Два рецепти низьковуглеводного хліба

Хліб не обов’язково має бути виготовлений зі злакового борошна. Насправді його можна зробити з використанням іншого борошна, наприклад мигдального. Ось вам корисні рецепти низьковуглеводного хліба.
Два рецепти низьковуглеводного хліба

Останнє оновлення: 25 квітня, 2021

Зазвичай слово “хліб” ми пов’язуємо з вуглеводами. Отже, чи можливий хліб з низьким вмістом вуглеводів? Відповідь – так. Насправді можна знайти хліб з низьким вмістом вуглеводів у різних магазинах та супермаркетах. У цій статті ми дамо вам два рецепти низьковуглеводного хліба. Ці рецепти дуже легкі, а хліб смачний!

Хліб і вуглеводи

Основним інгредієнтом хліба є борошно. Але що таке борошно?

Борошно є продуктом подрібнення злакових культур, як правило, пшениці, хоча також часто використовують ячмінь або жито. Є також борошно тваринного походження (кісткове, рибне та ін.). У будь-якому випадку загальним знаменником є ​​крохмаль – складний вуглевод.

які є рецепти низьковуглеводного хліба
Зернові багаті на вуглеводи, і, хоча багато популярних дієт їх виключають, вони є важливим макроелементом. Вони допомагають задовольнити енергетичні потреби організму та утворюють частину тканин тіла.

З цієї причини рекомендована добова кількість вуглеводів становить від 50% до 55% усіх необхідних макроелементів.

Однак багато людей щодня перевищують цей відсоток. Багато продуктів містять високий вуглеводний індекс. Це призводить до надлишку вуглеводів, які зберігаються в організмі у вигляді жиру.

Ось чому обмеження споживання вуглеводів є поширеним у багатьох дієтах для схуднення. Деякі люди уникають хліба, оскільки хліб, виготовлений з білого борошна, зазвичай має високий вміст вуглеводів. Крім того, це їжа, яку багато людей їдять щодня – іноді навіть кілька разів на день.

Але чи є інші варіанти?

Низьковуглеводний хліб

Хай там як, є альтернативи хлібу, які готують із зерен. Вони не тільки смачні, але й поживні. Хліб можна готувати з продуктів, відмінних від традиційного борошна. Популярний приклад – кето хліб, який зазвичай їдять люди, які дотримуються кетогенної дієти.

У будь-якому випадку для приготування хліба з низьким вмістом вуглеводів потрібно використовувати інші види борошна. У запропонованих нижче рецептах використовується мигдальне борошно. Це не тільки гарантує меншу кількість вуглеводів у хлібі, але й збільшує кількість білків.

Перший рецепт дійсно простий і швидкий – настільки швидкий, що час приготування становить лише кілька хвилин у мікрохвильовці! Другий рецепт вимагає приготування в духовці, що додасть хлібу більше смаку і текстури. Обидва рецепти смачні та містять мало вуглеводів!

Спробуйте їх!

Рецепти низьковуглеводного хліба

прості рецепти низьковуглеводного хліба

Інгредієнти

  • 2 яйця (180 г)
  • 1 столова ложка дріжджів (10 г)
  • різні види насіння (чіа, соняшникове тощо)
  • 6 столових ложок мигдального борошна (60 г)

Приготування

  • Спочатку добре збийте яйця.
  • Потім в ту ж миску додайте мигдальне борошно, дріжджі та насіння.
  • Далі викладіть тісто в кілька контейнерів для мікрохвильовки. У кожному контейнері має бути тонкий шар тіста.
  • Тепер просто поставте їх у мікрохвильовку приблизно на 2 хвилини (час може дещо відрізнятися залежно від потужності вашої мікрохвильовки).
  • Після цього підсмажте хліб з низьким вмістом вуглеводів у тостері, це також зробить його набагато смачнішим. Смачного!

Ще один рецепт хліба з низьким вмістом вуглеводів

як приготувати низьковуглеводний хліб

Інгредієнти

  • сіль до смаку
  • 3 яєчних білки (90 г)
  • 2 столові ложки дріжджів (20 г)
  • 1 склянка гарячої води (250 мл)
  • 1,5 склянки мигдалю (150 г)
  • 40 г псилію (40 г)

Приготування

  • По-перше, якщо мигдаль ще не подрібнений, подрібніть його дуже добре, поки він не стане дрібним порошком.
  • Розігрійте духовку до 170° C.
  • Потім змішайте мигдаль, псилій, дріжджі та сіль у мисці. Усе дуже добре перемішайте.
  • Далі поступово додайте оцет і яєчний білок, перемішайте.
  • Потім потроху додайте гарячу воду.
  • Тепер добре вимісіть тісто. Щойно тісто заміситься, наріжте його на невеликі шматочки (приблизно шість). Майте на увазі, що тісто підніметься, тому не робіть їх занадто щільними.
  • Нарешті, поставте тісто в духовку і випікайте близько 50 хвилин. У цей момент, якщо ви хочете додати ще більше смаку, зверху можете насипати трохи насіння.
  • Ваш хліб з низьким вмістом вуглеводів готовий!

Ми запевняємо вас, що ці рецепти низьковуглеводного хліба дуже смачні й чудово доповнюють майже будь-який раціон! Можна додати варення, масло або оливкову олію і насолоджуватися хлібом з низьким вмістом вуглеводів!


Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.