5 корисних продуктів, якими ви можете зловживати

29 січня, 2019

Більшість з нас, напевно, знає, яку їжу треба їсти, щоб схуднути та залишатися здоровими, і коли ми сідаємо на дієту, ми забиваємо такою їжею наш холодильник. Але чи можна переборщити чимось хорошим? Так! І те ж саме стосується здорового харчування – насправді ми можемо зловживати ним. Ось 5 корисних продуктів, які ви можете споживати в надлишку!

Список корисних продуктів, якими ви можете зловживати

  1. Зернові

    Ви знаєте, що ви повинні триматися осторонь від солодких зернових і замість цього обирати зернові, основним інгредієнтом яких є цілісні зерна. Тим не менш, занадто часте споживання цільнозернових культур з великої миски може принести з собою надлишкові калорії. Це велика проблема, якщо це цільні зернові, наприклад, мюслі. Насправді, дуже легко споживати сотні калорій за раз, не усвідомлюючи цього.

  2. Сухофрукти
    різні горіхи

    Всім відомо, що сухофрукти – це дуже корисна їжа. Вони містять корисні жири, а також допомагають втамувати голод. Тим не менш, дуже легко переїсти сухофруктів, наприклад, волоських горіхів, особливо якщо ви їсте їх прямо з великої ємності. Рекомендована доза сухофруктів  – 1 унція, тобто жменя (розміром з м’яч для гольфу).

  3. Оливкова олія

    Зелений салат із заправкою з оливковою олією дуже корисний. Це правда. Зелені овочі дуже поживні, а оливкова олія містить мононенасичені жири, які є корисними жирами, які добре впливають на роботу серця. Але ви повинні пам’ятати, що оливкова олія містить калорії, принаймні, 100 калорій в кожній столовій ложці. Тому, хоча її слід споживати, ви не повинні споживати її занадто багато. Рекомендована доза оливкової олії: 1-2 столові ложки, кількість, яка заповнить чарку.

  4. Хумус

    Хумус або пюре гарбанзо – дуже корисна закуска. Хумус містить білки і корисні жири, а свіжі овочі, змочені в хумусі ідеально підходять для закуски. Тим не менш, його дуже легко переїсти, особливо якщо ви купуєте великі діжки хумусу. Рекомендоване споживання цього продукту становить близько 2 столових ложок хумусу для закуски.

  5. Свіжий апельсиновий сік
    апельсиной сік

    Сік корисний для здоров’я, тому що він містить плоди і поживні речовини. Однак існує проблема споживання занадто великої кількості цукру і набагато меншої кількості клітковини, ніж з цілого плоду. Краще з’їсти цілий апельсин, ніж випити склянку соку. В результаті, ви отримаєте більше клітковини, а завдяки жуванню будете споживати менше калорій. Щоб свіжий апельсиновий сік був корисним, розмір порції має становити до 200 грам.

  • Lean Michael E.J. (2015). Principles of Human Nutrition. Medicine.
  • Nestle Marion (2006). What to Eat. New York: North Point Press (Farrar, Straus and Giroux).