Смачні страви зі шпинатом, які варто спробувати
Шпинат – листовий овоч, що належить до родини амарантових. Він виник у Персії. Сьогодні його вирощують на узбережжі та в помірному кліматі. Ви хочете спробувати смачні страви зі шпинатом?
Це дуже поживний овоч із багатьма перевагами для вашого здоров’я. Ось кілька його властивостей:
- Він низькокалорійний.
- Містить велику кількість вітамінів А, В9, К та фолієвої кислоти.
- Містить залізо, кальцій, фосфор і магній.
- Також містить флавоноїди, каротиноїди та велику кількість калію.
Чому треба їсти страви зі шпинатом?
Є незліченні причини їсти шпинат. Ось лише деякі з них!Шпинат:
- запобігає захворюванням очей
- підсилює імунну систему
- корисний для шкіри та слизових оболонок
- рекомендується під час вагітності та під час годування груддю, оскільки він містить фолієву кислоту
- усуває згустки крові
- покращує здоров’я кісток
- покращує травлення
На що ви чекаєте? Нижче ми розповімо вам про деякі смачні страви зі шпинатом. Експериментуйте на кухні! Не бійтеся додавати його до різних страв, він має аромат, який добре поєднується з іншими продуктами.
Не пропустіть: Оживіть тіло соком із груші, буряків і шпинату
Лазанья зі шпинатом
Якщо ви хочете вразити своїх гостей і приготувати страву, яка є і смачною, і поживною, лазанья – це ідеальний вибір.Інгредієнти
- локшина (250 г)
- шпинат (200 г)
- нарізані гриби (300 г)
- 2 зубчики часнику
- 1 цибуля
- 3 столові ложки оливкової олії (45 г)
- сіль і перець (за смаком)
- 1 келих білого вина (150 мл)
- сир (150 г)
- 1 зелений перець
- томатний соус
- білий соус
Приготування
- Спочатку відваріть локшину в підсоленій воді.
- Так само відваріть шпинат протягом 3 хвилин, а потім злийте.
- Поки локшина готується, потрібно очистити та нарізати часник.
- Далі потрібно обсмажити його на оливковій олії.
- Потім додайте шпинат і приправте.
- В іншій пательні смажте на оливковій олії половину нарізаної цибулі та гриби. Після розм’якшення додайте біле вино.
- Готуйте, поки вино не випарується і приправте спеціями.
- На останній столовій ложці оливкової олії потрібно обсмажити решту цибулі разом із нарізаним перцем.
- Потім додайте томатний соус і приправте сіллю та перцем.
- Після цього викладіть локшину як перший шар, покрийте шаром грибної суміші, а потім ще одним шаром локшини.
- Далі додайте шар шпинату та інший шар локшини.
- Потім додати перець і останній шар локшини.
- Покрийте білим соусом та сиром.
- Готуйте в духовці при 400 градусів протягом 20 хвилин. Смачного!
Салат із полуницею і шпинатом
Жоден прийом їжі не може обійтися без смачного салату. Ця смачна комбінація задовольнить ваші смакові рецептори солодким і кислим присмаком полуниці та шпинату.Інгредієнти
- шпинат (250 г)
- полуниця (200 г)
- козячий сир (250 г)
- горіхи (100 г)
- сік 4 лимонів (40 мл)
- 1 столова ложка оливкової олії (15 г)
- сіль і перець (за смаком)
Приготування
- Добре вимийте шпинат і полуницю.
- Розріжте навпіл полуницю та волоські горіхи.
- Потім наріжте сир на дрібні шматочки.
- Покладіть усі інгредієнти в миску.
- Потім зробіть заправку, змішавши оливкову олію, лимонний сік, сіль та перець.
- На завершення залийте салат заправкою й насолоджуйтеся.
Ми рекомендуємо прочитати: Смузі з дині, шпинату та винограду від втомлених м’язів
Солоний шпинат із шинкою
Багато людей не є шанувальниками зелених овочів. Але якщо ви поєднаєте їх з іншими інгредієнтами, ви навіть не помітите шпинат на вашій тарілці. Яйця та шинка – чудовий спосіб розпочати свій день, але шпинат дасть вам ту енергію, яка вам дійсно потрібна.Інгредієнти
- 1 кг шпинату
- шинка (200 г)
- 5 зубчиків часнику
- 1 столова ложка оливкової олії
- сіль
- 4 яйця
Приготування
- Обсмажте цілий часник зі шкіркою на оливковій олії.
- Потім додайте шпинат і сіль.
- Готуйте на низькому вогні 10 хвилин.
- Далі додайте шинку та обережно перемішуйте ще 5 хвилин.
- Нарешті додайте 4 збиті яйця.
Отже, які страви зі шпинатом ви приготуєте першими?
- Song, W., Strack, R. L., Svensen, N., & Jaffrey, S. R. (2014). Plug-and-play fluorophores extend the spectral properties of spinach. Journal of the American Chemical Society. https://doi.org/10.1021/ja410819x
- Ozkan, I. A., Akbudak, B., & Akbudak, N. (2007). Microwave drying characteristics of spinach. Journal of Food Engineering. https://doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2005.10.026
- Roberts, J. L., & Moreau, R. (2016). Functional properties of spinach (Spinacia oleracea L.) phytochemicals and bioactives. Food and Function. https://doi.org/10.1039/c6fo00051g