
З того моменту, як ми народилися, нам цікаво вивчати навколишній світ. Діти торкаються речей і кладуть їх у рот, тому що вони експериментують з тактильною чутливістю. Ось чому вони, імовірно, часто мають травми рук і пальців.
Регулярне споживання кави вранці не лише допоможе покращити короткочасну пам'ять, але й простимулює відновлення клітин печінки, адже у цьому напої міститься велика кількість флавоноїдів та антиоксидантів.
Хто ж не любить каву? Цей напій є нашою ранковою терапією, ін’єкцією енергії для організму та пігулкою для покращення настрою. А чи відомо вам, що кава є ще й чудовим натуральним гепатопротектором та допомога при захисті діагнозу рак печінки?
Останнім часом захворювання печінки стають все більш поширеними. Погане харчування та неправильний спосіб життя негативно впливають на стан здоров’я в цілому та на роботу печінки зокрема. Ось чому хочемо повідомити одну приємну новину: 1-2 чашки кави щодня можуть допомогти захистити вас від діагнозу рак печінки.
Ми певні, що наша сьогоднішня стаття допоможе вам захистити свій організм.
Дізнатись більше: Чи корисна кава? Скільки можна її пити?
Звісно, ви можете скептично поставитись до цієї інформації. Гадаємо, ви навіть скажете таке: “Я знаю багатьох людей, які пили багато кави, а все одно померли від раку печінки”. Що ж, вам слід сприймати наші слова об’єктивно та розуміти, що з кожного правила бувають винятки.
Ми не можемо не згадати, що донедавна спеціалісти взагалі не радили вживати каву, адже вважали, що вона заподіює організму більше шкоди, аніж приносить користі. Проте нещодавні дослідження довели очевидний корисний вплив кави при деяких захворюваннях:
Розгляньмо детальніше, як кава допомагає запобігти діагнозу рак печінки.
Публікація про дослідження цього твердження з’явилася у журналі “Медичні новини сьогодення” (“Medical News Today”). Проблему вивчали спеціалісти з “Міжнародного фонду дослідження раку” у Лондоні. Згідно з висновками вчених, найбільш несподіваною та цікавою особливістю кави є її здатність діяти як протизапальний засіб.
Однією з характерних особливостей кави є великий вміст у ній антиоксидантів тривалої дії.
Ще одна цікава публікація про користь кави з’явилась у журналі “Гепатологія”. У ній йдеться про здатність кави боротися з накопиченням рідини у сполучній тканині, що може призвести до фіброзу печінки.
Звісно, потрібно провести ще немало досліджень, щоб виявити, яка саме норма кави потрібна для покращення загального стану хворих, проте вчені вже дійшли висновку, що регулярне споживання кави позитивно впливає навіть на пацієнтів, які страждають на хронічні захворювання печінки.
Читайте також: Запалена печінка: 6 ознак
Ми вже розповідали, що регулярне споживання кави захистить вас від розвитку діабету 2-го типу, появи проблем з естрогеном та інсуліном, а також від тих видів раку, що пов’язані з ожирінням.
Не забувайте, що окрім кави, потрібно дотримуватися збалансованого правильного харчування.
Стосовно впливу кави на серце завжди точились запеклі суперечки. Звісно, всім відомо, що кава підвищує кров’яний тиск, проте проблем із перепадами тиску можна уникнути, якщо вживати каву у помірних кількостях.
Як ми вже згадували раніше, кава стане чудовим помічником у боротьбі проти захворювань Паркінсона та Альцгеймера. Проте ми підготували для вас ще одну корисну інформацію про властивості кави і сподіваємось, що вона вам також сподобається.
Згідно з дослідженням, про яке надрукували у журналі “Природа неврології”, перша чашка кави, випита вранці, сприяє покращенню короткочасної пам’яті. А це означає, що кава допоможе вам пригадати такі прості речі, як куди поділись ключі та коли потрібно бігти на зустріч.
То ви готові почати пити по 2 чашки кави щодня? Спробуйте!