Як зробити корисне желе з алое вера
Желе алое вера всередині рослин високо цінують у багатьох культурах, тому що він багатий на поживні речовини та має кілька терапевтичних застосувань.
Було доведено, щоб він є чудовим антисептиком і природним очисним засобом, що може врятувати від численних хвороб, які впливають на здоров’я.
Він також вирізняється природними протизапальними властивостями, ідеально підходить для людей, які страждають на такі хвороби, як артрит, закреп, виразки тощо.
Він містить 19 необхідних амінокислот. Ці речовини необхідні для формування і структурування протеїнів, потрібних організму для клітин і тканин.
Регулярне споживання цього гелю допомагає підтримувати обмін речовин і сприяє виведенню з організму токсинів, які зберігаються в тілі.
Найкраще те, що це дуже універсальний інгредієнт, який можна включити до вашого щоденного раціону за допомогою багатьох різних способів.
Завдяки желатиновій текстурі його також можна використати як основу для створення натуральних желе.
Це натуральне желе з алое вера легко зробити. Ви отримаєте домашній тонік і антацид, які можна використати у декілька різних способів.
Що таке натуральне желе з алое вера?
Натуральне желе з алое вера – це 100% органічний продукт, який має дуже мало калорій і надає низку переваг для здоров’я.На відміну від джемів і желе, зроблених з фруктів, це желе не містить рафінованого цукру або інших шкідливих для здоров’я хімічних добавок.
Його роблять шляхом поєднання гелю алое вера з пектином, який є одним з видів харчових волокон, що міститься в яблучних кірках. Його використовують як желатин.
Його легко зробити в домашніх умовах, і він абсолютно необхідний, щоб желе загустіло.
Як зробити домашній пектин
Для того, щоб зробити цей компонент, дуже важливо дістати органічні яблука і використовувати дрібне сито, щоб процідити належним чином.Інгредієнти
- 900 грамів шкірок і недогризків яблук
- 1,7 л води
Інструкції
- Помістіть яблучні шкірки та недогризки в велику каструлю. Додайте воду. Залиште на середньому вогні, поки не розм’якшаться в пюре.
- Після того, як отримаєте пюре, залиште постояти на декілька хвилин і вилийте через сито.
- Відкладіть в миску і почніть робити желе.
Домашній рецепт желе з алое вера
Ще один інгредієнт, який додамо до цього желе, – це лимон. У цьому випадку він не тільки забезпечує більше поживних речовин, але й діє як натуральний консервант, щоб продовжити термін придатності продукту.Гель алое вера не варто піддавати впливу сильного тепла, оскільки це призведе до зниження його поживних властивостей.
Для того, щоб запобігти його кипінню, додайте пектин, перш ніж використовувати інші інгредієнти.
Вам знадобляться:
- 2 склянки гелю алое вера (500 г)
- 1 1/2 чашки цукру (350 г)
- 1 1/2 склянки води (350 мл)
- 1 столова ложка пектину (20 г)
- 2 столові ложки лимонного соку (20 мл)
- 1 скляна банка
Інструкції
- Налийте воду в каструлю і почніть нагрівати разом з цукром, щоб створити сироп.
- Безперервно помішуйте дерев’яною ложкою, щоб переконатися, що цукор добре розчиняється.
- Зверніть увагу на час приготування, тому що якщо він залишатиметься на вогні занадто довго, то може карамелізуватися.
- Після того, як отримаєте сироп, зніміть з вогню. Дайте охолонути протягом декількох хвилин, а потім додайте гель алое вера, пектин і лимон.
- Помішуйте, поки всі інгредієнти не змішаються. Варіть на повільному вогні до повного розчинення.
- Після того, як у вас буде бажана консистенція, перелийте в скляну банку з кришкою.
Спосіб споживання
- Це натуральне желе з алое вера можна споживати окремо або з фруктами чи натуральними соками.
- Їжте одну столову ложку вранці, а іншу половину столової ложки в другій половині дня.
- Їжте додаткову столову ложку, якщо страждає на печію, виразку або інфекції.
- Не переїдайте, оскільки желе має проносні властивості, які можуть призвести до небажаних наслідків.
Вам сподобався цей рецепт? Тепер ви знаєте, як зробити його в домашніх умовах, тож додайте до свого раціону.
Звичне використання цього желе з алое вера поліпшить ваше травлення, допоможе схуднути й запобігатиме розвитку різних проблем зі здоров’ям.
- Hu, Y., Xu, J., & Hu, Q. (2003). Evaluation of Antioxidant Potential of Aloe vera (Aloe barbadensis Miller) Extracts. Journal of Agricultural and Food Chemistry. https://doi.org/10.1021/jf034255i
- Radha, M. H., & Laxmipriya, N. P. (2015). Evaluation of biological properties and clinical effectiveness of Aloe vera: A systematic review. Journal of Traditional and Complementary Medicine. https://doi.org/10.1016/j.jtcme.2014.10.006
- Rajeswari, R., , M. Umadevi, C. S. R., & , S. Selvavenkadesh, K. P. Sampath Kumar, D. B. (2012). Aloe vera: The Miracle Plant Its Medicinal and Traditional Uses in India. Journal of Pharmacognosy and Phytochemistry.