Ягідне варення багате на клітковину, необроблені жири та антиоксиданти. Є велика різноманітність рецептів з різним вмістом калорій, виготовлених з натуральними, нерафінованими, необробленими підсолоджувачами. Ми розповімо вам про деякі з них!
Ягідне варення є ідеальним доповненням до дієти з низьким вмістом вуглеводів, якщо воно не містить цукру. Ба більше, трохи потренувавшись і використавши правильні ягодади, ви отримаєте на 100% здоровий продукт.
Є різні основні способи приготування ягідного варення без цукру. Серед них:
Варка ягід без додавання загусника.
Використання пектину або іншого желатинового загусника під час варіння ягід.
Загущування ягід з насінням чіа.
Метод кип’ятіння
Найпростіший спосіб приготування ягідного варення – це варка. Ця техніка приготування прекрасно підходить для ожини та малини. Крім того, варка допомагає вивільнити природний пектин з плодів. Коли вода випаровується, плід отримує класичну текстуру ягідного джему.
Інструкції:
По-перше, помістіть вибрані ягоди в посуд і злегка розімніть їх.
По-друге, додайте штучний або натуральний підсолоджувач і варіть на сильному вогні протягом 5 хвилин, поки не закипить.
Потім зменште вогонь до середнього, постійно перемішуючи, і варіть далі ще 15 хвилин, прибираючи при цьому будь-яку піну.
Нарешті, варення буде готовим, коли бульбашки стануть більшими, а суміш досягне вершкової консистенції.
Багато хто вважає, що саме це найкращий спосіб приготування полуничного варення. Це можна пояснити високим вмістом води та низьким рівнем пектину. Аналогічним чином можна використовувати желатиновий порошок або листовий желатин (також відомий як желатинові листи).
Інгредієнти
1 склянка води
1 пачка желатинового порошку
2 миски полуниці, нарізаної на великі шматочки
підсолоджувач за вашим вибором, за смаком
1 чайна ложка лимонного соку
Інструкції:
По-перше, налийте воду в посуд.
По-друге, насипте у воду желатиновий порошок і добре перемішайте (якщо ви використовуєте желатиновий лист, залиште його на 10 хвилин у теплій воді, перш ніж перейти до наступного кроку).
Нагрійте суміш желатину на середньому вогні, поки вона не закипить.
Зменште вогонь до середнього і варіть ще 10 хвилин.
Зніміть з поверхні всю піну.
Ягідне варення буде готове, коли воно матиме гладку, кремову текстуру і утворяться великі бульбашки.
Метод згущення варення з насінням чіа
Додавання насіння чіа під час приготування ягідного варення дає його згустити. Отже, це ідеальний компонент для забезпечення класичної консистенції джему.
Варення з червоних ягід (полуниці, малини, ожини)
Інгредієнти
2 склянки ягід
апельсиновий сік
1 столова ложка апельсинової цедри
1 столова ложка насіння чіа
підсолоджувач (за бажанням, за смаком)
Інструкції:
Спочатку помістіть ягоди в горщик. Якщо ви використовуєте полуницю, поріжте її кубиками, менші ягоди можна використовувати цілими.
По-друге, додайте апельсиновий сік і доведіть до кипіння.
Потім зменште вогонь до середнього і поступово починайте дроблення плодів до досягнення консистенції пюре.
Варіть 10 хвилин і додайте трохи води. Тепер ви повинні мати щільну, гладку і кремову текстуру.
Перейдіть на слабкий вогонь і додайте насіння чіа. Тепер суміш стане желатиновою і буде зернистою, подібною до цукру.
Нарешті додайте підсолоджувач.
Дайте охолонути і перелийте в банки.
Альтернативні підсолоджувачі для ягідних джемів
Можна знайти здорові альтернативи рафінованому цукру, як натуральному, так і штучному. Багато з цих замінників цукру мають високу харчову цінність і потенційно менш шкідливі для нашого здоров’я.
Ви можете приготувати ягідне варення без цукру, використовуючи:
сироп агави
кленовий сироп
мед
непастеризований мед (додайте його до джему після того, як він охолоне, щоб зберегти його властивості)
Приготування домашніх солодощів – це хороша можливість розвинути свої навички кулінарії. Це також ідеальний привід приготувати смачні десерти, як-от таке просте та смачне вершкове печиво! Коли ви готуєте його своїми руками, воно смакує ще краще.
Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати чудовий пряний медовий пиріг, який виглядає золотим. Цей пиріг підходить для будь-якого випадку: формального або неформального.
Домашній апельсиновий пиріг унікальний тим, що він є одним із найбільш універсальних десертів. Це здебільшого пов’язано з тим, що його приготування відкриває багато можливостей поекспериментувати зі смаками та поєднаннями.
На перший погляд leche frita, що в перекладі з іспанської означає “смажене молоко”, може здаватися безглуздою ідеєю. Утім, насправді ця страва є неймовірно смачним десертом, який вперше вигадали на півночі Іспанії. Коли ви дізнаєтеся, як готувати цю цікаву страву, вам…
Десерти є частиною всесвітньої гастрономії. Крім того, вони є справжньою слабкістю для багатьох людей. Проблема в тому, що вони не завжди корисні або рекомендовані для здорового харчування. Проте сьогодні ви дізнаєтеся про десерт, який є поживним і простим: банановий хліб…
El pâo de Deus або «Божий хліб», – це десерт, що походить з Португалії. Ця випічка має легку консистенцію і губчасту текстуру, зверху є трохи тертого кокоса. Цей інгредієнт додали вже трохи пізніше.