Два рецепти низьковуглеводного хліба
Зазвичай слово “хліб” ми пов’язуємо з вуглеводами. Отже, чи можливий хліб з низьким вмістом вуглеводів? Відповідь – так. Насправді можна знайти хліб з низьким вмістом вуглеводів у різних магазинах та супермаркетах. У цій статті ми дамо вам два рецепти низьковуглеводного хліба. Ці рецепти дуже легкі, а хліб смачний!
Хліб і вуглеводи
Основним інгредієнтом хліба є борошно. Але що таке борошно?
Борошно є продуктом подрібнення злакових культур, як правило, пшениці, хоча також часто використовують ячмінь або жито. Є також борошно тваринного походження (кісткове, рибне та ін.). У будь-якому випадку загальним знаменником є крохмаль – складний вуглевод.
Зернові багаті на вуглеводи, і, хоча багато популярних дієт їх виключають, вони є важливим макроелементом. Вони допомагають задовольнити енергетичні потреби організму та утворюють частину тканин тіла.З цієї причини рекомендована добова кількість вуглеводів становить від 50% до 55% усіх необхідних макроелементів.
Однак багато людей щодня перевищують цей відсоток. Багато продуктів містять високий вуглеводний індекс. Це призводить до надлишку вуглеводів, які зберігаються в організмі у вигляді жиру.
Ось чому обмеження споживання вуглеводів є поширеним у багатьох дієтах для схуднення. Деякі люди уникають хліба, оскільки хліб, виготовлений з білого борошна, зазвичай має високий вміст вуглеводів. Крім того, це їжа, яку багато людей їдять щодня – іноді навіть кілька разів на день.
Але чи є інші варіанти?
Низьковуглеводний хліб
Хай там як, є альтернативи хлібу, які готують із зерен. Вони не тільки смачні, але й поживні. Хліб можна готувати з продуктів, відмінних від традиційного борошна. Популярний приклад – кето хліб, який зазвичай їдять люди, які дотримуються кетогенної дієти.
У будь-якому випадку для приготування хліба з низьким вмістом вуглеводів потрібно використовувати інші види борошна. У запропонованих нижче рецептах використовується мигдальне борошно. Це не тільки гарантує меншу кількість вуглеводів у хлібі, але й збільшує кількість білків.
Перший рецепт дійсно простий і швидкий – настільки швидкий, що час приготування становить лише кілька хвилин у мікрохвильовці! Другий рецепт вимагає приготування в духовці, що додасть хлібу більше смаку і текстури. Обидва рецепти смачні та містять мало вуглеводів!
Спробуйте їх!
Вас також може зацікавити: Хліб з касавою, вівсянкою та шоколадом без глютену та цукру
Рецепти низьковуглеводного хліба
Інгредієнти
- 2 яйця (180 г)
- 1 столова ложка дріжджів (10 г)
- різні види насіння (чіа, соняшникове тощо)
- 6 столових ложок мигдального борошна (60 г)
Приготування
- Спочатку добре збийте яйця.
- Потім в ту ж миску додайте мигдальне борошно, дріжджі та насіння.
- Далі викладіть тісто в кілька контейнерів для мікрохвильовки. У кожному контейнері має бути тонкий шар тіста.
- Тепер просто поставте їх у мікрохвильовку приблизно на 2 хвилини (час може дещо відрізнятися залежно від потужності вашої мікрохвильовки).
- Після цього підсмажте хліб з низьким вмістом вуглеводів у тостері, це також зробить його набагато смачнішим. Смачного!
Детальніше дивіться: Банановий хліб з медом та корицею
Ще один рецепт хліба з низьким вмістом вуглеводів
Інгредієнти
- сіль до смаку
- 3 яєчних білки (90 г)
- 2 столові ложки дріжджів (20 г)
- 1 склянка гарячої води (250 мл)
- 1,5 склянки мигдалю (150 г)
- 40 г псилію (40 г)
Приготування
- По-перше, якщо мигдаль ще не подрібнений, подрібніть його дуже добре, поки він не стане дрібним порошком.
- Розігрійте духовку до 170° C.
- Потім змішайте мигдаль, псилій, дріжджі та сіль у мисці. Усе дуже добре перемішайте.
- Далі поступово додайте оцет і яєчний білок, перемішайте.
- Потім потроху додайте гарячу воду.
- Тепер добре вимісіть тісто. Щойно тісто заміситься, наріжте його на невеликі шматочки (приблизно шість). Майте на увазі, що тісто підніметься, тому не робіть їх занадто щільними.
- Нарешті, поставте тісто в духовку і випікайте близько 50 хвилин. У цей момент, якщо ви хочете додати ще більше смаку, зверху можете насипати трохи насіння.
- Ваш хліб з низьким вмістом вуглеводів готовий!
Ми запевняємо вас, що ці рецепти низьковуглеводного хліба дуже смачні й чудово доповнюють майже будь-який раціон! Можна додати варення, масло або оливкову олію і насолоджуватися хлібом з низьким вмістом вуглеводів!