9 способів запобігти прилипанню їжі до сковороди

Усіма можливими засобами спробуйте не нагромаджувати ваші сковорідки, щоб уникнути їхнього пошкодження. Таким чином ви не подряпаєте антипригарну поверхню, що призводить до прилипання їжі.
9 способів запобігти прилипанню їжі до сковороди

Останнє оновлення: 23 листопада, 2018

Ні для кого не є таємницею, що кухонні клопоти зазвичай забирають найбільше часу, коли йдеться про збереження будинку в чистоті. Прилипання їжі до сковороди – один з неприємних нюансів, які псують процес приготування їжі.

Це те, що потрібно робити кілька разів на день, і це може зайняти багато часу – особливо коли приходить момент, щоб розставити все назад по місцях.

Люди, які люблять готувати, знають десятки хитрощів, щоб зробити певні завдання простішими, але інші люди зазнають лише труднощів і стресу.

Наприклад, під час чищення кухонного посуду можна часто натрапити на олію або залишки їжі, які прилипли до сковорідки.

Немає нічого гіршого, ніж витрачати багато часу на ретельне приготування страви лише для того, щоб з’ясувати наприкінці, що їжа прилипла до сковорідки.

Щоб допомогти вам уникнути деякі з цих незручностей, сьогодні ми хочемо поділитися дев’ятьма цікавими хитрощами, які допоможуть вам уникнути прилипання їжі.

Зверніть увагу!

1. Використовуйте оливкову олію проти прилипання їжі

оливкова олія запобігає прилипанню

Додавання невеликої кількості оливкової олії у ваш кухонний посуд є одним із найкращих способів вберегти їжу від прилипання.

Налийте трохи олії до сковорідки, розподіліть її навколо за допомогою паперового рушника і переконайтеся, що ви охопили всі ділянки, до яких їжа зазвичай липне.

Перед тим, як покласти їжу на сковорідку для приготування, почекайте, доки каструля не розігріється (звичайно, також слідкуйте, що ви не спалили олію).

2. Додайте трохи солі

Зроблені з алюмінію сковорідки та каструлі мають тенденцію змушувати прилипати до поверхні більше їжі, а все через їхній пористий матеріал.

Щоб запобігти цій проблемі, налийте тонким шаром соняшникову олію у каструлю, додайте трохи солі та переконайтеся, що вона розподілена по всій поверхні.

Не переборщіть із сіллю, тому що її смак може змінити страву. Якщо ви думаєте, що ви додали занадто багато, витріть надлишки паперовим рушником, перш ніж нагріти сковорідку.

3. Використовуйте яблучний оцет

ябручний оцет не дає їжі прилипати

Алюмінієві каструлі, а також ті, що зроблені з інших пористих матеріалів, повинні мати вкриту поверхню перед початком приготування, щоб їжа не припала.

Ще один хороший варіант – це налити трохи олії на сковорідку, нагріти її та додати сплеск яблучного оцту.

Переконайтеся, що ви тримаєте його на слабкому вогні й дайте йому повністю випаруватися, перш ніж готувати далі.

4. Використовуйте справжнє вершкове масло

Справжнє вершкове масло містить поживні речовини, які є важливими для тіла, разом з маслянистими сполуками, які легко створюють умови для приготування їжі без прилипання.

Залежно від походження, масло може бути джерелом незамінних жирних кислот, вітамінів, мінералів і антиоксидантів.

Використовуйте маленьку чайну ложку вершкового масла, щоб змастити ваші сковорідки перед приготуванням таких страв, як яйця, ковбаса, та схожих продуктів.

Для того, щоб уберегти вони не підгоріли, підтримуйте середню температуру і додайте дрібку солі.

5. Не використовуйте металевий посуд

металевий посуд

Не слід використовувати металеві ложки або металевий посуд із сковорідками, які мають антипригарну поверхню, тому що це прискорює їх зношення.

Натомість придбайте посуд, зроблений з дерева, пластику або силікону, який не буде дряпати поверхню, а, отже, вбереже їжу від прилипання.

6. Не використовуйте тверді губки

Як мочалки, так і дротяні губки можуть збільшити розмір пористостей на алюмінієвих сковорідках і псують протипригарну поверхню.

Використовуйте м’які губки або серветки, щоб тримати посуд у хорошому стані.

7. Уникайте нагромаджування ваших каструль та сковорідок

багато сковорідок та каструль

Якщо у вас є тефлоновий посуд, ніколи не зберігайте його один поверх одного. Цей матеріал дуже чутливий до будь-якого тертя і його можна легко пошкодити.

8. Добре витирайте сковорідки, перш ніж покласти їх на місце

Після того, як ви змиєте будь-які залишки з кухонного посуду, дайте йому повністю висохнути, перш ніж покласти його до шафи.

Вологість може призвести до появи цвілі, що спричинить прилипання їжі до поверхні.

Читайте: 4 дешеві способи зробити кухонні полиці.

9. Утримуйте поверхню сковорідки від висихання

прилипання їжі до сковороди

Основний секрет того, щоб утримати їжу від прилипання до сковорідки – це підливати невелику кількість олії під час приготування.

Якщо ви помітили, що вона висихає, додайте ще трохи олії і обов’язково поширюйте її навколо рівномірно.

Дотримуйтесь цих порад і ви виявите, що можете готувати без проблеми прилипання їжі.

Ви не тільки отримаєте досконалі страви, але це також допоможе вам заощадити час для чищення та надасть посуду блискучого вигляду.




Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.