7 дивовижних переваг манго
Манго має тропічне походження, однак воно проклало собі шлях до всіх куточків світу. Дуже мало фруктів мають такий приємний, свіжий і апетитний аромат. Воно має гладку текстуру та гарний колір.
Попри те, що є багато сортів манго, вони всі мають дещо спільне: дуже товстий м’якуш і велика насінина по центру. І всі вони мають нескінченні переваги для здоров’я.
Це набагато більше, ніж просто ще один інгредієнт для коктейлів, десертів або салатів. Це один із найбільш популярних і корисних плодів у світі.
Сьогодні ми хочемо показати вам сім причин, щоб їсти його щодня. Хочете спробувати?
1. Щоденне споживання манго зменшує гіпертонію
Половина манго на день може допомогти вашому здоров’ю. Вони багаті на калій і магній. Ці два мінерали дуже корисні для балансування артеріального тиску.Окрім того, цей чудовий фрукт містить вітаміни, такі як рибофлавін, вітамін В6, А, С, К і фолієву кислоту. Це покращить серцевий ритм і гарантуватиме, що поживні речовини та кисень дістануться до кожної частини організму.
Не забувайте також про збалансоване харчування.
2. Запобігають макулярній дегенерації
Макулярна дегенерація – це поширене захворювання очей, що здебільшого вражає літніх людей. Через неї зір стає нечітким, і вам потрібно більше зусиль, щоб зосередитися на дрібних деталях.
Манго містять зеаксантин – свого роду антиоксидант, який захищає ваші очі. Особливо він працює проти ушкодження сонцем і захворювань очей, пов’язаних з віком.
Не забудьте щодня їсти велику тарілку різних фруктів, у тому числі манго. Якщо ви це зробите, ваш зір і здоров’я в цілому будуть вдячні вам!
3. Покращують травлення
Щоденне споживання манго навіть може допомогти вашому травленню. Це особливо корисно, якщо ви страждаєте на нетравлення і печію.Цей фрукт містить травні ферменти, які роблять ось що: сприяють засвоєнню їжі та покращують травлення.
Водночас манго багаті на біоактивні компоненти: складні ефіри, терпени та альдегіди. Це сприяє ефективнішій роботі травної системи.
4. Треба їсти манго, якщо ви страждаєте на анемію
Залізодефіцитна анемія є поширеною проблемою серед жінок. Як правило, одна з причин – важкі менструації.
- Якщо у вас анемія, запам’ятайте цю просту пораду: регулярно їжте манго, і ви підвищите рівень еритроцитів.
- Крім того, високий рівень вітаміну С допомагає балансувати рівень заліза.
- Аналогічно дієтологи зазвичай рекомендують вживати манго, коли ви вагітні, оскільки вони дають додаткове залізо, яке вам потрібно.
- Вони також містять фолієву кислоту. Це дуже важливо для розвитку плоду протягом всієї вагітності.
5. Покращують здоров’я кісток
Вітамін К – це поживна речовина, якій ми не приділяємо достатньо уваги. Однак вона життєво необхідна, тому що допомагає зміцнити кістки. Вона також допомагає підвищити згортання крові.Якщо у нас дефіцит вітаміну К, то підвищується ризик зламати кістки, наприклад, стегна.
Ми можемо боротися з цією проблемою шляхом щоденного споживання манго. Це тому, що вони дуже багаті на вітамін К, який необхідний, щоб допомогти з поглинанням кальцію.
6. Покращують здоров’я мозку
Манго містять багато вітаміну В6. Ця поживна речовина має життєво важливе значення для підтримки та поліпшення роботи мозку.
Результати легко побачити. Цей вітамін стимулює з’єднання між нейронами. Він також поліпшує сон.
Вітамін B6 також покращує пам’ять, концентрацію і потік крові до мозку.
7. Зміцнюють імунну систему
Манго і морква мають багато спільного. Обидва багаті на потужний антиоксидант бета-каротин. Завдяки йому ці продукти отримати свій помаранчевий або жовтий колір.Він також дуже корисний:
- Бета-каротини є хорошими союзниками, коли справа доходить до імунної системи.
- Вони допомагають захиститися від бактерій і токсинів, які нас оточують щодня.
Дізнайтесь, Що руйнує імунітет?
Рекомендуємо регулярно пити коктейль з манго і морквою. Він дасть вам велику кількість вітаміну А.
- Це ще один різновид антиоксидантів.
- Вітамін А захищає нас від вільних радикалів, які можуть пошкодити тканини. Якщо їх не зупинити, вони можуть стати причиною передчасного старіння.
Це лише деякі з багатьох причин, чому їх необхідно додати до раціону.
Вони не тільки смачні, але й також дають відчуття ситості. Вони можуть навіть підвищити якість нашого життя і подбати про здоров’я.
Як можна не встояти?
- Олексієнко Я. І., Шахматов В. А., Верещагіна О. П. (2014). Харчування та його вплив на здоров’я людини.
- О. В. Кузьмінська, М. С. Червона. (2004). Значення раціонального харчування для підтримки здоров’я молоді. Державний інститут проблем сім’ї та молоді.