Вечері, що допоможуть спалювати жир
Вечеря є ключовим прийомом їжі. Багато дієтологів підкреслюють важливість вечері при дотриманні здорової дієти, яка не призводить до збільшення ваги. Контроль за споживанням калорій, вибір найбільш вдалих продуктів у вечірній час допоможе вам схуднути у природній спосіб. Хочете дізнатись більше?
Здорова та збалансована вечеря допоможе вам не тільки виглядати краще фізично, але й також допоможе вам відпочивати краще вночі і досягти вищої якості життя. Іноді ми робимо дуже серйозні помилки. Ми їмо мало протягом дня, а потім їмо нашу “основну страву” у вечірній час. Або часом ми відмовляємось від вечері, тому що маємо велике бажання швидко схуднути. Дієтологи кажуть, що саме в цьому і помилка. Ви повинні харчуватись правильно і не відмовлятись від жодного прийому їжі протягом дня. Проте, переконайтеся, що ваша їжа під час кожного прийому збалансована, і дізнайтесь, які продукти найкраще мати у вашому раціоні. Давайте поглянемо.
Важливість вечері для процесу схуднення
Чому це так важливо? Що ми повинні завжди пам’ятати?
- Вечеря повинна забезпечувати 15-20% від ваших щоденних потреб в енергії. Тут необхідно пам’ятати про важливість збалансованого розподілу калорій протягом дня. А саме в час доби, коли ми вечеряємо, ми фізично потребуємо найменшу кількість калорій.
- Більшість населення планети зазвичай споживає легкий сніданок та ленч. А це помилка. Постійний поспіх, робота та виконання різного роду обов’язків іноді надто сильно виснажують нас і ми приходимо додому дуже голодним. Так, в кінцевому підсумку, ми починаємо готувати велику і калорійну вечерю.
- Ще одна помилка, яку ми можемо легко робити полягає в тому, що ми не їмо вечері взагалі. Це призводить до значного зниження рівня цукру в крові, а стан гіпоглікемії знижує метаболізм. Це, в свою чергу, призводить до значного зменшення кількості калорій, які ви спалюєте. Ви також будете почувати себе більш збудженими і, безумовно, споживатимете набагато більше їжі протягом дня.
- Вечеря – останній прийом їжі протягом дня. Якщо ви харчуєтесь правильно, то у вас прийоми їжі протягом усього дня добре збалансовані. Достатня кількість білків і дуже невелика кількість жирів в значній мірі допоможуть належному функціонуванню вашого організму, а саме правильному обміну речовин.
- “Перекусити” замість вечері? – Ні в якому разі! Якщо ви перекушуватимете мискою каші, чи навіть лише парою шматочків фруктів, це може призвести до швидкого набирання ваги. Так крупи мають клітковину, але вони також містять багато цукру. Те ж саме можна сказати і про фрукти. Дієтологи зазначають, що споживання лише тільки фруктів замість повноцінної вечері може призвести до проблем з травленням, але аж ніяк не допоможе втрачати вагу.
Вечері, які допомагають спалювати жир
День 1
– Сік одного маленького буряка та одного середнього яблука: такий напій очищує та насичує.
– Смажена куряча грудка з лимонним соком: білки, що містяться в пісному м’ясі, такому як курятина або індичатина, стимулюють обмін речовин в процесі травлення, в результаті чого ви витрачаєте більше енергії вже в процесі травлення (30% калорій, які вони містять). Якщо ви також додасте до страви такий антиоксидант як лимонний сік, то таке поєднання буде ідеальним для вашого здоров’я.
– Грецький йогурт з корицею. Це може вас здивувати, проте, грецький йогурт має багато білків і допомагає спалювати калорії. Звичайно, непогано було б також додати корицю до цієї суміші, тому що тільки одна чайна ложка кориці в день, що змішується з їжею, дозволить прискорити перетворення цукру на 20%, що також призведе до зниження рівня цукру в крові. Ніколи не забувайте про це.
День 2
– Сік ананаса
– Тарілка рису із цільного зерна з грибами та перцем (або пряним перцем): чилі, каєнський чи гострий перець знижує рівень ліпідів в організмі і запобігає кількісному росту жирових клітин. Гриби містять йод і добре впливають на функціонування щитовидної залози, а також сприяють активному спалюванню жирів.
День 3
– Червоний салат (з насичуючих, сечогінних продуктів, які допомагають спалювати жир)
- 150 грам буряка, нарізаного невеликими шматочками
- 100 грам нарізаної кубиками моркви
- 1 стебло селери
- 2 помідори, нарізані кубиками
- 50 грам цибулі, нарізаної кубиками
- Приправа з апельсинового соку, одної столової ложки оливкової олії та перцю
– Одна порція смаженої індички
День 4
– Суп із селери: селера – це рослина, яка має не тільки сечогінні властивості, це також відмінний тонізуючий засіб, багатий солями калію, хлору, міді, сірки, кальцію і натрію. Як сечогінний засіб селера виводить сечову кислоту з організму.
– Салат з шпинату та індички
- 50 грам шпинату
- 1 грудка індички, нарізана на шматочки
- 2 зубчики подрібненого часнику
- Приправа з однієї столової ложки яблучного оцту і оливкової олії
– Одна маленька чашка винограду
День 5
– Салат з апельсинів та моркви
- Салат, нарізаний невеликими смужками
- 100 грам тертої моркви
- 50 грам цибулі, нарізаної кубиками
- 1 апельсин, розрізаний на шматки
- Приправа з соку одного лимона, 1 столової ложки оливкової олії, солі та перцю
– Філе хека: багате на омега-3 та жирні кислоти, які активізують обмін речовин.
День 6 (не обов’язково)
– Холодний борщ чи холодний суп з буряка
Інгредієнти
- Сіль і перець за смаком
- 2 Лимони
- 2 столові ложки цукру
- 1 кілограм буряка
- Свіжі трави
Приготування
– Витисніть сік лимонів.
– Очистіть та наріжте буряк. Варіть у великій кількості підсоленої води. Доведіть до кипіння.
– Злийте кип’ячену воду.
– Тушкуйте буряк, повільно додаючи воду в якій буряк варився.
– Додайте сіль, перець, лимонний сік та цукор.
Протягом декількох днів, ви можете використовувати дієту представлену тут, комбінуючи всі згадані інгредієнти так, як вам подобається. Рекомендуємо також завжди додавати до страв сирі овочі (особливо це стосується шпинату). Сирі овочі ще більше підвищують метаболізм і містять травні ферменти, які можуть бути втрачені в процесі приготування. Також пам’ятайте, що необхідно триматися подалі від газованих напоїв та замінити їх водою. І нарешті, пам’ятайте, що ви повинні їсти не пізніше ніж за 2 години перед сном.
- Zhao Z., Yin Z., Zhao Q., Red and processed meat consumption and gastric cancer risk: a systematic review and meta analysis. Oncotarget, 2017. 8 (18): 30563-30575.
- Chang KH., Cheng ML., Chiang MC., Chen CM., Lipophilic antioxidants in neurodegenerative diseases. Clin Chim Acta, 2018. 485: 79-87.