5 корисних продуктів, якими ви можете зловживати
Більшість з нас, напевно, знає, яку їжу треба їсти, щоб схуднути та залишатися здоровими, і коли ми сідаємо на дієту, ми забиваємо такою їжею наш холодильник. Але чи можна переборщити чимось хорошим? Так! І те ж саме стосується здорового харчування – насправді ми можемо зловживати ним. Ось 5 корисних продуктів, які ви можете споживати в надлишку!
Список корисних продуктів, якими ви можете зловживати
Зернові
Ви знаєте, що ви повинні триматися осторонь від солодких зернових і замість цього обирати зернові, основним інгредієнтом яких є цілісні зерна. Тим не менш, занадто часте споживання цільнозернових культур з великої миски може принести з собою надлишкові калорії. Це велика проблема, якщо це цільні зернові, наприклад, мюслі. Насправді, дуже легко споживати сотні калорій за раз, не усвідомлюючи цього.
Сухофрукти
Всім відомо, що сухофрукти – це дуже корисна їжа. Вони містять корисні жири, а також допомагають втамувати голод. Тим не менш, дуже легко переїсти сухофруктів, наприклад, волоських горіхів, особливо якщо ви їсте їх прямо з великої ємності. Рекомендована доза сухофруктів – 1 унція, тобто жменя (розміром з м’яч для гольфу).
Оливкова олія
Зелений салат із заправкою з оливковою олією дуже корисний. Це правда. Зелені овочі дуже поживні, а оливкова олія містить мононенасичені жири, які є корисними жирами, які добре впливають на роботу серця. Але ви повинні пам’ятати, що оливкова олія містить калорії, принаймні, 100 калорій в кожній столовій ложці. Тому, хоча її слід споживати, ви не повинні споживати її занадто багато. Рекомендована доза оливкової олії: 1-2 столові ложки, кількість, яка заповнить чарку.
Хумус
Хумус або пюре гарбанзо – дуже корисна закуска. Хумус містить білки і корисні жири, а свіжі овочі, змочені в хумусі ідеально підходять для закуски. Тим не менш, його дуже легко переїсти, особливо якщо ви купуєте великі діжки хумусу. Рекомендоване споживання цього продукту становить близько 2 столових ложок хумусу для закуски.
Свіжий апельсиновий сік
Сік корисний для здоров’я, тому що він містить плоди і поживні речовини. Однак існує проблема споживання занадто великої кількості цукру і набагато меншої кількості клітковини, ніж з цілого плоду. Краще з’їсти цілий апельсин, ніж випити склянку соку. В результаті, ви отримаєте більше клітковини, а завдяки жуванню будете споживати менше калорій. Щоб свіжий апельсиновий сік був корисним, розмір порції має становити до 200 грам.
- Rebello CJ., O’Neil CE., Greenway FL., Dietary fiber and satiety: the effects of oats on satiety. Nutr Rev, 2016. 74 (2): 131-47.
- Zhang X., Guan T., Yang B., Chi Z., Wang ZY., Gu HF., A novel role for zinc transporter 8 in the facilitation of zinc accumulation and regulation of testosterone synthesis in Leyding cells of human and mouse testicles. Metabolism, 2018. 88: 40-50.
- Pelucchi C., Bosetti C., Galeone C., La Vecchia C., Dietary acrylamide and cance risk: an updated meta analysis. Int J Cancer, 2015. 136 (12): 2912-22.
- Gianfredi V., Salvatori T., Villarini M., Moretti M., Nucci D., Realdon S., Is dietary fibre truly protective against colon cancer? A systematic review and meta analysis. Int J Food Sci Nutr, 2018. 69 (8): 904-915.