Рецепт торта без борошна, молока і цукру
З кожним днем з’являється все більше й більше людей, які дбайливо ставляться до того, що вони їдять, і хочуть обмежити вживання, наприклад, клейковини або лактози, що містяться в їжі. Інші продукти, такі як білий цукор, треба повністю виключити з дієти, оскільки вони є отрутою для здоров’я. Сьогодні ми відкриємо вам чудовий рецепт торта без борошна та цукру. Готуйте свої кулінарні книжки!У цій статті ми розкриємо рецепт торт а , який не містить борошн а , цукр у й молочн их продукт ів . Але все одно залишається смачним! Його дуже легко приготувати, а до його складу входять незвичні інгредієнти, які обов’язково вам сподобаються!
Борошно
Сьогодні борошно є невід’ємною складовою нашого раціону. У кожн ому прийом і їжі протягом дня ми вживаємо страву або продукт , як ий його містить: хліб, макаронні вироби, кондитерські вироби, піцу, млинці, печиво та інше.
Отже, не тільки людям з целіакією краще уникати борошна, тому що воно містить глютен, а всім нам варто мати інші альтернативи для його заміни. У цьому випадку ми можемо замінити борошно на нут, що може бути досить незвичним.
Борошно нуту часто вживають у деяких країнах, і в цьому рецепті ми будемо використовувати готовий нут, який має високу харчову цінність та містить білок. Це дуже смачний торт із використанням нуту!
Молочні продукти
Крім тих людей, які мають непереносимість лактози, інші також намагаються уникати молочних продуктів через те, що вони:
Цей тор т не містить у складі молок а , йогурт у чи масл а, і з цієї причини його легко засвоювати і він є корисним для здоров’я.
Цукор
Білий цукор абсолютно не потрібен для нашого раціону. Численні дослідження показали, що він є отрут ою , яка виводить мінерали та о кисл ює організм. А оскільки ми споживаємо його в значній кількості протягом дня, наше здоров’я погіршується.
У цьому рецепті торта ми замінимо білий цукор на підсолоджувач стевію, але також можна використовувати мед або сироп агави, оскільки обидва ці продукти є корисними.
Торт, багатий на білок
Більшість тортів зазвичай містять багато цукру, борошна або вершків, а цей торт багатий на біл о к завдяки нут у і яйця м, які він містить, що робить його дуже поживним, але не впливає на вагу. Навпаки, він буде чудовою стравою на сніданок чи закускою, або навіть десертом із низьким вмістом жиру.
Він ідеальн о підійде для дітей і спортсменів. А найдивовижніше, що ніхто не помітить, що він зроблений із нуту.
Рецепт торта без борошна та цукру
Інгредієнти
- 500 г (18 унцій) приготовленого нуту (можна використовувати той, який продають законсервованим і вже приготовленим у банках, або зробити його самостійно без солі)
- 2 склянки розтопленого чорного шоколаду, без цукру чи молока, або пропорційна кількість чистого порошку какао
- 4 яйця
- 2 столові ложки з гіркою рідкої стевії (без смаку і прозорого кольору) або 100 грам (3-1/2 унції) меду чи сиропу агави
- пів чайної ложки розпушувача
- 2 жмені очищених і нарізаних горіхів
- Додатково: кориця, кардамон, імбир, есенція ванілі
Спосіб приготування
Готувати торт надзвичайно легко й швидко. Для цього необхідно виконати такі дії:
- Розігрійте духовку до 180 градусів С (356 градусів за Фаренгейтом).
- Якщо ви хочете розтопити шоколад, зробіть це, використовуючи пароварку.
- Збийте яйця, потім додайте нут. Збивати потрібно ретельно, поки суміш не матиме однорідну текстуру. Якщо у вас є блендер або кухонний комбайн, зробити це буде набагато швидше.
- Додайте підсолоджувач, який ви вибрали і розпушувач.
- Нарешті додайте розтоплений шоколад або какао і подрібнені горіхи.
- Якщо ви хочете, можете додати спеції, щоб зовсім не відчувалося запаху нуту, що можна зробити завдяки шоколаду. Можна додавати будь-які компоненти для урізноманітнення смаку кожного разу під час приготування: корицю, кардамон, імбир, есенцію ванілі, цедру апельсина та інше.
- Підготуйте форму для кексу. Злегка намастіть сковороду маслом і посипте борошном, щоб уникнути прилипання.
Записуйте цей прекрасний рецепт торта без борошна до ваших кулінарних книг!
- Gómez Morales, Luis., Beltrán Romero, Luis Matías., García Puig, Juan. (2013). Azúcar y enfermedades cardiovasculares. http://scielo.isciii.es/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0212-16112013001000011
- Herrera, María José., Hermoso, Marcela., Quera, Rodrigo. (2009). Enfermedad celíaca y su patogenia. https://scielo.conicyt.cl/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0034-98872009001200012