Дізнайтеся 3 здорові рецепти курячої грудки

Кожній людині варто знайти свої улюблені рецепти курячої грудки, адже це дуже смачний і корисний продукт. Крім того, її часто рекомендують дієтологи та лікарі тим, хто хоче дотримуватися правильного харчування.
Дізнайтеся 3 здорові рецепти курячої грудки

Останнє оновлення: 27 травня, 2019

Хоча куряча грудка дуже корисна завдяки низькому вмісту жиру, не варто готувати її з висококалорійними продуктами. Так ви лише зіпсуєте продукт і зробите страву шкідливою для здоров’я. Дізнайтесь більше про рецепти курячої грудки.

У правильному раціоні харчування не має бути багато червоного м’яса та жирів. Натомість лікарі та дієтологи радять рибу та курку. Проте не всі кулінарні методи підходять для приготування здорових страв із курятини. Саме тому ми вирішили написати цю статтю про 3 здорові рецепти курячої грудки.

Рецепти курячої грудки

Це м’ясо має бути обов’язковим елементом здорового раціону харчування. Важливо готувати його правильно й уникати зайвого жиру. Наприклад, варто відмовитися від смаження, адже цей метод найбільше нівелює корисні властивості курятини. Куряча шкірка містить багато вуглеводів, які поглинають олію. Тобто, коли ви їсте смажену їжу, в організм надходить величезна доза ліпідів.

Серед найбільш рекомендованих способів приготування курятини: варіння, запікання, гриль і приготування на пару. Неодмінно видаліть шкірку перед приготуванням, адже у ній надзвичайно багато жиру.

Ці рецепти створені на основі вказаних вище здорових методів приготування, тому неодмінно їх випробуйте.

Неодмінно прочитайте цю статтю: Три рецепти з куркумою на сніданок та обід

Тушковані курячі фахітас

Цей корисний рецепт у стилі мексиканських фахітас надзвичайно смачний завдяки курячій грудці. Зокрема, потрібно буде зварити та подрібнити курятину, щоб приготувати начинку. Указані порції інгредієнтів розраховані на 6 фахітас, хоча все залежить від того, скільки начинки покласти.

здорові рецепти курячої грудки

Інгредієнти

  • 6 кукурудзяних фахітас
  • 1 цільна куряча грудка (200 г)
  • Великий помідор
  • 1/2 цибулі
  • 1 жовтий перець
  • 1 столова ложка дрібно нарізаної петрушки (15 г)
  • 1 столова ложка дрібно нарізаної кінзи (15 г)
  • Соняшникова або кукурудзяна олія
  • Лимонний сік
  • 1 столова ложка меду (25 г)
  • 3 столові ложки гірчиці (45 мл)
  • Сіль і перець за смаком

Вказівки

  • Спершу зваріть курячу грудку, доки вона не стане м’якою. Зніміть і викиньте шкірку, а потім подрібніть м’ясо.
  • Налийте оливкову олію на сковорідку та легенько підсмажте курку, постійно помішуючи, доки вона не підрум’яниться. Приправте курку.
  • Наріжте кубиками помідор, цибулю та перець. Покладіть їх у контейнер і додайте трави, трохи олії та лимон. Перемішайте та відставте в сторону.
  • Накладіть курку, овочі та гірчицю у відкриті фахітас. Одразу подавайте.

Салат із курячою грудкою для гурманів

У другий рецепт також входить куряча грудка. Це пісне м’ясо містить достатньо білка, щоб бути повноцінною окремою стравою.

Як бачите, рецепти курячої грудки не лише корисні, а й дуже ситні.

Інгредієнти

  • 1 цільна куряча грудка (200 г)
  • Оливкова олія
  • 1 салат-латук
  • 1 яблуко або груша
  • Насіння салату
  • 1 помідор
  • 1 червоний перець
  • Сік ½ лимона
  • 1 банка кукурудзи
  • 1 склянка білого сиру
  • Гірчиця
  • Мед
  • Сіль і перець за смаком

Вказівки

  • Варіть курячу грудку, доки вона не стане м’якою. Зніміть і викиньте шкіру, а потім наріжте курятину.
  • На сковорідці помішуйте м’ясо в оливковій олії до золотистої кірки. Приправте курку.
  • Наріжте салат-латук, фрукти, помідор і перець шматками.
  • Змішайте всі сухі інгредієнти в мисці, полийте лимонним соком, гірчицею й олією.
  • Об’єднайте всі складники. Салат готовий!

Ось ще одна корисна стаття: Два швидкі способи приготування лазаньї

Курча грудка, запечена у винному соусі

корисні рецепти курячої грудки

У цьому рецепті потрібно буде запекти курку. При цьому методі приготування м’ясо зберігає свою поживну цінність і має дивовижний смак.

Інгредієнти

  • 6 курячих філе
  • 1 склянка червоного вина (250 мл)
  • Сік двох апельсинів
  • 1 цибуля (100 г)
  • 1 червоний перець
  • 2 картоплі
  • 2 зубчики часнику
  • 3 столові ложки оливкової олії(45 мл)
  • Сіль і перець

Вказівки

  • Попередньо нагрійте духовку до 170°C.
  • Приправте філе та потушкуйте їх в оливковій олії до золотистої кірки.
  • Наріжте цибулю та перець довгими тонкими смужками. Розімніть зубчики часнику та наріжте картоплю кубиками, не знімаючи шкірки.
  • Змажте форму для запікання, покладіть туди часник, куряче філе, цибулю, перець і картоплю. Полийте зверху вином і соком.
  • Запікайте страву при температурі 170°C протягом 30 хвилин, доки рідина не випариться на половину.
  • Подавайте курку зі свіжим салатом.

Ці рецепти курячої грудки допомагають зберегти корисні властивості м’яса без шкоди для його смаку та поживної цінності. Ви отримаєте корисні страви, які без проблем можна подавати для всієї сім’ї. Використовуйте ці методи приготування й експериментуйте з різними інгредієнтами, щоб вражати всіх своїм кулінарним мистецтвом.



  • Олексієнко Я. І., Шахматов В. А., Верещагіна О. П. (2014). Харчування та його вплив на здоров’я людини.
  • О. В. Кузьмінська, М. С. Червона. (2004). Значення раціонального харчування для підтримки здоров’я молоді.  Державний інститут проблем сім’ї та молоді.

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.