і його похідними. У цій статті ми поділимося трьома рецептами, щоб ви могли приготувати безглютеновий хліб вдома. Вони швидкі та дуже легкі.
Здебільшого, супермаркети, продуктові магазини та пекарні не враховують потреб хворих на целіакію з огляду на їхній асортимент. Ось чому ми хочемо поділитися з вами цими рецептами, щоб ви могли зробити безглютеновий хліб і подбати про своє здоров’я. Ми розуміємо, що якщо ви маєте такий розлад, вам іноді доводиться обходитися без певних продуктів.
Непереносимість глютену більше не перешкоджатиме вам насолоджуватися смачними рецептами. Якщо ви добре підберете замінники, ви зможете приготувати багато смачних страв.
Однак необхідно подбати про вибір інгредієнтів. Деякі люди більш чутливі, ніж інші, до певних інгредієнтів, пов’язаних з глютеном.
Проте ви все ще можете контролювати, що і скільки ви їсте. Отже, маєте ви таке захворювання чи ні, варто дізнатися, як приготувати хліб без глютену з цими смачними домашніми рецептами.
Як приготувати безглютеновий хліб
Рецепт №1
Не потрібно хворіти на целіакію, щоб готувати хліб без глютену. Іноді корисно триматися далі від глютену або принаймні тримати своє споживання під контролем.Пам’ятайте: все, що надмірно, те шкідливо для вашого здоров’я.
Інгредієнти
- 3 столові ложки безглютенового розпушувача (45 г)
- 3 яйця
- 1 столова ложка солі (15 г)
- 1/2 столової ложки цукру (8 г)
- 1/2 склянки соєвого молока (125 мл)
Підготовка
- Спочатку розбийте яйця в велику миску і збийте їх у піну. Додайте розпушувач і збивайте далі.
- Потім додайте соєве молоко і збийте. Додайте сіль і цукор і змішайте останній раз на середній швидкості.
- Далі візьміть трохи тіста і сформуйте маленьку кульку. Повторіть з рештою тіста.
- Помістіть кульки з тіста на деко, посипане борошном.
- Нарешті помістіть деко в духовку при температурі 180° C.
- Залиште, доки вони піднімуться і стануть золотистими.
- Потім вийміть з духовки, дайте охолонути і подавайте.
Рецепт №2
Кукурудзяне або рисове борошно є ідеальними замінниками пшеничного борошна. Це ще один спосіб зробити безглютеновий хліб вдома, і це зовсім не потребує багато часу.
Інгредієнти
- 1 склянка рисового крему (200 г)
- 2 яйця
- 1/2 склянки кукурудзяного борошна (60 г)
- 2 столові ложки безглютенового розпушувача (30 г)
- 1 столова ложка соди (9 г)
- 1/2 склянки соєвого молока (125 мл)
- 4 столові ложки тертого кокоса (60 г)
- 1/4 склянки оливкової олії (62 мл)
Підготовка
- Змішайте у мисці розпушувач, харчову соду, кукурудзяне борошно та рисовий крем.
- Потім додайте яйця, молоко, кокос і олію. Вимісіть, щоб отримати густе тісто.
- Потім покладіть його у холодильник не менше ніж на 15 хвилин.
- Потім вийміть з холодильника і замісіть ще трохи. Далі зробіть кульки з тіста і покладіть на посипане борошном деко.
- Перед тим, як помістити в духовку, нанесіть на кульки невелику кількість олії. Духовка має розігрітися в діапазоні від 180 до 200° C.
- Нехай вони піднімаються і стають золотистими, потім вийміть з духовки.
Вам сподобається: Як приготувати бабусине смачне куряче рагу
Рецепт №3
Цей рецепт відповідає будь-яким вимогам вегетаріанців. У ньому тільки безглютенові та безмолочні інгредієнти. Це також значно здоровіше і смачніше, ніж звичайний хліб.Інгредієнти
- 2 столові ложки кукурудзяного борошна (30 г)
- 2 столові ложки води (30 мл)
- 1 столова ложка цукру (15 г)
- 3 столові ложки оливкової олії (45 мл)
- 1/4 склянки мигдального молока (50 мл)
- 3 столові ложки подрібненого мигдалю
- 2 столові ложки тертого кокоса (30 г)
- 3 столові ложки подрібненого насіння соняшнику (45 г)
- 1/2 столової ложки солі (8 г)
Читайте також: Як приготувати сирні крокети з тунцем
Підготовка
- По-перше, помістіть мигдаль і насіння соняшнику у велику миску.
- Потім додайте тертий кокос, цукор і сіль. Добре перемішайте.
- Додайте мигдальне молоко, кукурудзяне борошно, воду і олію. Змішайте за допомогою міксера на середній швидкості.
- Зробіть кілька кульок з тіста і помістіть їх на посипане борошном деко.
- Поставте в духовку при температурі близько 190° C і залиште підніматися. Вийміть з духовки та подавайте до столу.
Тепер ви знаєте, що як робити безглютеновий хліб! На що ви чекаєте? Спробуйте ці смачні рецепти!
- Wieser, H. (2007). Chemistry of gluten proteins. Food Microbiology. https://doi.org/10.1016/j.fm.2006.07.004
- Hadjivassiliou, M., Sanders, D. S., Grünewald, R. A., Woodroofe, N., Boscolo, S., & Aeschlimann, D. (2010). Gluten sensitivity: from gut to brain. The Lancet Neurology. https://doi.org/10.1016/S1474-4422(09)70290-X
- Green, P. H. R., Lebwohl, B., & Greywoode, R. (2015). Celiac disease. Journal of Allergy and Clinical Immunology. https://doi.org/10.1016/j.jaci.2015.01.044