Насичені білками овочі для схуднення

Насичені білками овочі, зокрема брюссельська капуста, броколі або шпинат, у нашому раціоні можуть суттєво допомогти, коли йдеться про здорове схуднення.
Насичені білками овочі для схуднення

Останнє оновлення: 25 грудня, 2018

Здорова втрата ваги, безсумнівно, є головною метою всіх, хто хоче скинути ті зайві кілограми, які накопичуються на стегнах, животі чи десь ще. На щастя, насичені білками овочі можуть допомогти вам досягти ваших цілей.

Це не просто, ми знаємо. Чудес не буває, і останнє, до чого вдаються люди – це спроби швидко позбавитися від жиру, тому що так вони ризикують своїм здоров’ям.

Зі свого боку, ми пропонуємо такий шлях: по-перше, відвідайте лікаря для оцінки вашого фізичного стану. Потім встановіть повсякденну програму, яка допоможе вам легко досягати щоденних цілей.

  • Щоденна прогулянка, аеробні вправи і, передусім, правильне харчування – це найважливіші складники процесу схуднення.

Сьогодні ми хочемо поговорити про останній ключовий аспект: раціон.

У вашому розпорядженні є 7 прекрасних насичених білками овочів, які природа вам дала, щоб ви могли позбутися зайвих кілограмів здоровим способом.

Вони містять найбільше білків, є смачними, і саме вони допоможуть вам найбільше. Ви готові їх спробувати?

Насичені білками овочі: скажіть їм “так”

насичені білками овочі в раціоні
Перш ніж перерахувати 7 найкращих високобілкових овочів, які можна їсти, ми хочемо пояснити важливість білків для здорового схуднення.
  • Коли ми їмо багаті на білки продукти, ми отримуємо тривале відчуття ситості.
  • Це не відбувається, коли ми їмо прості вуглеводи або солодкі харчові продукти. У цих випадках ми відчуваємо ще сильніший голод.
  • Ще один факт, який треба враховувати, полягає в тому, що якщо ми не дбаємо про споживання білка, коли намагаємося схуднути, ми також втрачаємо м’язову масу.
  • Ви можете побачити це у багатьох людей, які, втративши вагу, зауважили, що їхні тіла стали м’якішими, а їхня шкіра – млявішою… Вони втратили велику кількість м’язової маси!
  • Необхідно пам’ятати, що білки вкрай важливі для формування м’язів і зменшення кількості жиру.
  • Також, коли ми їмо насичені білками овочі, ми спалюємо більше енергії, щоб їх переварити (термогенез).

Це посилює обмін речовин, щоб спалити більше жиру.

Як бачите, у них є багато переваг, однак не можна їх споживати в надміру. Ідеально було б об’єднати тваринні білки (наприклад, м’ясо індички) з високобілковими овочами, які ми тут перерахуємо для вас.

1. Шпинат

шпинат для схуднення
Шпинат – це один із листових зелених високобілкових овочів, які ми можемо їсти. Він містить має найбільше поживних речовин.
  • Це один із найбільш високобілкових овочів, він містить декілька незамінних амінокислот.
  • Крім того, він містить значні кількості фолієвої кислоти, марганцю, магнію, заліза, калію, кальцію, вітаміну А та вітаміну С.
  • Окрім високого вмісту білка, шпинат містить сполуки з великим антиоксидантним потенціалом, що також може зменшити запалення.

Ми пропонуємо зробити салат зі шпинату, полуниці та горіхів.

2. Настурція

Настурція – це рослина родини капустяних (як і броколі або брюссельська капуста), що має високий вміст білка.

  • Вона також містить багато мінералів (кальцій, марганець і калій), а також вітаміни А, В та С.
  • Однак важливо знати, що якщо відварити настурцію у воді, то вона втратить весь свій антиоксидантний потенціал. Тому їжте її сирою в салатах.

3. Люцерна

насичені білками овочі для схуднення
Ви раніше пробували люцерну? Вона додає унікальний дотик до страв, і вона майже не містить калорій, але містить багато поживних речовин.
  • Вона також містить вітаміни В, С і К, а також мінерали, такі як залізо, магній, фосфор, цинк та мідь.

Цікаво те, що люцерна дуже добре підходить для зниження рівня холестерину (ЛПНЩ), для зняття симптомів менопаузи та для запобігання остеопорозу.

Як тут встояти?

4. Китайська капуста

Вам сподобається китайська капуста. Вона не лише може допомогти вам правильно схуднути, але й також надасть усім стравам смачний і оригінальний дотик.

  • Вона містить велику кількість білка, а також кальцію, калію, марганцю, заліза і вітамінів А, С і К.
  • Крім того, завдяки своїм антиоксидантним властивостям вона може боротися з різними типами раку.

5. Спаржа

спаржа для схуднення
Спаржа добре відома тим, що містить багато поживних речовин. Наприклад, з 134 г спаржі ви отримуєте в середньому 2,9 г білка.
  • Це також чудове джерело вітамінів А, В, К, а також міді, марганцю, фосфору та магнію.
  • Вона також містить фруктоолігосахариди (FOS), які працюють як пребіотик для стимуляції росту корисних бактерій у нашому кишківнику.

Ви можете підготувати спаржу в духовці, на грилі, зварити або посмажити. У будь-якому разі це смачно й корисно.

6. Броколі

Броколі також дуже багата на білок, і ви можете насолоджуватися нею в сирому вигляді або приготованому.

  • Вона майже не містить калорій, дає відчуття ситості та велику кількість рослинних сполук та флавоноїдів, таких як кампферол.
  • Якщо ви відварите броколі на пару, ваша печінка буде дуже вдячна. У такий спосіб ви також можете знизити високий рівень холестерину.

7. Брюссельська капуста

брюсельська капуста для схуднення
  • Брюссельська капуста ідеально підходить для схуднення. Вона є хорошим джерелом білка, клітковини та вітамінів.
  • Крім того, цей високобілковий овоч корисний до вашого кишківника, адже він допомагає усунути шкідливі бактерії.

Ви можете приготувати її в духовці або на грилі. Вона є ідеальним гарніром для будь-якої страви.

Ці насичені білками овочі стануть у пригоді під час складання плану зі схуднення. Однак не забувайте також їсти м’ясо, яке містить тваринний білок, і доповнити свою дієту фізичними вправами.

Почніть сьогодні: схуднути правильно цілком можливо, додайте до свого раціону насичені білками овочі!



  • Cuenca Sánchez M., Navas Carrillo D., Orenes Piñero E., Controversies surrounding high protein diet intake: satiating effect and kidney and bone health. Adv Nutr, 2015. 6 (3): 260-6.
  • Hiel S, Bindels L, et al. Effects of a diet based in inulin-rich vegetables on gut health and nutritional behavior in heathy humans. American Journal of Clinical Nutrition. Junio 2019. 109 (6): 1683-1695.
  • Johra F. T, Bepari K. A, et al. A mechanistic review of beta-carotene, lutein, and zeaxanthin in eye health and disease. Antioxidants. Octubre 2020. 9 (11): 1046.
  • Russo R. O, Sánchez M. S. Los flavonoides en la terapia cardiovascular. Revista Costarricense de Cardiología. 2006. 8 (1).
  • Simonson W., Bcgp Fascp P., Should vitamin C routinely be given with oral iron supplements? Geriatr Nutr, 2019. 40 (3): 327-328.

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.