4 смачні рецепти для детоксикації нирок

· Травень 19, 2017
Нирки - надзвичайно важливі. Вони виконують чимало складних функцій, а саме: всотують, фільтрують та виводять з організму рідину, сіль та електроліти. У цій статті ми підібрали для вас рецепти смачних та поживних напоїв, які допоможуть покращити роботу нирок та самопочуття.

Для детоксикації нирок потрібно дотримуватися принципів правильного та збалансованого харчування, а також регулярно займатися спортом. Саме тому ми підібрали декілька рецептів натуральних соків для детоксикації нирок.

Нирки – це найважливіший орган сечової системи людини.

Вони відповідають за вироблення сечі шляхом всотування, фільтрації та виведення з організму води, солі та електролітів.

Саме через таке сильне навантаження нирки часто зазнають шкідливого впливу токсинів, з якими нам доводиться стикатися щодня. Ось декілька основних причин засмічення організму токсинами:

  • Неправильне харчування
  • Тривале використання певних медикаментів
  • Зловживання алкоголем та цигарками

Якщо вчасно не провести детоксикацію нирок, це може призвести до надмірного накопичення кальцію в організмі, що у свою чергу стає причиною утворення каменів у нирках.

Найкращим способом запобігти розвиткові розладів нирок є регулярне вживання натуральних фруктових соків. Вони не лише допоможуть очистити нирки від токсинів, але й стануть чудовою заміною синтетичним продуктам і препаратам.

Дізнайтеся більше, прочитавши кілька рецептів страв для детоксикації нирок. Ви зрозумієте, що ці соки є не лише надзвичайно смачними, але й доступними та простими у приготуванні.

1. Кавун та лимон

нарізаний кавун та лимони

Кавун на 92% складається з води, тому він є чудовим помічником у процесі детоксикації нирок та виведення з них маленьких каменів.

Крім того, кавун багатий на вміст калію – мінералу, який має здатність розчиняти ниркові камені та сприяти виведенню відходів через сечову протоку.

У поєднанні з лимоном кавун утворює чудовий засіб для виведення з організму токсинів. Саме тому лимонно-кавуновий сік є неймовірно ефективним продуктом для детоксикації нирок.

Цей сік є не лише смачним напоєм, але й безпомилковим вибором для втамування спраги у жарку погоду.

Читайте також: Детоксикація з ананасом і папаєю

Інгредієнти:

  • 1 склянка порізаного на шматочки кавуна (220 г)
  • 1 лимон

Спосіб приготування:

  • Поріжте шматочками кавун, не забувши попередньо позбутися насіння, та помістіть його у блендер.
  • Очистіть лимон від шкірки і зернят та вкиньте його у блендер до кавуна.
  • Ретельно збийте суміш та спробуйте дивовижний напій на смак!

Для приготування цього соку вам не знадобиться вода, адже її достатньо у самому кавуні, тож додаткова рідина лише зробить смак менш насиченим.

Якщо вам більше до вподоби прохолодні напої, можете додати до готового соку декілька кубиків льоду, або перед приготуванням помістіть кавун у холодильник – у такий спосіб ви зможете приготувати смачний напій без додаткової рідини.

2. Засіб для детоксикації нирок з морквою та огірком

Суміш моркви та огірків є незамінним помічником у процесі виведення з організму токсинів.

Ці два овочі допоможуть вивести з організму надлишок сечової кислоти.

Крім того, вони не лише сприяють детоксикації нирок, але й насичують організм необхідними йому мінералами та поживними речовинами.

Нирки відповідають за фільтрацію та очищення крові. Якщо вони засмічуються токсинами і перестають виконувати свої функції належним чином, це призводить до розвитку різноманітних розладів інших внутрішніх органів та систем, а також до появи проблем зі шкірою.

Цей овочевий сік не лише позбавить вас від токсинів та відходів, але й надасть шкірі здорового та блискучого вигляду.

Інгредієнти:

  • 1 велика морква
  • 1 великий огірок
  • 0,5 склянки води (125 мл)

Спосіб приготування:

  • Очистіть огірок та моркву від шкірки та наріжте овочі шматочками, щоб полегшити збивання.
  • Помістіть овочі у блендер, влийте воду та ретельно збийте до утворення однорідної суміші.
  • Процідіть готову суміш через сито, щоб позбутися огіркових зернят. Після цього напій готовий до вживання.

3. Сік з буряка, червоної капусти та селери

напій та фіолетова капуста

Ці три овочі мають протизапальні та протигрибкові властивості, тому вони чудово захищають організм людини від різноманітних інфекцій.

Буряк – це неймовірно корисний овоч, який має здатність покращувати роботу печінки та жовчного міхура, а також виводити з нирок токсини та шкідливі речовини.

Інгредієнти:

  • 1 склянка очищених та нарізаних шматочками буряків або редису (115 г)
  • 1 склянка червоної капусти (80 г)
  • 1 стеблина селери
  • 0,5 склянки води (125 мл)

Спосіб приготування:

  • Помістіть усі продукти у стаціонарний блендер та ретельно збийте до утворення однорідної консистенції.
  • Процідіть суміш крізь сито та спробуйте її на смак.

4. Сік із селери та яблук для детоксикації нирок

Селера – це овоч з потужними сечогінними властивостями, саме тому вона є незамінним натуральним засобом для детоксикації нирок.

Ми пропонуємо поєднати селеру з яблуками, адже вони також чудово виводять токсини з організму. Ми впевнені, що вам сподобається неймовірний смак цього соку, і ви обов’язково додасте його до свого щоденного раціону.

Інгредієнти:

  • 1 стеблина селери (разом з листям)
  • 3 цілі яблука
  • 0,5 склянки води (125 мл)

Спосіб приготування:

  • Наріжте селеру шматочками та помістіть її до блендера.
  • Наріжте яблука та витягніть з них зернята. Очищувати фрукти від шкірки не потрібно.
  • Помістіть яблука у блендер разом із селерою, долийте води та збийте.
  • Процідіть готовий сік. Подавайте його з льодом, прикрасивши склянку листям м’яти.

Дізнатись більше: Продукти для природної детоксикації печінки

Оберіть найкращий натуральний засіб для детоксикації нирок

Зверніть увагу, що попри корисний вплив натуральних соків на роботу нирок, вони не дадуть бажаного ефекту, якщо ви не будете дотримуватися активного способу життя.

Ниркам, як і решті внутрішніх органів, потрібно щодня отримувати багато поживних речовин, тож ми радимо вам відмовитися від смаженої та жирної їжі.

Пам’ятайте, що фруктові та овочеві соки лише доповнять ваше меню, проте вони не замінять повноцінного здорового харчування.

  • Danielson P (2002). The cytochrome P450 superfamily: biochemistry, evolution and drug metabolism in humans. Curr Drug Metab.
  • Sheehan D., Meade G., Foley V., Dowd C. (2001). Structure, function and evolution of glutathione transferases: implications for classification of non-mammalian members of an ancient enzyme superfamily. Biochem J.