Смачні страви з горіхами, які варто спробувати

Травень 2, 2019
Горіхи стануть чудовим вибором для тих, хто хоче надати солодкого відтінку основним солоним стравам, а також приготувати унікальні страви з оригінальним смаком. Неодмінно спробуйте приготувати ці смачні страви з горіхами на своїй кухні!

Страви з горіхами – це той незначний на перший погляд, проте воістину чудовий вид задоволення, яким можна насолоджуватися у будь-який зручний момент. Власне, дуже часто ці страви припасають для особливих випадків, адже вони є вишуканими та напрочуд апетитними. Утім, ми рекомендуємо не відкладати приготування страв з горіхів на потім, натомість спробуйте вживати їх якомога частіше.

Ні для кого не таємниця, що горіхи містять велику кількість незамінних для гарного самопочуття та здоров’я поживних речовин. До того ж ці корисні ласощі не містять багато вуглеводів. Саме тому не варто перейматися, що наявність горіхів у щоденному раціоні призведе до набору зайвих кілограмів.

Сподіваємося, віднині ви почнете регулярно вживати страви з горіхами, не переймаючись через свою фігуру.

Поживні та смачні страви з горіхами: прості рецепти

Салат з індичкою, яблуками та горіхами

страви з горіхами та яблуками

Інгредієнти (розраховано на 2-3 порції):

  • 1 упаковка шпинату (500 г)
  • 2 червоні яблука
  • 1 склянка асорті горіхів (150 г)
  • 1/4 склянки козячого сиру (50 г)
  • 1 склянка індичої шинки (150 г)
  • приправи: солодка гірчиця, чорний перець, сіль, оливкова олія.

Спосіб приготування:

  1. Перш за все ретельно помийте та висушіть шпинат. Помістіть його в салатну миску та відкладіть вбік на час приготування інших інгредієнтів.
  2. Наріжте яблука методом жульєн (шкірку знімати із фруктів не потрібно).
  3. В окремій посудині приготуйте заправку для салатів. Для цього змішайте солодку гірчицю, оливкову олію, сіль та чорний перець. Ретельно перемішайте всі інгредієнти ложкою та відставте їх на якийсь час вбік.
  4. Наріжте індичу шинку маленькими кубиками та насипте її поверх шпинату.
  5. Потім наріжте козячий сир тонкими пластинками та додайте його в салатницю.
  6. Зверху на сир, шпинат та шинку налийте заправку та добре перемішайте салат. Смачного!

Кус-кус з горіхами та кримською цибулею

Інгредієнти (розраховано на 2-3 порції):

  • оливкова олія
  • 1/2 кримської цибулини
  • морська сіль
  • 2 склянки кус-кусу (200 г)
  • 1 невеликий цукіні
  • 2 столові ложки родзинок (30 г)
  • 1 червоний і 1 зелений болгарський перець
  • 2 склянки овочевого або курячого бульйона (400 мл)
  • асорті горіхів (мигдаль, арахіс, фісташки, ліщина)
  • на бажання: суміш мелених перців, карі, фініки, сушені персики або кунжут.

Спосіб приготування:

  1. Налийте бульйон в невелику каструлю та помістіть її на середній вогонь.
  2. Щойно вода почне закипати, додайте в каструлю кус-кус та одну столову ложку оливкової олії. Повільно перемішайте крупу кілька разів та зачекайте, доки кус-кус почне всотувати в себе бульйон. Не забувайте, що ідеальні пропорції для приготування цієї страви – це дві склянки бульйона на одну склянку кус-куса.
  3. Щойно крупа буде готова, зніміть каструлю з вогню та залиште кус-кус охолоджуватися до кімнатної температури.
  4. Тим часом ретельно помийте цукіні та зніміть з нього шкірку. Наріжте овоч маленькими кубиками. Те саме потрібно зробити з цибулею та перцями.
  5. Розігрійте сковорідку на великому вогні, налийте краплину оливкової олії та додайте всі овочі. Тушкуйте овочі до м’якості.
  6. Щойно цибуля підсмажиться до золотавої скоринки, додайте до овочів горішки та трохи морської солі. Через 2-3 хвилини зменште вогонь до мінімального. Дозвольте овочам протушкуватися у власному соці впродовж 1-2 хвилин, після чого зніміть сковорідку з плити.
  7. Помістіть готовий кус-кус у прозору тарілку для подачі та додайте до нього суміш із горіхів та овочів. За допомогою ложки ретельно перемішайте всі інгредієнти.
  8. Перед подачею прикрасьте готову страву родзинками.

Карпачо з цукіні та сухофруктами

карпачо з горіхами та сухофруктами

Інгредієнти (розраховано на 2 порції):

  • оливкова олія
  • лимонний сік
  • 3 цукіні
  • 1 1/4 склянки сиру пармезан (250 г)
  • 1 склянка мигдальних пластівців (150 г)
  • приправи: сіль, чорний та каєнський перець.

Спосіб приготування:

  1. Ретельно помийте цукіні та зніміть з овоча шкірку. Після цього поріжте цукіні на тоненькі шматочки.
  2. Окремо наріжте тоненькими смужками пармезан. На бажання ви також можете натерти сир на терці.
  3. В невеликій посудині змішайте оливкову олію та лимонний сік зі спеціями.
  4. Помістіть нарізані цукіні у глибоку салатницю. На кожен шматочок цукіні помістіть слайс сиру пармезан та додайте трохи мигдальних пластівців.
  5. В кінці приготування полийте страву заправкою з лимонним соком, олією та спеціями. Подавати карпачо з цукіні краще одразу.

Як бачите, ці страви з горіхами є дуже простими у приготуванні, проте всі вони мають витончений та унікальний смак. Безсумнівно, додавши до страв трохи горіхів, ви не лише зробите їхню консистенцію хрусткою, але і надасте стравам солодкуватого відтінку. За допомогою цього простого продукту ви зможете насолоджуватися неймовірними стравами.

Не зволікайте і неодмінно спробуйте приготувати ці поживні та смачні страви з горіхами. Повірте, ви не пожалкуєте!

  • Baumgarten, H., & Baur, X. (2009). Der Einsatz von Brommethan bei der Containerbegasung und Techniken zur Emissionsreduzierung. Zentralblatt Fur Arbeitsmedizin, Arbeitsschutz Und Ergonomie. https://doi.org/10.1007/BF03344225