Як відмити кухонне приладдя натуральними спобами
На полицях магазинів сьогодні можна знайти безліч мийних засобів, які допомагають видалити жир, їжу та всі види бактерій, а також зберегти ваше кухонне приладдя в гарному стані на довгі роки. Втім, багато з таких засобів містять хімічні сполуки, які можуть подразнювати шкіру та спричиняти алергічні реакції та інші проблеми зі здоров’ям.
Хороша новина в тому, що не завжди потрібно викидати шалені суми грошей на хімічні продукти для видалення жиру та прилиплої до кухонного приладдя їжі. Ми хочемо поділитися деякими рецептами засобів, які допоможуть позбутися від накопиченого бруду та натуральним способом очистять кухонне приладдя без шкоди для довкілля.
Кухонне приладдя та способи догляду за ним
Видаляємо жир зі сковорідки
Для видалення жиру, який назбирався на сковорідках, розріжте одну картоплину середнього розміру навпіл та почистіть її. Зріз картоплі посипте харчовою содою і використовуйте як губку, щоб відчистити дно сковорідки. Ви одразу ж помітите результати.
Для кращого ефекту у процесі чистки варто відрізати брудну частину картоплі та знову насипати соди на решту.
Вичищаємо середину сковорідки
Для видалення залишків їжі та жиру зсередини сковорідки візьміть сухий чайний пакетик та потріть ним жир. За декілька секунд ви помітите, що жир почав розчинятися. Вам може знадобитися два чи три пакетики чаю, тому старайтеся купувати для цього дешевший чай.
Чистимо зовнішню сторону сковорідки
Для видалення жиру із зовнішнього боку візьміть ще одну сковордку, більшу за розміром, ніж та, яку ви хочете відчистити, і покладіть 5 неї 4-5 столових ложок харчової соди та трохи води. Помістіть меншу сковорідку всередину більшої і поставте на маленький вогонь на 30 хвилин.
Після цього ви зможете без зайвих зусиль видалити застарілий жир. Цей метод потребує трохи більше часу, ніж попередні, але це один з найефективніших способів видалення налиплого жиру зі сковорідок.
Зробіть екологічно чисту рідину для миття посуду власноруч
Вам чудово підійде ця екологічно чиста рідина для миття посуду, адже вона зробить його чистим, як новим. У цьому засобі поєднані в’яжучі властивості солі та дезінфікуючі переваги яблучного оцту та лимона. Він вбиває бактерії, видаляє жир та неприємні запахи, щоб посуд був чистим і його можна було знову використовувати.
Інгредієнти
- 3 лимона
- ⅔ склянки солі
- ½ склянки білого оцту
- 1 склянка води
- 2 столові ложки ополіскувача для посудомийних машин
Як його приготувати?
- Помийте та поріжте нечищені лимони на маленькі шматочки.
- Насипте подрібнений лимон та сіль у блендер та добре збийте. Потім додайте оцту, води та ополіскувача та перебийте на високій швидкості протягом декількох хвилин, поки все не перемішається.
- Поставте суміш у каструлі на середній вогонь десь на 15 хвилин, постійно помішуйте дерев’яною ложкою, аби рідина не загусла.
- Перелийте суміш у миску та дайте охолонути. Після охолодження вона може стати досить густою.
- Потім перелийте в контейнер з кришкою та зберігайте у холодильнику.
- Використовуйте як звичайний засіб для миття посуду (дві столові ложки).
Як ви вже бачите, мити посуд натуральними засобами дуже просто та справді економно. У вас не виникатиме проблем зі здоров’ям, які можуть спричинити жорсткі хімічні продукти, крім шкоди, яку вони завдають довкіллю. Спробуйте ці альтернативні методи миття кухні та кухонного приладдя і поділіться своїми враженнями.
-
Hernandez Perez, J., & García Viada, M. (2003). Intoxicaciones por productos domésticos e industriales. Jano.
-
Romero, R. (2006). Detergentes con o sin fosfatos. Técnica Industrial.
-
Heredia Avalos, S. (2006). EXPERIENCIAS SORPRENDENTES DE QUÍMICA CON INDICADORES DE pH CASEROS. Rev. Eureka. Enseñ. Divul. Cien. https://doi.org/http://dx.doi.org/10.25267/Rev_Eureka_ensen_divulg_cienc.2006.v3.i1.07
- Prasad, A.G.D., Pushpa, H.N. (2007).Antimicrobial activity of potato peel waste. https://www.researchgate.net/publication/285856839_Antimicrobial_activity_of_potato_peel_waste
- VV.AA. (2000).The mode of antimicrobial action of the essential oil of Melaleuca alternifolia (tea tree oil). https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10735256
- VV.AA. (2018).Antimicrobial activity of apple cider vinegar against Escherichia coli, Staphylococcus aureus and Candida albicans; downregulating cytokine and microbial protein expression. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5788933/