Кокосова олія для профілактики жирової хвороби печінки

· Вересень 2, 2016
А ви знали, що кокосова олія є надзвичайно корисною для печінки? А ще цей неймовірний продукт стимулює схуднення та сприяє усуненню розладів травлення.

Кокосову олію часто називають “еліксиром життя”, адже вона є чудовим засобом як для внутрішнього, так і для зовнішнього догляду за організмом. Попри те, що раніше її вважали шкідливим продуктом, чисельні сучасні дослідження заперечують цей факт. Сьогодні нам відомо, що кокосова олія для профілактики деяких хвороб є просто незамінною, адже вона містить величезну кількість жирних кислот, що сприяють покращенню загального самопочуття людини. 

У цій статті ми розповімо про властивості кокосової олії, завдяки яким вона має здатність боротися з різноманітними розладами внутрішніх органів, зокрема із жировою хворобою печінки.

Кокосова олія для здоров’я печінки

Перш за все, радимо вам негайно придбати кокосову олію. Зробити це можна у будь-якій аптеці чи в магазині з натуральними продуктами, адже саме там вам зможуть гарантувати органічне походження продукту.

Кокосову олію почали використовувати ще багато століть тому в Азії та Тихоокеанському регіоні для лікування різноманітних захворювань та догляду за шкірою і волоссям.

Після того, як дослідження довели, що кокосова олія є безпечною для серця, вона набула шаленої популярності у всьому світі. Вчені виявили, що у кокосовій олії не міститься жодних шкідливих для організму речовин. Отже, ми радимо вам також розпочати регулярно користуватися цим натуральним засобом, проте не варто ним зловживати.

  • Кокосова олія є видом насиченого жиру, який є необхідним для правильної роботи організму. Нехай вас не лякає слово “жир”, адже будь-якому організму необхідні жирні кислоти.
  • Жирні кислоти, що містяться у кокосовій олії, є середньоланцюговими. Більшість жирів є довголанцюговими, а це шкідливо для здоров’я, зокрема через рівень холестерину в організмі. На противагу цьому, кокосова олія є надзвичайно корисним продуктом для серця та печінки.
  • У цій олії міститься лауринова кислота – сполука, яка сприяє зниженню рівня холестерину в організмі та нормалізації кров’яного тиску.

Окрім цього, кокосова олія багата на вміст антиоксидантів, завдяки чому вона має здатність захищати печінку від негативної дії вільних радикалів та виводити з організму токсини.

Кокосова олія для зменшення симптомів жирової хвороби печінки

кокосова олія

Кокосова олія допомагає зменшувати запальний процес та здуття, які є звичними симптомами жирової хвороби печінки. Цей натуральний засіб допоможе не лише знизити рівень навантаження на печінку, але й перешкоджатиме накопиченню жирів в організмі. Повірте, ця олія є неймовірно ефективною!

Завдяки своїм противірусним, антибактеріальним та протигрибковим властивостям кокосова олія має здатність боротися з багатьма проблемами печінки, прискорюючи при цьому метаболізм.

Проведені дослідження довели, що регулярне вживання кокосової олії (одна столова ложка щодня) захистить печінку від негативного впливу алкоголю. Учені дійшли висновку, що олія кокосу має здатність піклуватися про печінку та покращувати її стан, забезпечуючи при цьому організм людини неймовірним приливом енергії.

Кокосова олія – енергетик для організму

Олія кокосу володіє здатністю насичувати організм енергією, коли людина почувається знесиленою. Саме постійне відчуття втоми часто турбує людей з розладами печінки чи напруженим ритмом життя.

Коли печінка занадто багато працює та накопичує велику кількість токсинів, вона швидко перевтомлюється. Проте, якщо ви вживатимете регулярно по одній столовій ложці кокосової олії, печінка почне розбивати увесь накопичений жир та перетворювати його на вуглеводи, які і є джерелом енергії.

  • Більшість спортсменів регулярно вживають кокосову олію, додаючи цей натуральний продукт до спортивних напоїв та смузі.
  • Вам слід пам’ятати, що при збалансованому та правильному харчуванні кокосова олія сприяє схудненню.
  • Чим більше у вас енергії, тим швидшим буде ваш обмін речовин. А якщо з метаболізмом все гаразд, ви почуватиметесь сповненими енергії протягом всього дня. Сподіваємось, це стимулюватиме вас більше займатися спортом, дотримуватися принципів правильного харчування і скидати зайві кілограми.

Кокосова олія для покращення травлення

кокосова олія для покращення травлення

Олія кокосу має здатність покращувати роботу травної системи, стимулюючи тим самим засвоєння вітамінів та розчинних жирів.

Мінерали та амінокислоти, які містяться у кокосовій олії у великих кількостях, допомагають боротися з численними розладами травної системи, включно з виразками та синдромом роздратованого кишечника.

Ще один цікавий факт про кокосову олію: насичені жири, що містяться у олії кокосу, володіють антимікробними властивостями. Саме вони допомагають боротися з хвороботворними бактеріями, грибком та паразитами, які можуть спричинити розлади травлення та інші проблеми зі здоров’ям.

Рекомендована денна норма кокосової олії та можливі побічні ефекти

  • Лікарі рекомендують щодня вживати по одній столовій ложці кокосової олії натщесерце (приблизно 15 г).
  • Головний побічний ефект, який може виникнути при вживанні олії кокосу – це нудота та розлад шлунка. У кожної людини на цей продукт реакція може бути різною, тож радимо вам спостерігати за своїм організмом.
  • Якщо вам важко з’їсти за один раз одну столову ложку олії, розділіть її на три порції по чайній ложці (по 5 г), які ви можете з’їсти протягом дня. Усе залежить від вподобань і можливостей, проте найголовніше – не зловживайте цим продуктом та не забувайте споживати його регулярно для досягнення найкращого ефекту.