Карамелізовані реберця: унікальні смачні рецепти

Страви, які запропоновані тут, легко приготувати. Готування їжі більше не буде нудною справою, а принесе задоволення. Насолоджуйтеся разом зі своєю сім'єю та друзями. Вам сподобаються ці карамелізовані реберця.
Карамелізовані реберця: унікальні смачні рецепти

Останнє оновлення: 13 січня, 2019

Карамелізовані реберця стали дуже популярною стравою завдяки своєму вишуканому солодкому смаку. Реберця, запечені або смажені на грилі, – це зазвичай солона страва, але завдяки солодкості інших інгредієнтів вона смакує по-особливому.

Один із найкращих способів здивувати свою сім’ю та друзів – приготувати ці вишукані страви. Це також найкращий спосіб провести неділю або будь-який вихідний із близькими.

Ви можете потушити, запекти або приготувати реберця на грилі. Все залежить від ваших уподобань. Ми рекомендуємо останній варіант, адже так ребра отримують копчений смак, який порадує всіх.

Ребра абсолютно відрізняються від інших частин свинини. Вони містять вітаміни, калорії, білки, кілька грамів жиру, але найкраще те, що в них не так багато вуглеводів.

Ця страва має чудові поживні властивості, тому що для досягнення карамелізованого ефекту можна використовувати різні види фруктів, а також мед. Коротко кажучи, вам не потрібно використовувати рафінований цукор.

Для приготування цих страв потрібні такі фрукти, як яблука, груші, ананас, банани та лимони (для кислого присмаку). Дізнайтеся, як зробити карамелізацію, щоб використовувати її в інших стравах.

Рецепти карамелізованих ребер

1. Карамелізовані реберця з ананасом

 Карамелізовані реберця з ананасом

Інгредієнти

  • 1,5 склянки води
  • 3 чайні ложки солі (15 г)
  • 2 свинячі ребра (2 кг)
  • 1 чашка ананасу (225 г)
  • 5 столові ложки соєвого соусу (75 мл)
  • 2 чайні ложки порошку імбиру (10 г)
  • 1 фіолетова цибуля, нарізана на дрібні шматочки (100 г)
  • 4 ложки цукру (60 г)

Приготування

  • Спочатку дуже добре промийте реберця, відокремте і покладіть у каструлю.
  • Далі додайте фіолетову цибулю, порошок імбиру та 3 чайні ложки солі.
  • Потім додайте воду і поставте в піч, встановивши низьку температуру.
  • Щойно закипить, додайте цукор. Ви можете використовувати трохи більше, якщо бажаєте, щоб страва була солодшою.
  • Потім злийте надлишок води, щоб полегшити карамелізацію страви та додайте шматочки ананаса і соєвий соус.
  • Постійно перемішуйте на слабкому вогні, аж доки суміш загустіє. Подавайте на стіл з улюбленим гарніром.

2. Карамелізовані реберця з бананом

 Карамелізовані реберця з бананом
Якщо ви шукаєте натуральний карамелізований дотик, ми рекомендуємо банан. Цей фрукт разом з іншими інгредієнтами ідеально підходить для того, щоб надати вам той унікальний присмак.

Рекомендуємо готувати цю страву на грилі.

Інгредієнти

  • сік 1 лимона (5 мл)
  • 3 свинячі ребра (3 кг)
  • 4 чайні ложки солі (20 г)
  • 1 зубчик часнику (15 г)
  • 3 чайні ложки орегано (15 г)
  • 5 столові ложки оливкової олії (75 мл)
  • 3 столові ложки бананового варення (45 мл)

Приготування

  • Перше, що потрібно зробити в цьому рецепті, – переконатися, що ребра не мають жиру або шкіри.
  • Потім замаринуйте їх у суміші з подрібненим часником, орегано і оливковою олією.
  • Посипте ребра сіллю.
  • Розігрійте гриль, покладіть ребра кістками вниз.
  • Коли стануть коричневими, поверніть їх, щоб вони підсмажилися з іншого боку.
  • Потім зніміть їх з гриля і дайте їм охолонути 5 хвилин.
  • Після цього змішайте бананове варення з лимонним соком і нанесіть цю суміш по обидва боки ребер.
  • Знову поверніть на гриль, щоб реберця карамелізувалися. Знадобиться ще десь 5 хвилин.
  • Розріжте ребра смужками. Подавайте і насолоджуйтеся!

3. Карамелізовані реберця з медом

 Карамелізовані реберця з медом
Вірте чи ні, мед в поєднанні з іншими інгредієнтами надає ребрам унікальний присмак.

Навчіться карамелізувати або глазурувати страви з невеликими зусиллями, виконавши ці кроки:

Інгредієнти

  • 1 свиняча грудина (1 кг)
  • 1 столова ложка солі (15 г)
  • 6 столових ложок меду (90 мл)
  • 1 чайна ложка перцю (5 г)
  • 1/2 чайної ложки кориці (3 г)
  • 1/2 ложки часнику (7 г)
  • 3 столові ложки цукру (45 г)

Приготування

  • Спочатку відокремте ребра від грудини.
  • У окремій мисці приготуйте суміш з цукру, солі, часнику, перцю та кориці.
  • Потім покладіть ребра в деко та покладіть зверху попередньо зроблену суміш. Накрийте алюмінієвою фольгою.
  • Поставте ребра в духовку, при температурі близько 180° С на 20-30 хвилин.
  • Потім в окремій мисці змішайте мед з соєвим соусом, щоб отримати карамелізований соус.
  • Вийміть ребра з духовки. Нанесіть на них мед і соєвий соус.
  • Поставте їх у духовку знову на 10 хвилин.
  • Вийміть ребра, залиште трохи охолонути на 5 хвилин і подавайте на стіл.



Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.